Archives de catégorie : Poezi

Intervistë me Miradie Avdullahi_ poete

Nga Beqir Cikaqi: Intervistë me Miradie Avdullahi, poete

KRIJIMTARIA IME POETIKE KA MOTIVE TË NDRYSHME!

– Bazë fillestare për vargun e shkruar poetik është frymëzimi! Unë leximin gjithherë mundohesha ta interpretojë. Ky ves më ka përcjellë gjithnjë gjatë jetës. Gjatë leximit inspirohesha dhe gjeja frymëzimin për të krijuar! Motivet e poezive janë nga më të ndryshme…

Miradie Avdullahi, është e njohur në Itali si poete, moderatore, organizatore, etj. Është e afërt me të gjithë, si në këshilla e sugjerime, e po ashtu e përpiktë edhe në obligimet që i besohen. Me cilësitë e saja ajo është personalitete në vete. Bashkëpunëtore e mirë dhe e hapur në organizime dhe veprimtari të ndryshme. Pjesëmarrëse e të gjitha aktiviteteve që organizon migracioni shqiptar në këtë pjesë të Italisë. Gjithashtu është shumë e rëndësishme për familjen e vet si bashkëshorte, nënë, madje edhe një gjyshe e dashur…

– Zonja Miradie Avdullahi, për lexuesit, fillimisht një pasaportë tuajën?
Së pari më lejoni të ju falënderoj për interesimin dhe konsideratën tuaj!
Jam e lindur në Kapit të Medvegjës, aty ku pushtuesi është munduar vazhdimisht ta zhduk identitetin e një kombi, ku dhe sot mundohet ta shuaj gjuhën e kulturën shqiptare me anë të dhunës së hekurt. E vështirë ishte të shkollohej në gjuhën amtare shqipe! Po prindërit e mi, babai në veçanti, si atdhetar e dashamir i paepur i arsimit, u shpërngulën në Fushë Kosovë. Aty unë kreva pesë vjet të shkollës fillore, për të vazhduar nga klasa e gjashtë shkollimin e më tejmë në Prishtinë! Me shkrime fillova të merrem qysh si fëmijë në bankat shkollore. Gjithherë isha në kryesinë e “Grupit letrar” si në shkollën fillore ashtu dhe në atë të mesmen. Botova shumë poezi në gazetat dhe revistat e kohës. Shkrimet e mia mund të lexohen edhe sot nëpër gazeta dhe revista si dhe në shumë portale shqiptare në internet.
Përndryshe përveç që jam bashkëshorte, jam edhe nënë e katër fëmijëve, madje edhe gjyshe, ku i dua shumë nipërit e mi. Prej disa vitesh jetojë e punojë këtu në provincën e Viçencës. Si shumë krijues të tjerë edhe unë veproj dhe krijoj në mërgim tani, më saktë në Itali! Temat janë mjaft të begatshme nga mërgimi, për vendlindjen, mallin, atdheun, kombin, njerëzit e dashur, shkollën, etj.

– Cili ishte aktiviteti i juaj në atdhe para se të migroni dhe pse migruat?
Meqenëse në kohën e rinis tonë, nuk kishim mundësi elektronike për shkrime e komunikime sikur tani, unë pata vendosur të shkojë në kursin e daktilografisë që të përvetësoja shkrimin me makinë e cila do të më ndihmonte në krijimtarinë time poetike. Edhe të punësohesh ishte shumë e vështirë po nuk ishe aktiviste e sistemit të atëhershme, apo ta kesh ndonjë person të njohur për intervenime! Në moshën 22 vjeçare, u martova! Erdhën në jetë katër fëmijë dhe mundoheshim të bënim një jetë normale, aq sa lejonte edhe situata politike e kohës! Bashkëshorti im Ferati, ngeli pa punë, i burgosur, i rrahur nga policia, dhe vazhdimisht nën vëzhgim, u detyrua të largohej nga vendi, fillimisht në Zvicër pastaj në Slloveni dhe në fund, në vitin 1992 kaloi në Itali. Unë me fëmijët, me shumë sakrifica vazhduam të qëndrojmë në atdhe! Gjatë luftës së fundit, pamë e përjetuam gjithçka! Me 24 dhjetor të vitit 1998, kur u bë “Beteja e Llapashticës”, ne dolëm detyrimisht nga shtëpitë, për të arritur në Prishtinë, pas disa ditësh peripeci u vendosëm tek familja ime. Qëndruam aty deri më 1 prill 1999, kur ushtar e paramilitar të ushtrisë serbe, të maskuar e të armatosur deri në dhëmb na nxorën jashtë duke na urdhëruar të shkonim në Shqipëri, se atë e donim! Në realitet vala e lëvizjes neve na drejtoi për Maqedoni, duke qëndruar nëntë ditë pritje në kufi. Duhet falënderuar gjithnjë pritjen e ngrohtë të bashkëkombëseve tanë në Iliridë! Me sigurimin e vizave në Ambasadën Italiane, me 25 Prill të po atij viti së bashku me fëmijët udhëtuam për Itali, gjegjësisht në Arzignano të provincës së Viçencës, ku vazhdojmë të punojmë e jetojmë edhe tani!

