KESHILLI KOMBETAR SHQIPTAR

Dalja masive në zgjedhjet e 4 Nëntorit, forcon pozicionin e Luginës së Preshevës Zgjedhjet e 4 Nëntorit 2018 janë të rëndësishme për Këshillin Kombëtar Shqiptar në Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë si dhe për të gjithë shqiptarët që jetojnë dhe veprojnë brenda juridiksionit të shtetit serb. Në këtë garë zgjedhore janë të çertifikuara gjashtë subjekte, shumica prej tyre janë parti politike dhe një OJQ nga Medvegja. Prioritet i subjekteve shqiptare në garën zgjedhore duhet të jenë; arsimi, zhvillimi ekonomik, kultura, informimi, gjuha dhe simbolet kombëtare. Zbërthimi një nga një i prioriteteve të sipërpërmendura e qartëson akoma më tepër rëndësinë e këtij procesi zgjedhor.
.
-Arsimi është hallka kyqe, e cila determinon dhe përcakton kahet e zhvillimit dhe funksionimit të hallkave tjera. Përveq funksionimit të arsimit fillorë dhe të mesëm, të zgjedhurit e Këshillit Kombëtar Shqiptar duhet të angazhohen edhe për themelimin e një Universiteti Publik në gjuhën shqipe në rajonin e Luginës, konformë ligjeve dhe të drejtave ndërkombëtare për arsimin e lartë.
.
-Zhvillimi ekonomik përveqse do të gjeneroj vende të punës për të rinjët shqiptar, është çështje fondamentale dhe ekzistenciale, është çelësi kryesor për mirëqënjen e familjeve shqiptare në ato hapësira. Pa dyshim, zhvillimi ekonomik do të ndikojë në ngritjen e vetëdijes shoqërore, përkatësisht, emancipimit kombëtar dhe zhvillimit kulturor të shqiptarëve të Luginës në përgjithësi. Kjo është e mundur të arrihet me bashkimin e bizneseve shqiptare, përkatësisht me krijimin e Unionit të Afaristëve Shqiptar të Luginës, që veprojnë në botën përendimore.
.
-Informimi është çështje e një rëndësie të veçantë, për promovimin e të arriturave në të gjitha sferat e jetës. Krahas themelimit të Universitetit, të zgjedhurit e rinjë të Këshillit Kombëtar Shqiptar në Luginë, duhet të angazhohen për hapjen edhe të një Televizioni në gjuhën shqipe, sa e drejtë, po aq nevojë imediate e kohës për komunitetin autokton shqiptar të Luginës.
.
-Përdorimi i gjuhës dhe simboleve kombëtare për shqiptarët e Luginës, duhet të rregullohet me ligj dhe në përputhje me të drejtat e pakicave kombëtare dhe reciprocitetit në raport me minoritetin serb në Kosovë. Nuk duhet pranuar më pak dhe as kërkuar më shumë drejta seqë kanë minoriteti serb në Kosovë. Këto që i ceka më sipër duhet të jenë bazament i një paltforme kombëtare për shqiptarët, përkatësisht e të zgjedhurve të Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve të Luginës së Preshevës. Platforma politike e përgatitur nga të zgjedhurit e rinjë në Këshillin Kombëtar Shaiptar, duhet t’iu dërgohet autoriteteve përkatëse shtetërore serbe dhe atyre ndërkombëtare, përkatëshisht BE-së, SHBA-së, OKB-së dhe OSBE-së.
.
Sistemi i rotacionit, krijon standard të ri politik Sistemi i rotacionit në zgjedhjet për Kryetar të Këshillit Kombëtar Shqiptar përveqse do ta krijonte një standard të ri demokratik, do të sjellte risi dhe freski në qeverisjen komunale, si dhe do të krijoheshin premisa të mira për ndryshime pozitive dhe substanciale në politikbërjen e komunitetit shqiptar në ato hapësira. Sistemi i rotacionit pas zgjedhjeve të 4 Nëntorit, për pozicionin e Kryetarit të Këshillit Kombëtar Shqiptar, do të sjellte ndryshimin substancial dhe do të plotësonte kriterin bazik të vlerave demokratike, duke sjellë për herë të parë një lider nga Medvegja në krye të Këshillit Kombëtar Shqiptar. Ky zhvillim, do të barazonte Medvegjen me Presheven dhe Bujanocin, gjegjësisht edhe Medvegja do ta zënte një vend të merituar dhe të barabartë në drejtimin e përbashkët të komunave autoktone shqiptare në jug të Serbisë. Bazuar në marrëveshjet paraprake mes drejtuesve shqiptarë të komunave; Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë dhe kriterin e rotacionit, në këto zgjedhje radhën e ka Medvegja ta merr postin e Kryetarit të Këshillit Kombëtar Shqiptar.
.
Krijimi i unitetit politik dhe kombëtar i shqiptarëve të Luginës arrihet me barazinë qytetare, gjegjësisht rëndësisë së njëjtë që kanë shqiptarët në atë pjesë, pavarësisht madhësisë së territorit dhe numrit të banorëve, pavarësisht forcës politike, ngritjes intelektuale apo fuqisë ekonomike që posedojnë subjektet shqiptare në trojet e tyre etnike në Luginë. Për fatin e Luginës, të vendos KKSH e jo matrapazët politikë Zgjedhja e Këshillit Kombëtar Shqiptar, me njerëz të rinjë, me gjak të pastër kombëtar, do të shënojë një fillim të ri për shqiptarët e Luginës. Ka ardhur koha që edhe shqiptarët e Luginës të lirohen nga iluzionet për zbritjen e mrekullisë nga qielli! Aq sa mund të bëjn ata për vetën e tyre, nuk mund të bëj askush tjetër, pra as Shqipëria, as Kosova dhe as bashkësia ndërkombëtare.


.
Shqiptarët e Luginës, gjegjësisht KKSH në asnjë rrethanë nuk guxonë ta lërë fatin e Luginës në dorën e matrapazëve politikë, qofshin ata shqiptarë apo ndërkombëtar. Pra, në asnjë rrethanë shqiptarët e Luginës nuk guxojnë të bien pre e pazareve politike për interesa personale të politikanëve të korruptuar. Loja e pistë dhe djallëzore me territore është mashtrimi dhe rreziku më i madh që po i përgatitet Luginës nga matrapazët politikë. Ngase me ndryshimin eventual të kufijve, përveq copëtimit të Luginës do të ndodhin zhvillime tjera dramatike me zhvendosjen, përkatësisht zbrazjen e Luginës nga shqiptarët. Andaj, për shqiptarët e Luginës është me rëndësi jetike ruajtja e substancës kombëtare në trojet e tyre etnike. Ruajtja e substancës kombëtare në Luginë, është mbrojtja më e mirë për Kosovën dhe anasjelltas, ruajtja e territorit të Kosovës është mbrojtje dhe e arritur e madhe në rrugën e integrimeve kombëtare.
Dalja masive e shqiptarëve të Luginës në zgjedhjet e 4 Nëntorit 2018 forcon pozicionin e Luginës, gjegjësisht do të jetë një hapë i madh i konsolidimit politik dhe nacional të shqiptarëve, mundësi e mirë e kthimit të besimit për jetë dinjitoze dhe prosperuese në trungun e tyre kombëtar. Këshilli Kombëtar Shqiptar do të shërbejë si institucion që mbronë të drejtat kombëtare si dhe do të jetë zë i të gjithë shqiptarëve të Luginës së Preshevës. Zoti e bekoftë vullnetin e shprehur me votën e lirë!

Zoti i bekoftë me unitet e dashuri vëllazëore shqiptarët e Luginës!

