Archives de catégorie : AUDIO

Intervistë Dr.Teuta NUNAJ

Dr.Teuta NUNAJ
Znj. NUNAJ ju përgjigjet shumë pyetjeve që kan të bëjnë kryesisht me Kosovën Lindore – Medvegjën ku dihet që në këtë komunë jan pasiviziuar deri më tani mbi 7000 shqiptar nga shteti serb.
Intervista është realizuar më 19 Qerrshor 2020 nga ora 22:30

Na ndiqniFacebook

Bëhuni fans REDAKSISË Medvegja
Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë

Share

Poezi Fshati DUKAT

FSHATI DUKAT

Ku të ikën bijtë, o fshati im Dukat
Që të braktisën, të lanë vetëm, shkretë.
A thua i merr malli o më i bukuri fshat
Për ty atje larg në të mallkuarin kurbet.

Ku të ikën bijtë, o më i bukuri fshat
Me çantat e fatit, përmbi krahë ngarkuan
A thua vallë të harruan, o fshati im Dukat
Atje në tokë të huaj, larg teje që mërguan

Ku të ikën bijtë o më i bukuri fshat
Që dyert e shtëpive u mbyllën me dry
A thua vallë u penduan, o fshati im Dukat
Kur u gjendën të humbur apo janë aty

Ku të ikën bijtë o më i bukuri fshat
Vallë atë ditë pyete se për ku janë nisur
A thua i mashtroi kurbeti, o fshati im Dukat
Kjo gjëmë ogurzezë që ëndërrat j’ua ka grisur

Ku të ikën bijtë, o më i bukuri fshat
Që i rrite si lisa të fortë përmbi shkëmbij
A thua vallë mendojnë o fshati im Dukat
Andej ngado që gjenden tek ty do t’vijn

Ku të ikën bijtë o me i bukuri fshat
Lajme nga ata ndonjëherë a ke marrë
A janë shëndoshë e mirë, o fshati im Dukat
A po si lulet pa ujë në mërgim janë tharë

Ku t’u shua ai zë o më i bukuri fshat
Që jehonte nëpër fusha dhe male
Përse tani rri shurdhur o fshati im Dukat
Dhe më duket se ke ra si një plak në halle

Ikjet të hidhëruan, o fshati im
Të lënduan thellë në shpirt, të lanë në mjerim
Posaqërisht së fundi me kët pasovizim
Serbia i humbi adresat i la t’gjithë n’mërgim

E tani në heshtje, o fshati im i bukur
Ti vuan, vajton, derdhë lotë pa pushim.
E unë larg mërguar, o fshati im i bukur.
Për ty mendoj ç’do mbrëmje deri në agim

Andej nga e nis rrugën e Dukatit
Nga malet e larta ku bora në dimër zbardhë
Në kodrin mbështetet kurrizi i tërë fshatit.
Ndër shekuj me radhë quhet mahalla e Dukatit

Atje ku era e freskët dikur ballin m’a freskoi
Dhe uji i ftohtë nga gurra etjen m’a shuajti
Por ato kodra dhe shpate kurrë sdo i harroj
Ndërsa gjaku më është ndezur sikurse baruti

Dukati është fshati ku, u linda dhe u rrita
Ku nëna n’djep si foshnje më përkundi
Nga stërgjyshërit flitej shqip thuhej mir dita
Vedlindja ime fun e krye katundi

Prill 2020
Ali-Aliu-Dukati

Ne vazhdim
Formulari për Evidentimin e Pasivizimit të Adresave të Qytetarëve Shqiptarë në Serbi
Formati Word:
Formulari per Evidentim te Adresave te Pasivizuara Fin

Formati PDF:
Formulari per Evidentim te Adresave te Pasivizuara Fin

Na ndiqniFacebook

Bëhuni fans REDAKSISË Medvegja
Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë

Share

Milaim MEZINI ka mbi 40 vjet në skenë

Milaim MEZINI është këngëtar dhe autor këngësh i njohur në viset shqiptare i cili i këndon dhe përkushtohet Toplicës e Tetoves, Medvegjes e Malësis,Shkupit e Shkodres, Preshevës e Prevezes,Gucisë e Gostivarit,Tivarit e Tërpezes, Dibrës e Dardanes, Kaçanikut e Kumanoves per artistin kufijt ne mes te shqiptareve nuk kan qen të pranueshem asnjehere në veprimtarin por ishin brengë ate e deshmon edhe karriera e tij shume vjeqare në skenë edhe sot nuk e ndal kontributin e tij duke pasuruar kulturën e folklorin shqiptar.

Nga këngët e fundit të vitit 2018 që po ngrit emocione , kujtime , dhimbje e histori por mbi të gjitha mësime e udhërrëfim për gjeneratat e reja ,most e harrohen rrenjet e Toplices .
STAFFI e Redaksisë Medvegja e ka vequar e vlerësuar bashk me lexuesit
këngen Molla e kuqe , këtu në vazhdim keni mundësi ta ndëgjoni :

Për Milaim MEZININ kujtimet jan të freskëta kur rrëfen për rinin e tij si këngëtar në darsmat e Medvegjes duke filluar nga Llapashtica tek familjet MUSLIU,OSMANI, BAJRAMI etj… këndoj si i ri në vendlindjen e Zenel Hajdinit, Idriz AJETIT e shumë ushtarëve, veteranëve që kontribuan aq shumë për të kaluarën e më tepër për të ardhmen ton.Me miqësin që kishte Milaimi atë kohe me Kolegët dhe ato familje tani at miqësi dhe admirim e gëzon nga e gjithë Lugina ku besojm se do të vazhdoj të jetë zëri i Medvegjes , Bujanocit e Presheves sepse sot si asnjë ditë më parë këto troje kan nevoj për mbështetje ngritjen e zërit gjithë andej nga zërat e fuqishëm e atdhetaret siq është Milaimi MEZINI.