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur

Share

Zgjedhjet e lira dhe demokratike

Zgjedhjet e lira dhe demokratike jane barometri me i mire per te avancuar proceset ne nje shoqeri.Nese ne keto zgjedhje kandidohen njerzit e merituar dhe te rinjet athere gjasat per sukses jane me te medha.Tre faktor jane shume te rendesishem per ti analizuar proceset dhe dukurit shoqerore:
Ata jan:
1.-Koha
2.-Hapesira dhe
3.- Numri.
Sa i perket Keshillit Kombetar Nacional te lugines i cili keshill eshte konstituar dhe ka vepruar ne ate hapsir.Ishte koha e duher qe udheheqesit e keti keshilli te gjenin gjuhe te perbasht e te strukturoheshin ne tere hapsiren e lugines.Fatekeqesisht nje pune e tille nuk eshte be?! Po mendoj se ne kete organizim kane luejt rol shume faktor.Por faktori me kobzi per ne shqiptaret eshte mungesa e vetdijes dhe mungesa e aftesise te organizimit dhe mungesa e kultures se shtetformimit.Popullata e lugines nga dita ne dite eshte duke u tkurr…
Roli i individit ne keto procese eshte shume i rendesishem!!A do te del nje njeri qe do te kete ndikim e fuqi ti bashkoj keto parti e shoqata ? Une mendoj se nese nga keto tri komuna zhgjidhen njerz te denje qe ne rend te pare vene interesin e popullit e pastaj interesin personal shpresoj qe rrjedhat politike te marrin nje kahje te duher drejt konsolidimit dhe kordinimit te interesave te asaj popullate.
Tani po perqendrohna ne organizimin politik te Komunen se Medvegjes:
Tre faktoret e lartecekur jane ne disfavor te kesaj popullate.Organizimi jo adekuat me situaten e pergjithshme dhe divergjencat ekstreme te faktorit politik. Vetedija tejet e ulet per ti mbrojtur interesat e ati populli atje.Ne si klub (Trojet)kemi bere disa tentime per ti unifikuar por pa sukses. I vetmi faktor qe eshte hy ne veprim ne kohen e fundit eshte Muharrem Salihu me hapjen e vendeve te punes ne fabriken e qerapave.Kjo fabrik e ka rihap perspektiven e kesaj komune jo vetem per shqiptar por per te gjith ata qe jetojn ne keto treva.Muharremi ka treguar aftesi e diplomaci per te ringjall jeten ne keto treva. Ne medvegjasit duhet t’i japim besimin dhe ta permbajm ne organizimin e jetes politike me qee ka krijuar nje baze te mire ekonomike.
Vllezrit tane ne Bujanoc e Preshev duhet te tregohen vizionar dhe te mbeshtesin Medvegjen kesaj rradhe e ne kuader te kesaj edhe Muharremin per kryetar te kshillit

Shkruan Ajet DULI ,aktivist i deshmuar

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur

Share

Zgjedhjet per Keshillin Kombetar

Të gjithë e dijmë se pluralizmi është një shoqëri e mirë që jep mendime, ide të ndryshme, ku dominojnë ato që pëlqehen nga shumica. Por në rastin e Luginës, kam bindjen se duke patur parasysh gjendjen aktuale të banorëve, numri i partive politike është i madhë, ku në disa raste nuk tregon një unitet të dëshiruar, i cili do ishte me shume interes per Shqiptarët.
.
Meqenëse atje se shpejti do mbahen zgjedhjet për Këshillin Kombëtarë Shqiptarë, uroj që ato zgjedhje të shkojnë në mënyrë demokratike. Më pëlqen idea që ato të jenë me rotacion dhe KKSH gjithsesi të depolitizohet, duke krijuar një platformë të përbashkët, për t’iu dalë në mbrojtje edhe më shumë të gjithë qytetarëve, pa dallim ngjyrash partiake! .
.
Mendoj që këtë mandat do duhej ta udhëhiqte Medvegja, sepse më mirë do të tingëllonte edhe tek pala serbe për unitetin, edhe pse e dijmë që Medvegja është boshatisur edhe më shumë se Bujanoci e Presheva, por siq e dijmë, ajo ka një teritor të madhë dhe duket se është edhe më e diskriminuar.
.
Pa dashur të ndikojmë në zgjedhje, unë do ndihesha tejet i lumtur, po të shkonin ato zgjedhje mirë e mbarë, siq i’u ka hije shqipeve gjithandej.
.
Koha punon për ne, ashtu siq duhet ne të punojmë edhe më shumë për kohën dhe më mban shpresa se Lugina në të ardhme do jet pjese e Dardanisë! .
.
Përshëndetje dhe suksese motra e vëllezër në Luginë e gjithandej.!! I Juaji me shpirt e zemër,

Shkruan:kantautori, Milaim Mezini
Te fala dhe suksese ne keto zgjedhje. Respekte!

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur

Share

Medvegja_ Perkrahje per Keshillin Nacional

Medvegja: Pёrkrahje pёr Kёshillin Nacional

Për deri sa shqiptarët e rajonit të Kosovës Lindore, historikisht kanë dhënë kontribut të çmueshëm për veprimtaritë me interes qytetarë dhe kombëtarë. Sot Medvegja pas këtyre proceseve shumë të rëndësishme shoqërore, ndihen si të harruar, të përbuzur dhe të nënçmuar. Shqiptarët e këtij rajoni, në vend që të marrin shpërblimin e merituar, ata janë lënë anash, pa përkujdesje dhe pa mbikëqyrje, jo vetëm nga ndërkombëtarët dhe shteti ku jetojnë, por ç’është më e keqja edhe nga vetë shteti amë Shqipëria dhe shteti më i ri në botë Kosova.
.
Gjatë viteve 90, lëvizja mbarë shqiptare kur filloi në Kosovë, Maqedoni edhe në Kosovën Lindore, me të njëjtin ritëm, të gjitha proceset në Kosovë, shqiptarët e këtij rajoni u treguan solidarë dhe dhanë shembullin e merituar se si duhet e mbrohet Atdheu. Mirëpo, ç’është më e keqja gjatë luftës në Kosovë, edhe pse flakët e saj përfshinë rajonin tonë, ku mijëra banorë braktisën shtëpitë e tyre për të gjetur strehë shpëtimi,kur Medvegja u izolua me tanke dhe ushtri,u mbush me paramilitar dhe serb të ikur nga Kosova. Çështja e Kosovës Lindore e ve veçanti Medvegja nuk zgjidhej sipas dëshirës së popullit dhe çlirimtarëve. Kërkesat e popullit të pandërprera nga Medvegja ,që edhe shqiptarët qe jetojnë ne këto troje të përfshihen në bisedime,te ndryshme qe organizohej nga partia e PVD-së me qëllim të zgjidhet problemi njëherë e përgjithmonë me serbët, qoftë përmes rrugës se paqes qoftë të atyre proceseve , madvegjasit mjerisht nuk u bënë pjesë të këtyre delegacioneve dhe bisedave për motive politike, me arsyetimin se e nuk ka njerëz në Medvegjë të cilët dinë apo mund të përfshihen në takime të ndryshme për të treguar për hallet e këtij populli që janë duke jetuar në Medvegjë. Edhe pse së bashku kemi udhëtuar deri në pavarësinë e Kosovës,se bashku luftuam ndaj armikut me vite të tëra .
.
Tani Kosova Lindore e ashtu quajtur “Lugina e Preshevës ,mbeti jashtë të gjitha bisedimeve që po ndodhin në rajon .Qeshtë me e keqja sot kur duhet të dalim, apo mos dalim në zgjidhjet e Këshillit Kombëtar për shqiptaret qe jetojnë ne Lugine dhe Sërbi, Medvegja harrohet në tërësi. Ne Medvgjasit nëse nuk ju ndamë asnjëherë proceseve politike të ‘Luginës”deri me tani, perse tani mbetem të harruar. Pse mos ta grisim zërin ne populli ,e jo partitë politike te cilat na dëshiruan me përçarjen e tyre ne mes veti. Me një politik te dirigjuar nga liderët e tyre. Ata asnjëherë nuk i quan kërkesat e popullit aty ku duhej,por mbeten vetëm bisede rasti dhe asgjë tjetër.
.
Ne zgjedhjet e deri tani për Këshillin Nacional qe ishin për tri komuna, një përqindje të madhe dhe përkrahje e kishin nga ne medvegjasit, e sidomos nga Diaspora dhe ata qe kishin drejte vote. Edhe pse partitë politike ne Medvegje kishin kandidate potencial te marrin një mandat ne këtë Këshill ,ne përkrahjen ua dhamë vëllezërve nga Presheve e Bujanoci. Por koha kalon e ne medvegjasit prape mbetem te dëshpëruar.Duke e përcjellë për çdo dite këtë lëvizje ne Lugine, populli medvegjas nxori një kandidat te pavarur për këtë Këshill Kombëtar qe do te mërehet me 04.11.2018. Në listën e kandidateve është z Muharrem Salihu – Afarist, atdhetar,publicist,humanist e patriot i Kombit dhe vendlindjes se tij, i lindur ne Tupalle KK i Medvegjes, e që nuk i përket asnjë partie politike ne Medvegjë.
.
Unë, nuk shoh kandidat tjetër përheq z Salihut ,pa i anashkalua edhe kandidatet tjerë ne listat e zgjedhore Një respekt te veçante kandidateve nga dy komunat tjera; Presheve e Bujanovc. Kur deri tani luftuam,sakrifikuam,u munduam ta nxjerrim vendin nga gjendja qe jemi deri me tani, jam i bindur qe erdhi radha tek ne medvegjasit ta kemi një kandidat nga këto troje ne Këshillin Kombëtarë,jo nga listat e partive politike, por i pavarur. Partitë politike nuk kanë çka te kërkojnë ne këto zgjedhje ,sepse dështuan deri me tani dhe do te deshtojne prape , andaj ata nuk e kanë votën tone. Ndoshta është për tu habitur një injorim i tillë por nuk durohet me- me Parti te ndara dhe njerëz qe nuk mbrojtën te drejtat tona bile disa nga ato elementare. Ne medvegasit ndihemi të zhgënjyer ,qe partitë dhe politika e udhëhequr nga lider shqiptar e quan popullin ne skamuri,mjerim,dëbim ,diskriminim,asgjësim ,marrje te nënshtetësive ,asgjësim te pronave e maleve shqiptare , e shume e shume te padrejtave qe duhet ti gëzonim ne medvegjasit e ne veçanti shqiptaret qe jetojnë ne K lindore Kështu te dëshpëruar nuk do te jemi me.
.
Populli duhet ta thotë fjalën e tij, por jo neper mes partive te tyre ,por neper mes kandidatit te pavarur i cili çdo kërkesë qe nxjerr populli medvegjas dhe i tere Lugines ,do te ngitet ndërkombëtarisht dhe me një zë te fuqishëm ti tregohet Serbisë se kësaj radhe populli flet ,e jo partitë e tyre te kurdisura me shumice qe kërkesat e popullit filtrohen dhe mbesin ne tavolinën e liderëve partiak, qe nuk e kanë guximin ti qojnë përpara ato. Jem te vetishëm qe dy komunat ! Presheve dhe Bujanoce, i kanë votat me shumice,por edhe ata duhet te jen me kritik, dhe kësaj radhe te ndihmohet Medvegja me kandidatin tone te pavarur ,jo me ata te partive te tyre me filiale ne Medvegje. Arsyeja: Nëse dikur notuam se bashku ne çdo zgjidhje problemi ne Lugine ,tani duhet patjetër te kemi edhe ne një kandidate nga Medvegja. Jam i bindur se kandidati nga lista E pavarur r qytetare është kandidate serioz me ambicie kombëtare dhe njohës i mire i politikes Evropiane dhe Botërore, si dhe njohës i mire i disa gjuhëve Evropiane. Me punën dhe biznesin e tij ka ndihmuar dhe ndihmon pa kursyer asgjë vetëm qe populli medvegjas te ndihet me mire ne trojet e tyre shekullore . Ne fund kisha pas dëshirë qe kandidati Muharrem Salihu te jete i zgjedhur ne këtë gare me datën 04.11.2018. Sukese z Salihu , urime medvegjas përzgjedhja e juaj. Populli nuk na dëshpëroi asnjëherë , nuk do t`na dëshiron as ne këto zgjedhje..

.
Shaban Abazi – Kazakistan 2018. Ish Komanbdant i UCPMB-se, z Medvegje, poet,publicist.

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur

Share

Luginë_Ta përkrahim kandidatin me te merituar

Ta përkrahim kandidatin me te merituar!

Unë se bashku me familje, kam obligim moral,jo vetëm ndaj jush i nderuar Muharrrem Salihu,por edhe ndaj te gjithë familjes Salihu ,e ne veçanti ndaj familjes te madhit Brahim Currit (Salihu).
Unë jam rrite me fjalët e burrit dajës Brahim. Me bujarinë, miqësinë, mençurin dhe mikpritjen e Brahim Currit. Edhe pse isha shume i vogël, gjate tёrё rritjes sime me tregonte dhe me këshillonte babi për dajën Brahim. Ku, sot e kam idol veprën dhe punën e tij.

Foto: Muharrem & Brahim SALIHU-Curri Simbol i plisit, Besës e traditave shqiptare

Sot kur jemi ne prag tё zgjedhjeve Nacionale nё Medvegje, qё do te mbahet me datën 04.11.2018, unë nuk kam asnjë mendim tjetër përveç se ta përkrahu z. Muharrem Salihun. Me një edukate familjare, dhe me një rruge patriotike qe e kishte deri mё sot, vota ime dhe e familjes sime do te jete pёr z.Salihu. Këtë e them publikisht edhe nuk do te jete ndryshe.
.
Me respekt për tё gjithë kandidateve tjerë ,vendasve tё mi te nderuar unë besimin me te madh për shpëtimin e atyre trojeve e kam tek kandidati Muharrem Salihu. Edhe pse linda e u rrita ne Prishtine, nostalgjia dhe mendja me shkon nё vendlindjen e babait tim. Kështu qё, kjo nostalgji kam dëshire t`me rikthehet nё realitet dhe unë jetën time tё ardhshme ta kaloi nё themelet e shtëpive tё babit tim, ku babai im shumë herë dhe po thuaj se çdo here me mëson dhe me qorton: Kurrë mos thuaj qё je kosovar. “Thuaj jam lind nё Prishtine, por familja ime dhe babai im është nga Medvegja, pikerishte nga Sfirca.” Për ta përmbush dëshirën e babait, dhe për ta ringjalle edhe njëherë vendlindjen duhet njerëz te fjalës, tё punës dhe sinqeritetit. Këtë unë e gjeta dhe e shoh vetëm tek Muharrem Salihu.
Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koço Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj

Me forcat e tij dhe me një mendim e plane tё mirëfillta për vendlindje duhet patjetër ta përkrahim, sepse nga plaku me qeleshe tё bardhe Brahim Curri nuk rrjedh gjak tjetër, vetëm gjak Kombetar. E Kombin, popullin medvegjas, shpёtimin e kësaj gjendje nё tё cilën jemi sot duhet ta gjejmë tek z.Salihu.
.
Sukseset dhe rrugëtimi i tij po shihet çdo dite por do te shihet dhe do tё këtë suksese edhe me tё mëdha me përkrahjen tonё ,ku ai me punën e tij do t`na binde se sukseset dhe fjala e tij është e padiskutueshme. Andaj, unë, me bindje te plotё z.Muharrem Salihut i uroi një fitore , e këtë fitore e kemi nё ne duart tona ku rrugëtimi i jone për te drejta dhe jetese tё lirё, me te drejta tё Kombit do t`na mundësoi z.Salihu.
.

Tё jemi unik te gjithë ne medevegjasit tё cilët e kem tё drejtën për votim. Mos te harrojmë, me 04.11.2018 tё gjithë ne Medvegje, pёr FITORE!