Në foto nga e majta Mahmut FERATI e Milaim MEZINI

Ne vazhdim keni Biografin e detajuar te Kantautorit me karrierën e pasur e të nderëshme :
*Lindur në vitin 1959 në fshatin Biçec-Kaçanik, me vendbanim në Ferizaj që nga viti 1999 e deri më sot!
– Ish i punësuar në ,,Sharrcem’’ 36 vj., tani i pensionuar!
– Në artin muzikorë që nga fëmijëria, dhe me traditë familjare!
– Autorë i mbi 400 këngëve, te zhenreve te ndryshme, duke shkruar dhe kompozuar shumë këngë edhe për këngëtaret tjerë!
– Ka zhvilluar aktivitet kulturor në SHKA ,,Rrezet e Sharrit’’ Biçec, 12 vj., SHKA ,,Bajram Curri’’ Prishtinë 3 vj. dhe së fundi në AAKV ,,Kastriotët’’ Ferizaj 7 vj.
– 10 vjet pjesmarrje në RFBK ,,Gllogovci’’ në duet me kolegun Mahmut Ferati.
– Ka kënduar përmedësh deri në 500 këngë.
-Si rapsod, ka kënduar 15 vj.me kolegët: Mahmut Ferati, Shaqir Cërvadiku dhe Baki Bakiu.
– Festivalet: ,,Bemus’’ Beograd-1988, ,,Takimet Abrasheviq’’ Valevë-1986, ,,Kongresi i punëtorëve’’ Sarajevë-1987, ,,Mikrofoni i artë’’ Prishtinë-1988, ,,500 vjetori Arbëreshëve’’ në Kalabri e Sicili të Italisë-1988, ,,Kongresi i Folklorit’’ Prishtinë, organizuar nga Instituti Albanologjik Prishtinë etj.
– Realizoi 140 këngë pas lufte për dëshmorët e kombit!
– 110 këngë për të shkruara për fëmijë, deri më sot, 85 të realizuara.
– 5 herë i shpërblyer me vendin e parë në Fastivale!
– Deri më tani të realizuara 13 albume muzikore, ndër t’a, 3 në duet me Mahmut Feratin, rreth 40 këngë.
– Milaimim ka realizuar mbi 30 Videoklipe profesionale dhe 2 videokaseta nga 180 min. Videklipin e fundit e realizon për “Mollën e kuqe”, kushtuar 140 vjetorit të spastrimit etnik të popullatës Shqiptare nga trojet e tyre etnike.
– Për Institutin Albanologjik në Prishtinë ka 6 orë inçizim në teknikën 4 kanalëshe dhe rreth 1:30 min video-xhirim!
– Xhirime, emisione në të gjitha televizionet tona. Vlen të theksohet xhirimi ne TVSH 1992, pas pluralizmit në Shqipëri, së bashku me Mahmutin, ishin ndër të parët solist që xhiruan emisionin 30 minutësh.
– Performansa të shumta gjithandej trevave tona në manifestime kulturore, si akademi përkujtimore në Kosovë dhe Maqedoni.
Instrumentalist i gjithanshëm, duke luajtur në 7 instrumente muzikore si: Fyell, Prim, Çifteli, Sharki, Fis-harmonikë, Violinë dhe Def!
-Bashkëpunëtorë në librin monografik të autorit Shaban Baksi “Rapsodët e trojeve shqiptare” ku interviston rreth 50 artist!
– Deri më sot ka marrë 40 mirënjohje, falenderime dhe nji dekoratë medalje për kontributin në art.
– Shumë intervista nëpër media, si të shkruara dhe eletronike.
– Kontribues humanitar, duke marrë pjesë në shumë koncerte humanitare anekend trojeve tona, për këtë shpërblehet me mirënjohje dhe medalje nga shoqata “Duart e shpresës” nga Zvicra.
– Në vitin 2004, të gjitha të hyrat materiale të albumit “Zëri i Grykës” dhuron i për shoqatat e dalura nga lufta çlirimtare!
– Të gjithë pasardhësit e tij: Artani, Njomza dhe Andi, janë me ngritje akademike dhe të njohur në fushën e artit muzikorë!

STAFFI I REDAKSISË MEDVEGJA është mirënjohës për modestin dhe bashkëpunimin vllazëror të Milaim MEZINIT

Na ndiqniFacebook

Bëhuni fans REDAKSISË Medvegja
Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë

Share
Share

audio V01

 

 

Share

A Medvegjë moj motër

—————————————————

Kjo faqe kontrollohet dhe menaxhohet nga TUPALLA.COM Të gjitha materialet në të, përfshirë fotografitë, janë të mbrojtura me copyright të Tupalla-s. Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren për qëllime komerciale. Ndalohet kopjimi, riprodhimi, publikimi i paautorizuar qoftë origjinal apo i modifikuar në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të TUPALLA.COM Shfrytëzimi i materialeve nga ndonjë faqe interneti a medium tjetër pa lejen e TUPALLA.COM është shkelje e drejtave të autorit dhe të pronës intelektuale sipas dispozitave ligjore në fuqi. Të gjithë shkelësit e këtyre të drejtave do të ballafaqohen me ligjin në shtetin përkatës.
Share