Muharrem SALIHU kandion për Kryetar të KKSH me Listën N°6

Shkruan Albert ABAZI, afarist nga Prishtina 27.10.2018,

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur

Share

Mbështëtje nga Tirana zyrtare për zgjedhjet e KKSH në Luginë

Mbështëtje nga Tirana zyrtare për zgjedhjet e këshillit Kombetar shqiptar në Medvegjë,Bujanoc e Preshevë

Z.SALIHU kandion për Kryetar të KKSH me Listën N°6

Shkruan: Dr.Sulejman ABAZI
PERSHENDESIM ZGJEDHJET QE DO TE MBAHEN PER KESHILLIN NACIONAL, NE TRE KOMUNAT SHQIPTARE NE PRESHEVE, BUJANOC DHE MEDVEGJE.

Urojme qe per te miren e perbashket, ne krye te kestij Keshilli te behet zgjedhja me e mire, ne menyre qe, me prurje te reja dhe me nje fryme te re te mbrohen me dinjitet te drejtat e shqiptareve ne kete haperire.
Kandidimi kete here i zotit Muharrem Salihu, si perfaqesues i Shoqerise Civile, nje bizesmen i suksesshem, bir i ketij vendi, do te sjelle nje fryme te re.

Elita politike dhe shoqerore si kudo ne trojet shqiptare, ka nevoje te qarkulloje, ne interesin e perbashket, per krijimin e nje fryme bashkepunimi dhe solidariteti, te nje kemengulje per mundesi me te medha ne kontributet reale per permiresimin e situates politike, shoqerore dhe ekonomike ne kete zone te harruar tashme nga politika dhe institucionet shteterore ne Serbi, Kosove dhe ne Shqiperi.
.
Urojme qe kete here bashkekombasit tane te bejne zgjedhjen e duhur, ne mbeshtetje te birit te tyre Muharrem Salihu.
.
Koha po verteton cdo dite qe, kemi nevoje te permiresojme qendrimin unik dhe punen e perbashket, per te mbrojtur me kurajo qytetare e atdhetare vlerat dhe traditen tone, kunder diskriminimit, dhunimit te te drejtave njerezore e kombetare. Njerezit tane ne kete hapesire meritojne shume me teper se sa propogandohet deri tani. Urojme per sukses, por edhe zgjedhje te suksesshme per te miren tone te perbashket. Respekt, ju pershendes.

Gjenerali Sulejman ABAZI është një figure e njohur ushtarake,shkencore po ashtu eshte edhe komesar i shume misioneve te rendesishme , në Medvegje ,Bujanoc dhe Presheve nihet edhe si Humanist qe dhuroj kete vitë 150 libra për nxenesit e shkollave te mesme me titullin « MBI EDUKIMIN QYTETQAR –ADOLESHENCA « Dr.ABAZI eshte autor edhe i shume librave dhe punimeve shkencore.

Deri sot ka pasur shume prononcime nga figura politike dhe institucionale te të gjitha trojeve tona ku jetojn shqiptarët si dhe nga diaspora që ky ke¨shill mos të udhëhiqet nga nga Partit Politike por nga shoqëria civile.
Redaksia Medvegja do ti publikoj ne vazhdim per lexuesit tan si dhe për votuesit në Medvegjë ,Bujanoc e Preshevë që do vendosin me 04.nëntor.2018

Voto Listën N° 6

Share

Apel-Presheva Bujanoci Medvegja

Të nderuar bashkëvendas të mi!

Ju rikujtoj dhe ju ftoj të gjithëve që jeni nga trojet tona në Medvegjë, Preshevë dhe Bujanoc, por edhe ju që gjendeni të shpërndarë kudo nëpër botë që të bëjmë çmos që të mos e harrojmë vendlindjen tonë të dashur. Të gjithë i dini shumë mirë vuajtjet dhe përjetimet që kanë pësuar dhe pësojnë bashkëvendasit tanë, të gjithë e dini që kemi qenë dhe vazhdojmë të jemi të lënë pas dore, të papërfillur dhe të keqtrajtuar. Të gjithë e dini që nuk kemi pasur as nënë as njerkë asnjëherë deri më tani, por kemi qenë dhe jemi në mëshirë të fatit. Me aftësitë profesionale dhe mundësitë materiale që ka secili prej nesh të angazhohemi për të mirën e trojeve tona. Përvoja e secilit prej nesh në fushat e ndryshme të jetës do të jetë kontribut i madh që të fillojmë ta mbështesim zhvillimin e mëtejmë në ekonomi, arsim, kulturë që gjeneratat tona të krenohen me atdheun e vet. Të punojmë sa më shumë që gjeneratat e reja të kenë një jetë më të shëndetshme dhe dinjitoze dhe të jetojmë në harmoni edhe me bashkëvendasit e kombeve të tjera. Këtë mund ta arrijmë vetëm me punë të madhe dhe me sjellje të qytetëruar. Me zgjedhjet e reja që do të mbahen për anëtarë të Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në Serbi të hapim mundësi dhe horizonte të reja të jetës, sidomos për rininë edhe pasardhësit tanë!
Ju ftoj që t’i përgjigjeni ftesës dhe të vini të votoni në zgjedhje për Këshillin Kombëtar më 4 nëntor që ta formojmë një këshill i cili do të kujdeset për njerëzit që janë në nevojë dhe që me punën tonë t’u japim shpresë edhe atyre që nuk shohin dritë në fund të tunelit.

Nëse malet, lisat dhe ujërat e vendlindjes sonë do të kishin gojë, ato nuk do të tregonin, por do të klithnin për gjithë vuajtjet, vdekjet, keqtrajtimet dhe historinë e padrejtësisë së ushtruar mbi ne ndër breza. Historia përsëritet nëse ne nuk i mësojmë mësimet e saj.

Çdo komb, çdo popull, çdo etni që qëndron indiferent ndaj padrejtësisë, e ligjëron shtypjen dhe represionin që ushtrohet mbi të. Indiferenca është edhe më e tmerrshme se vetë padrejtësia, pasi ajo është pohim, është lejim i gjithçkaje të mbrapshtë që ndodh. Nuk ka asnjë shembull në botë që të tregojë se popujt letargjikë kanë fituar të drejtat dhe kanë prosperuar ndër breza. Përkundrazi, ndër breza ata që heshtin ndaj së keqes nisin të denatyrohen, të asismilohen dhe të humbasin identitetin, derisa zhduken përfare.
Është detyrë e secilit prej nesh të bëjmë për vendlindjen atë që kërkon çasti historik. Është detyrë e secilit t’i thërrasë origjinës dhe kujtesës së tij, të familjes së tij dhe të dalë të votojë, të vendosë vetë për ardhmërinë e tij dhe të mos ankohet e ligështohet nesër për gjendjen, siç ka bërë deri më tani.
Të nderuar bashkëvendas, ju bëj thirrje të jeni të sinqertë me veten dhe me fëmijët tuaj. Ju bëj thirrje të respektoni indentitetin dhe aspiratat tuaja dhe të mos e lini fatin tuaj në dorë të rastit e të fatit, të cilët, dihet nuk kanë qenë kurrë në anën tonë. Ju bëj thirrje të kujtoni sakrificat e baballarëve, gjyshërve dhe stërgjyshërve. Ato nuk meritojnë heshtje dhe indiferencë, por meritojnë edhe respekt edhe vlerësim, meritojnë përkushtim dhe përgjegjësi për atë çfarë ne kemi sot në dorë të bëjmë.
Dilni nga shtëpitë, prisheni rutinën, mos e pranoni letargjinë dhe votoni për vete, për vendlindjen, për fëmijët tuaj. Nuk kemi atdhe tjetër përveç këtyre viseve dhe jemi vetëm ne përgjegjës për të tashmen dhe të ardhmen e këtij vendi. Koha është tani, vendi është këtu. Kushdo që nesër dëshiron t’i tregojë fëmijës së vet një histori dinjiteti dhe drejtësie, le ta bëjë këtë me vepra: dilni në votime, të dashur bashkëvendas të mi, vendosni vetë për ardhmërinë.

shkruan: Dr. Naile Mala-Imami

Share

Të gjitha rrugët të çojnë në Medvegjë

Më 18.Tetor “ Të gjitha rrugët të çojnë në Medvegjë ”

Shkruan :Lirona Zuka nga Medvegja,

Ftoheni që nesër, të enjten nga ora 7:00 deri në ora 15:00 pranë Kuvendit Komunal në Medvegjë , të deklaroheni me anë të nënshkrimeve në mbështetjen e listës zgjedhore për
Këshillin Kombëtar Shqiptar.
Njoftojme se autobusi per nesër eshte falas, vajtje-ardhje, sipas orarit dhe itinerarit të zakonshëm!!“ thuhet në apelin e znj.Zuka.
Edhe pse e re në moshë, është shum aktive në jetën kulturore dhe kombëtare në komunën e Medvegjës. Ajo njihet si aktiviste e denjë e këtyre anëve. Ajo së fundmi ka dal me një apel për të shpërngulurit nga Medvegja, të cilëve u bënë ftesë që të përkrahin bashkëvendasit e saj të mbetur në Medvegjë.
„Bashkevendasit e mi, ju qe padeshire u larguat nga ky vend, por qe kurre nuk e harruat.
Ju qe ne zgjidhje jeni te gatshem te vini te gjithe, ne numer aq te madhe dhe te pritni me ore te tera ne kufij dhe ta shkatrroni sistemin, ju qe nuk mungoni ne asnje manifestim ne kete vend, qe ditet e pushimit te juaj vini ti kaloni ketu, ju qe mendoni per kete vend, ja deshironi ditet me te mira, ju qe mendoni per neve qe kemi mbetur ketu, qe ta ruajm traditen, gjuhen dhe ato pak shtepi shqiptare qe kane mbetur. Ne dhe ky vend kemi nevoje per ju,

——————————————————————————————————-
Po na thrret vatani

Te nderuar bashkatdhetar sot ka filluar regjistrimi i listave per kshillin nacional per Medvegje Presheve e Bujanoc.Afati per regjistrim eshte edhe neser.Ftohen te gjith bashkevendasit tane qe t’i pergjigjen kesaj ftese . Sot lufta politike behet me numrin e votave .Andaj eshte me se e domosdosheme votimi per t’u u be subjekt vendimarres. Ju lus te gjithve qe kini leter njoftim apo pasaport te
Serbis te paraqiten per regjistrim.
Kandidatet potencial per kete keshill jane:
1.Muharrem Salihu sipermarres Medvegje
2.Prof.Dr.Naile Mala Beograd
3.Xhelal Mehmeti sipermarres Presheve
4. Nexhmedin Saqipi teolog i diplomuar Bujanoc
5 Demo Berisha Novi Sad, ekonomist i diplomuar
Shkruan në faqen e tij zyrtare./Ajet Duli/,në rrjetin Facebook
——————————————————————————————————-

TE GJITHË PËR MEDVEGJË
ZTR.MUHARREM SALIHU
Muharrem Salihu është një rast unik i një afaristi të suksesshëm shqiptar në Itali, i cili rikthehet në origjinë. Ai pas shumë viteve nëpër Evropë dhe i stacionuar me biznesin e tij në Venecia u rikthye edhe në vendlindjen e tij Medvegjë.
Lider me përmasa Evropjane.
Për Medvegjë të zhvilluar!
Shkruan në faqen e saj zyrtare./Leme Xhema/,në rrjetin Facebook
——————————————————————————————————-
Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koço Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj, Lëvizjës për Shqipëri të Bashkuar, LOBI EURO-ATLANTIK SHQIPTAR. Malësia ,Migjeni,zgjedhjet ,vota,malesia e gallapit..,LOBI,Autostrada Morinë-Merdare,skenderbeu ,shtatorja ,Lapidari,Kumanova,Fahri Xharra,Ali Hajdini,Birul Murati, Malësia e Bujanocit,deputeti Fatmir HASANI , Riza HALIMI , Shaip Kamberi,Nene Tereza , Mere Teresa,Takimet e Gallapit 2016 ,Rapsodët,skender Jashari,Zgjedhjet ne Mal të Zi, te burgosurit politik, krimet e luftes , historia shqiptare , sporti,Teuta NUNAJ,Dr.Sadri RAMABAJA, Forumi Shqiptar për Zhvillim Ekonomik në Serbi (AFEDS)

Shkruan:prof.Rexhep Abazi
O sot, o kurrë, së bashku për Medvegjen me afaristin më të suksesshëm të këtyre trojeve, z.MUHARREM SALIHUN
Tani më patëm mundësinë të shohim shumë angazhime për çështjen kombëtare dhe ja se deri ku na vajtën punët.
Sot, Medvegja ka fat që një njeri i ri, njeri i aftë, njeri guximtar dhe i suksesshëm iu kthye Medvegjes në ditët dhe kohën më delikate dhe vendimtare.
Jo se deri më tani ka qenë i shkëputur nga rrjedhat e kohës dhe proçeset në Medvegjë, sepse z. Salihu asnjëherë nuk u kursye me mjete dhe punë për të mirën e Medvegjes, por tani ai ka vendosur që të merr përgjegjësi që këto rrjedha dhe proçese të vajnë më mirë dhe ashtu siç duhet.
Andaj, ne shqiptarët e Medvegjes, pa hezitim duhet me votën tanë ta mbështesim z. Salihun në zgjedhjet e Këshillit Kombëtar Shqiptar të cilat do të mbahen më 4 nëntor 2018.
Zoti e bekoftë kombin shqiptar!
Zoti e bekoftë Medvegjen!
Bashkëvendas
——————————————————————————————————-
Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koço Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj, Lëvizjës për Shqipëri të Bashkuar, LOBI EURO-ATLANTIK SHQIPTAR. Malësia ,Migjeni,zgjedhjet ,vota,malesia e gallapit..,LOBI,Autostrada Morinë-Merdare,skenderbeu ,shtatorja ,Lapidari,Kumanova,Fahri Xharra,Ali Hajdini,Birul Murati, Malësia e Bujanocit,deputeti Fatmir HASANI , Riza HALIMI , Shaip Kamberi,Nene Tereza , Mere Teresa,Takimet e Gallapit 2016 ,Rapsodët,skender Jashari,Zgjedhjet ne Mal të Zi, te burgosurit politik, krimet e luftes , historia shqiptare , sporti,Teuta NUNAJ,Dr.Sadri RAMABAJA, Forumi Shqiptar për Zhvillim Ekonomik në Serbi (AFEDS)

Shkruan :Ruhan Mustafa
Kandidimi dhe Zgjedhja e Z-it,Salihu, per Kryetar te Keshillit Kombetar, eshte veprim i duhur, I mire dhe I drejte per disa aresye:
(a) Muharram Salihu, ne nje anen eshte I vetmi qe mund te sjell ndryshime pozitive dhe I vetmi qe mund te jete personalitet unifikues mes (sidomos) partive mjafte te percara dhe per komunikimin e qytetareve te Lugines;
(b) sepse, ka aftesi te pakontekstueshme per zhvillimin ekonomik dhe krijimin e vendeve te punes- qe eshte gjeja kryesore per mireqenjen, dinjitetin dhe lirine e Shqiptareve te Lugines, dhe
(c) eshte nje patriot i deshmuar dhe personalitet dhe politikan me kulture dhe pervoje Perendimore.

——————————————————————————————————-
Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koço Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj,Muharrem SALIHU

Mbështëtje nga Tirana zyrtare për zgjedhjet e këshillit Kombetar shqiptar në Medvegjë,Bujanoc e Preshevë

Shkruan Dr.Sulejman ABAZI

PERSHENDESIM ZGJEDHJET QE DO TE MBAHEN PER KESHILLIN NACIONAL, NE TRE KOMUNAT SHQIPTARE NE PRESHEVE, BUJANOC DHE MEDVEGJE.

Urojme qe per te miren e perbashket, ne krye te kestij Keshilli te behet zgjedhja me e mire, ne menyre qe, me prurje te reja dhe me nje fryme te re te mbrohen me dinjitet te drejtat e shqiptareve ne kete haperire. Kandidimi kete here i zotit Muharrem Salihu, si perfaqesues i Shoqerise Civile, nje bizesmen i suksesshem, bir i ketij vendi, do te sjelle nje fryme te re.
Elita politike dhe shoqerore si kudo ne trojet shqiptare, ka nevoje te qarkulloje, ne interesin e perbashket, per krijimin e nje fryme bashkepunimi dhe solidariteti, te nje kemengulje per mundesi me te medha ne kontributet reale per permiresimin e situates politike, shoqerore dhe ekonomike ne kete zone te harruar tashme nga politika dhe institucionet shteterore ne Serbi, Kosove dhe ne Shqiperi. Urojme qe kete here bashkekombasit tane te bejne zgjedhjen e duhur, ne mbeshtetje te birit te tyre Muharrem Salihu.
Koha po verteton cdo dite qe, kemi nevoje te permiresojme qendrimin unik dhe punen e perbashket, per te mbrojtur me kurajo qytetare e atdhetare vlerat dhe traditen tone, kunder diskriminimit, dhunimit te te drejtave njerezore e kombetare. Njerezit tane ne kete hapesire meritojne shume me teper se sa propogandohet deri tani. Urojme per sukses, por edhe zgjedhje te suksesshme per te miren tone te perbashket. Respekt, ju pershendes.

Gjenerali Sulejman ABAZI është një figure e njohur ushtarake,shkencore po ashtu eshte edhe komesar i shume misioneve te rendesishme , në Medvegje ,Bujanoc dhe Presheve nihet edhe si Humanist qe dhuroj kete vitë 150 libra për nxenesit e shkollave te mesme me titullin « MBI EDUKIMIN QYTETQAR –ADOLESHENCA « Dr.ABAZI eshte autor edhe i shume librave dhe punimeve shkencore.

Deri sot ka pasur shume prononcime nga figura politike dhe institucionale te të gjitha trojeve tona ku jetojn shqiptarët si dhe nga diaspora që ky ke¨shill mos të udhëhiqet nga nga Partit Politike por nga shoqëria civile.
Redaksia Medvegja do ti publikoj ne vazhdim per lexuesit tan si dhe për votuesit në Medvegjë ,Bujanoc e Preshevë që do vendosin me 04.nëntor.2018

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur

Share

FONDI _INFORMATË PËR OPINION

FONDI HUMANITAR PËR MEDVEGJE

INFORMATË PËR OPINION

Shkruan: Sahit HYSENI

Në mbledhjen e mbajtur me datën 13 Tetor 2018 merr vendim :
• Pranon propozimin e Komisionit për blerjen e shtëpisë në Lagjen afër Stadiumit në Medvegjë dhe autorizon Komisionin që të fillon procedurat për blerjen e ksaj Shtëpije.
Pasi kishim rekomandime nga opinjoni,Subjektet e organizuar Shqiptare në Medvegje,se Familja pesë-antarshe e Bilall Jahës jeton në kushte të papërshtatshme banimi,në një shtëpi të huej dhe shum të rrenuar e pa kushte elementare,filluam të mendojmë se si ti përgjigjemi kësaj nevoje.

Gjendja aktuale e nje Familje me femij të vegjël në Medvegjë

Fondi Humanitar për Medvegje ,ishte në fazën fillestare ,ende i pakonsoliduar dhe për një Iniciativë kaq të madhe kishim një hezitim se a do t’ia dalim dhe sa do të gjejm përkrahjen nga Bashkvendasit tan.
Fillimisht shprehëm një gadishmëri vet antarët e Këshillit Menaxhues se jemi të gatshëm që vet ta sigurojmë një shumë të konsiderueshme për këtë Iniciativë edhe pse ideja e Themelimit të këtij Fondi ka qenë shum modeste ,kryesisht ndihma te herë pas hershme për disa Familje me gjendje jo të mirë sociale ,kryesisht në gjera ushqimore dhe në shuma te vogla sa për tu lehtsua këtë gjendje.
Kontaktuam me shum Afarist,Pronarë të Bisneseve Medvegjas,që nuk jan të pakt në regjion dhe më gjër.Nga një numër i konsiderueshëm hasëm në një indiferencë dhe mos interesim total,e nga disa tjer në një përkrahje verbale që ishte vetëm sa për t’na hjek qafe dhe aspak premtuese.

ne foto nismetaret e Fondit [/caption]

Përfat edhe pse ndashta më pak numerikisht por me një zemër të pastër dhe vetdije të lart njerzore e kombtare,muarrëm përkrahje të fuqishme nga bashkvendasit tan e ku duhet të ceket shum i nderuari Rrahman Haradini (Kapit) i cili shprehu gadishmërinë që ta mbulon gjithë pjesën që mbetet e pa plotsuar nga ky aksion dhe ate pa caktuar asnjë limit që mundë të shkonte edhe 10 000 frs( Dhjet mij Frs)
.
.Po citoj: Provojeni ju të grumbulloni aq sa mundeni dhe kur të ndalet, ejani më tregoni sa keni nevojë.
Po ne jem në fillim dhe ende nuk e dijm se sa do të perkrahet kjo nismë,mundë të mbesim me një shumë të vogël dhe për ta realizua mundë t’na duhen një shumë edhe 10 000 frs.
Përgjigjëja: Nuk ju pyta se sa do të grumbulloni,por çka të mbesin mangu, vini tek unë dhe unë i plotsoj. Është një veprim që mbetet në Histori dhe çdo koment është i tepërt.
.
Gjithashtu një ndihmë të madhe e premtoj edhe z. Muharrem Salihu,ku në rast të ndërtimit ,merr për sipër komplet Kulmin e shtëpisë.
.

-Pas këtyre premtimeve të fuqishme,filluam kontaktet,vizitat me bashkvendas,me Subjekte e organizuara në Vendlindje (Medvegje dhe Kosovë),ku edhe aty gjetëm një përkrahje dhe gadishmëri për bashkpunim dhe bashkveprim.Fillimisht kishim takim me Klubin e Vendlindjes “Trojet” ku gjetëm një përkrahje të parezervë dhe inkurajim për këtë Iniciativë.
Kishim një drojë se me Partitë Shqiptare në Medvegje do të kemi telashe në gjetjen e një forme të veprimit të përbashkët ,por që u tregua se ishte komplet një drojë e pavend,sepse hasëm në një gadishmëri dhe dashamirsi për këtë Iniciativë,ku që në takimet e para edhe me veprime konkrete.
.
Zoti Florim Sahiti,përveq gadishmërisë që të formojnë Komision të përbashkët me Partinë tjetër Shqiptare PD&G.Q , dhuron edhe një shumë prej 1 000 Euro (Një mij euro).
.
Nga PD&GQ ,pa asnjë hezitim shprehin gadishmëri për formimin e Komisionit me PVD dhe ti marrin gjitha obligimet që ai Komision mund ti realizon.
-Kjo Iniciativë më shum se sa ndihma ndaj një Familje ,krijoj një klimë mobilizuese e bashkvepruese që përveq lehtsimit në realizimin e saj,tregon dhe hap rrugë për një optimizëm drejt të ardhmes dhe bashkveprimit.
Vetëm me vepra konkrete ,iniciative të sinçerta ,pa prapavija të dëshimta (që janë vet burimi i gjitha përçarjeve mes Partive Shqiptare,)të ardhura nga “ndihmatë” prej jashta, mundë dhe do të arrihet bashkpunimi që është parakushti i suksesit.
Kryesia e Fondit,pas këtyre kontakteve ,biseda dhe Analiza, ky me qëllim pozitivë dhe mobilizues i kyqi Klubin “Trojet” dha Dy grupimet Politike të Shqiptarve në Medvegje, publikisht ftuem edhe Shoqatën Humanitare Medvegja në Zvicër që ti bashkohet këasaj Iniciative ,jo që kemi nevojë për Mjete finansiare por për një Bashkveprim-Mobilizim i përgjithshëm që do të jet i dobishëm për të ardhmen. Mjerisht që nuk gjetëm përkrahje e as bashkpunim,por ne derën e mbajmë të hapur.

Komisioni (PVD-PD) në Medvegje,hulumtojë gjitha mundësitë ,në gjitha drejtimet dhe na informon se është një Shtëpi në shitje dhe e përshtatshme e Qazim Zukës ,në dalje të Medvegjës drejt fshatit Dediq,që edhe e kishim vizitue me datën 30.04. 2018, Bashkshortja e Qazimit dhe Fehmi Beha,Bajram Mustafa,Sahit Hyseni,Selim Emini,ku ishim dakordue se i plotson nevojat dhe të shiqohet mundësia e blerjes .
Pas gjitha procedurave të nevojshme,si mbledhja e mjeteve nga Bashkatdhetarët ,takime të shumta nga neve si Kryesi e Fondit dhe kur autorizojmë Komisionin në Medvegje që të merr veprimet e nevojshme me Pronar për blerjen e Shtëpisë .Gjitha ishin të pregaditura që në muajin Gusht të blehet shtëpija dhe të bahen disa renovime të nevojshme ,kështu që gjat kësaj kohe ta përmbyllim gjith projektin dhe Familja Jaha të vendoset në shtëpi,ndodh befasia.
Bilall Jaha nuk pranon që të shkoj në at shtëpi ,me pretekst : ËSHTË LARG nga Qendra e Qytetit (rreth dy klm).
Gjith projekti bjen ,dhe krijon edhe probleme tek Donatorët dhe Kontribuesit e shumt, gjë që u dasht angazhim shtes për ti tejkalue këto probleme.
Pasi gjindeshim në Vendlindje një pjesë e antarve të Fondit; Osman Sadiku,Selim Emini,Sahit Hyseni ku sbashku me Komisionin ePVD &PD ,hulumtuam mundësi tjera për të zgjidh kët projekt.
Tani opsion mbetej,blerja e truallit,në mënyrë që të kryhen procedurat administrative,si Leja e ndërtimit,kyçja e rrymës,ujit,kanalizimit e tj.Komisioni kishte gjet disa Troje që ishin në shitje. Mirpo tani e plan-urbanistik po pamundsohej realizimi i planit ton pasi aty nuk lejohej çfardo ndërtimi.
Gjërat vetëm sa po vështirsohen dhe si një mundësi mbetej që ti drehjtohemi Kuvendit dhe organeve Komunale për sigurimin e një Trualli për Familjen në fjalë ,kurse ne Fondi marrim për sipër Ndërtimin e shtëpisë.
Komisioni gjegjësisht Femi Beha dhe Kadri Hyseni për dy ditë rresht i kryejn gjitha proceduratë aq të komplikuara dhe byrokratike,ky dorzohet Kërkesa me gjitha procedurat e plotsuara pran Organeve gjegjse komunale,ku ishin edhe nënshkrimi i përfaqsuesve të Fondit për obligimet e ndërtimit të objektit.
Mjerisht gjat qëndrimit ton në vendlindje nuk arritëm që ta realizojmë e as që të sigurojmë ndonjë mundësi për projektin ton,sepse plani urbanistik ishte një pengesë që kadi e banë të pamundur.Ju mbetet Komisionit që ti hulumton gjitha rrugët,sepse neve nga Mërgimi nuk kemi asnjë mundësi që të sigurojmë Truallin dhe proceduratë Komunale,administrative ku mundë ta realizojmë projektin.Na mbete edhe një munësi që të provohettë gjindet ndonjë banesë,por edhe kjo mundë të refuzohett nga banorët e asaj ndertese edhe nga vet Familja Jaha
Komisioni (PVD-PD) ka vazhduar me angazhimet e veta dhe ka gjet edhe një Truall në dalje të Qytetit,rruga për Kapit,ku ndashta ka pas mundësi për ta realizuar ndërtimin e shtëpisë sipas projektit ton.Për qudi edhe këte e refuzon Bilalli dhe nuk don se është larg…
Prandaj e vetmja zgjidhje na mbetet që të blejm këtë Shtëpi që na propozon Komisioni nga Vendlindja edhe pse qëllimi,dëshira dhe mundësit kan qenë tjera.
-Një nderë dhe rrespekt shkon tek gjith Kontribuesit e shumt që shpesh here nuk është shuma ajo që e përcakton,ndershmërinë,njerzinë dhe vetdijen kombtare dhe dashurinë për vendlindje.
.
Ka shum që meritojnë tu përmendit emni për mënyrën burrnore që i janë kyq kësaj Iniciative edhe nga vendet Skandinave.Por nuk kam se si mos ta përmendi zotin Arbër Rushitin (Kapit) për angazhimin e tij dhe besimin që ka krijue në mesin e bashkkombasve në Munih të Gjermanisë i cili grumbulloj shumën prej 9 000 Euro (Nënt mij ).Rrespekt.

Dëshmi: Kerkesa_Informimi drejtuar komunes se Medvegjes nga Fondi Humanitar per Familjen JAHA

Si përfundim… Ne konsiderojmë vetëm një Piknisje ,një hap në rrugën e gjat dhe shum,shum të vështir që kemi përpara vetëm për ta ruajtur gjendjen e tanishme që është zhgënjyese.kurse për çfardo ndryshimi pozitiv duhet rrënjsisht të ndryshohet qasja,angazhimi,gadishmëria deri edhe tek sakrifica.
Në rendë të parë duhet të krijohet vetdija se nuk hiqet dorë nga asnjë pllamb i trojeve tona edhe atëhere kur na mirret me forcë ne nuk guxojm të dorzohemi dhe ta pranojmë se kemi hjek dorë nga ajo.
Duhet që të bashk organizua pjesa e shëndosh dhe profesionale e të krijohet një Strategji shpëtimi,ku të rradhiten Prioritetet.a. Gjithëherefatet,mënyrën dhe rrugët e realizimit. Gjithëhere duke ju përshtat gjendjes reale,mundsive duke u nisur nga hapa të vegjël.
Ne si Fond Humanitar jemi organizuar në rend të parë që ti hapim një rrugë një shteg për ata që nuk gjejn vehten në organizimet tjera egzistuese,ku të tregojmë se sa është e nevojshme veprimet e vogla konkrete që ka të bajnë me Shqiptarët që ende qëndrojnë në Trojet tona. Nuk ka zgjidhje të problemeve në Nju Jork,Berlin,Bruksel,… derisa trojet zbrazen dhe ata pak banor rrezikohen edhe për kafshatën e gojës e “Patriotat” shpëtimtarë hargjojnë shuma marramendse për vizita e foto në vende dhe Personalitete botnore.

Ne foto disa nga antaret e grupit punues te Fondit Huamnitar Medvegja në zvicerr e mbajtur me 13.10.2018

Vetëm një Platformë -Strategji për shpëtim hap një mundësi që të veprohet në drejtim dhe kohë të duhur dhe eviton veprimet sporadike dhe shpesh here në dam të Shqiptarve. Vetëm mobilizimi i pjesës dërmuese nga Medvegjasit jashta Vendlindjes do ndikoj drejt përsdrejti tek rritja e angazhimit dhe përgjegjësisë e përfaqsuesve Shqiptarë në Institucionet Komunale dhe më gjër.
Medvegja është Vendlindje e të gjithve,prandaj angazhimet,obligimet dhe përgjegjësitë duhet të jen të përbashkta dhe nuk ka individ që mundë të arsyetohet për ti ik nga këto dhe nuk kemi asnjë Shqiptarë të tepërt ,përkundrazi edhe sikur të kyqemi 100% jemi pak dhe kemi nevojë për edhe më shum.
Jemi të vetdijshëm se ne si Fond Humanitar,vetëm nuk do ia dalim në sfidatë e shumta,por kemi shpresë se do gjejm përkrahje dhe mobilizim për rrugtimin e përbashkët dhe drejt qëllimit të përbashkët.

Shkruan Sahit HYSENI ,i cili njeherit eshte një nga bashkethemeluesit e fondit dhe aktivist i dalluar me dekada edhe ne shoqata të tjera qe ndihemuan Medvegjen dhe trojet tona gjitheandej.

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur

Share

Lider e parti kontrollohen nga Serbia

„ Eshtë koha e fundit – është momenti “

Bashkëvendas,motra e vëllezër , Lider të ndershëm politik dhe të gjithë atyre që kan mundesi të ndikojn tek opinioni publik në permisimin e situates në Medvegjë.

„Kohë e firkëshme në Medvegjë“

Të drejtat dhe numri shqiptarëve në këtë komunë dita dites po vin duke u zvogëluar dhe do vazhdoj keshtu deri atehere kur ne nuk veprojm që ta ndalim, deri ti themi te gjithe se bashku STOP, sepse secili nga ne duhet te ndjehet fajtor deri ku kemi arrit,tani çdo njëri mund të thot arsyetimin e vete por a eshte i drejt dhe i qendrueshem,mendoj se jo ,mjaft pak apo fare.
Të gjithë e dimë sa na peshojnë fajet e gabimet tona dhe sa më shumë kalon koha aq më shumë ato bëhen në numër, e aq më shumë do na nxihet jeta.

„Ti bashkojm kokat që ti shpetojm tokat“

Vite me radh ka pas deshtime „te planifikuara“ te nje pas njeshme tek faktori Politik nder ato te fundit qe do ta mbaj mend Historia eshte zgjedhjet e fundit te 13 Shtatorit 2015.
Sa Apele e lutje u ben tek Partit politike nga gjitheandej per Unitet dhe Liste te perbashket në ato zgjedhje, u hargjua energji e kohe .
Pasojat po i paguajm sot edhe ne te ardhmen, humbem nje numer te madh te asambleisteve ne komunë,u shpergul edhe nje numer i rinis.

Edhe pas zgjedhjeve pati apel qe te bashkohen asambleistet dhe te formojn nje grup te perbashket.

Përhere u kërkua që partit shqiptare të behen bashk në një parti edhe sot kerkohet por ne vesh te shurdher.

Apelet nuk u ndalen asnjehere por njerzit qe po udheheqin ne kete dege te Partis Demokratike dhe po urdherohen nga Kryetari i tyre në Bujanoc Nagip ARIFI i dështuar ne komunën e vete me skandale të turpëshme, ata nuk duan te ndegjojn per UNITET apo permisimin e të drejtave të shqiptarve në Medvegjë.

Kur e gjithë mërgata Medvegjase por edhe viseve te tjera ngrihet ne kemb e tenton dë ndihemoj popullatën e vetmuar e të pushtuar nga shteti serb duke filluar nga uniteti i faktorit Politikë që të shpetohet kjo treve e banuar me shqiptar në anen tjeter armiqet tan angazhojn forca shtesë kunder Unitetit të faktorit politik në Medvegje dhe punojn me personel dhe orar të shtuar ku për fat të keq gjej edhe njerëzit e ligë ne mesin ton.

„ Kam frikë se gjitheçka është e koordinuar në dëmin ton“

Partia më ekstreme dhe anti shqiptare në serbi quhet DVERI (parti e ndikuar edhe nga Rusia) ajo ka ne shenjester shqiptaret e Medvegjes,ku deri tani ka ngrit disa akuza dhe shpifje ne parlamentin serb në demin e shqiptarve të Medvegjes si dhe në mediume serbe e ruse, nderë kerkesat kryesore është ndajra e Medvegejs nga „Lugina“Presheva dhe Bujanoci dhe largimin e Medvegjes nga Keshilli nacional sepse ata e konsiderojn qe ne Medvegje me nuk ka shqipetar ( dihet mire qe eshte bere spastrimi etnik vite me radhe ketu) por e veqanta dhe shumë enigmatike ngelet lidhjet e kesaj partie me dy delegatet e PD_ës në Medvegjë , kete munden me se miri ta sqarojn dy shqiptaret e mjerë se qfar gjuhe te perbashket gjejn me delegatet e DVERIT .

„Përforcime nga Beogradi „

Ka kohë që në Medvegjë është rritur numri i personelit të sherbimit BIA , takimet e këti sherbimi me Kryetarin e deges së PD_ës në Medvegjë jan të rregullta , kur thëmi puntor i sherbimit BIA nuk behet fjalë për dikend të rendomet por Ministria ka derguar Nr.3 në hierarkinë e këtij sherbimi ne nivel Republike i besuar dhe i dërguar ketu nga Kryetari i shtetit që me çdo kusht dëshiron zvogëlimin e popullsisë shqiptare nën 7 % në Medvegjë.
Nuk dua qe sot te permendi emra te tjerë por vetem te informojm per situaten e opinioni të mos qendroj në erresir mediatike si deri tani po te kuptoj kah po shkojm.

Por nëse nuk ka përmesime apo ndalje të veprimeve që po na demtojn vazhdimin e jetës si shqipëtar këtu në Medvegjë me siguri se do sqarojm ne shkrimet e radhes sepse perkrahes të erresire që e ka mbuluar Medvegjen ka edhe te tjerë që veprojn ne skenen politike vite me radhë.

„ nga do të shkojn liderët me BIA apo kah Uniteti Shqipëtar “

Apeli i radhes do jetë Unitet per zgjedhjet në Keshillin Nacional deri ne kete moment eshte lajmeruar nje kandidat i pavarur ne kete komune dhe ka perkrahjen e gjere me program të detajuar e transparencë të pa parë, nëse mjaftojn numri votatve të Medvegjes që të zgjidhet të paktën një kandidat, duke marr parasysh me fshirjen e adresave në të kaluaren dhe te drejten e votës.

Partit Politike me seli ne Presheve dhe Bujanoc PVD dhe Alternativa deri tani nuk kan shti ne listat e tyre ndonje kandidat për Medvegjen si duket me arsyetimin qe mos ta rreziokjn kandidatin e vetem dhe te pavarur nga Medvegja,kur dihet sa dëmi është bërë në të kaluaren, por a do ta beje te njejten edhe partia e PD_ës së Nagip Arifit me kryetarin e deges ne Medvegje Bajram Mustafa ngelet ta kuptojm në ditët në vijim.

„Gabimet e të kaluares edhe falen por jo edhe ato të së ardhmes“

Medvegjasit duhet ta perkrahin kandidatin e tyre te pamevarur gjithesesi , ndersa Lideri apo partia që mbledhe vota si deri tani ne Medvegje dhe dergon dikun tjeter gjithesesi do te ndeshkohet nga votuesi ne zgjedhjet e ardheshme e me siguri se do te kerkohet qe Medvegjasit te shuajn deget e tyre të partive politike „SATELITORE“ nga Presheva dhe Bujanoci e te dalin vetem me nje Liste të perbashket autoktone.

Prandaj ftoj votuesit që në zgjedhjet e 04 Nëntor për Këshillin Nacional Shqipëtar te votojn kandidatin e pamvarur dhe apolitik në Medvegje e kursesi ndonjë kandidat të partive „Satelitore“, kjo është zgjidhje, fat i vonuar dhe rruge që na jep drejtim e duhur e na bene të pamevarur nga „Lideret e dështuar politik “ të flasin zëri i popullit dhe zëri i shpesës .

Medvegja është kreqyteti i Dardanis e jo i matrapazëve politik.

shkruan S.OSMANI

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur

Share