– Kur ke filluar të krijosh/shkruash dhe cilat janë botimet tuaja të deritashme?
Isha në shkollë në Fushë Kosovë! Mësuesi im Bajram Selimi, jo vetëm që ishte një mësues shumë i mirë e dashur në shkollë, por ai interesohej shumë për ne edhe jashtë shkollës! Dinte çdo gjë që ne bënim para ose pas orarit mësimor në shtëpitë tona! Bisedonte me familjarët tanë dhe i informonte për detyrat, mësimet e çdo gjë që zhvillonim në shkollë!… Unë përcjellës të mësimit në shtëpi e kisha axhën tim, Sahit Zymberi, i cili edhe vet ishte arsimtar në një shkollë tjetër.! Ai ishte iniciator që të lexojë libra, vepra të ndryshme, me afat kohor të caktuar, ku më kërkonte të shpjegoja përmbajtjen e librit të lexuar!… Pastaj fitova shprehi për të lexuar tregime, përralla, poezi, e dikur edhe romane. Vjershat që mësoja gjithherë i recitoja. Merrja lëvdata për recitime që më nxiste vazhdimisht dëshirën për të mësuar vjersha! Në klasë të pestë fillova dhe vetë të shkruaja vjersha me pak strofa, dhe ia tregoja arsimtarit të gjuhës shqipe! Dhe një poezi, me titull “Dëshmorët” i pëlqeu arsimtarit, më tha ta recitoja për ditën e shkollës! Isha shumë e emocionuar, por ia dola! Dhe që atëherë, fal mësuesit tim, Bajram Selimit, tani martir i luftës së fundit në Kosovë, dhe axhës tim, Sahit Zymberit, unë mësoja mirë dhe lexoja shumë, por edhe nisa të shkruaj. Poezia ime e parë është botuar në fund të vitit 1979 në revistën SHËNDETI . Isha e befasuar dhe e gëzuar në të njëjtën kohë! Me thanë të drejtën mbeta e habitur kur ma kishin dërguar edhe pagesën me faturë. Nuk e dija se revista po paguante për poezitë që botoheshin! Që atëherë kam botuar në revista të ndryshme, fillimisht në ato për fëmijë “Pionieri” dhe “Rilindja për fëmijë”, pjesë shtesë e të përditshmes “Rilindja”. Më vonë edhe në revista të tjera! Jam përgjigjur në intervista të shumta, si në emisionet për fëmijë, në Radio Prishtinën atëherë, po ashtu dhe emisione të RTP…
Sa i përket librave të botuar, kisha disa përmbledhje poetike që po i ruaja me kujdes që një ditë ta shohin dritën e botimit. Por në kohët e pa kohë ato mu konfiskuan, e një përmbledhje u zhduk dhe në pallatin e shtypin, kurrë nuk më është përgjigjur kush, se ku përfundoi ai dorëshkrim! Ishte viti 1982. Pas kësaj , unë e zhgënjyer, e vrarë, heshta ! Heshta në fushën e krijimtarisë! Por nuk e humbja shpresën për asnjë çast. E kisha në mendje dhe shpirt artin e shkruar! Pas shumë vitesh, sikur çdo gjë u ringjall, heshtja dal nga dal filloi të lëvizë dhe të më zgjonte nga gjumi letargjik për të filluar me poezi por edhe shkrime tjera. Kjo ndodhi pasi akomodimit me familje të bashkuar në Itali. Fillimisht, mundohesha të kujtoj disa vargje të vjetra të shkruara, e më pas më nuk ndalova! Në vitin 2012 plotësova dëshirën time që kisha qysh nga viti 1982, kur dështova pa fajin tim! Përmbledhjen poetike jo rastësisht e titullova: “SHTIGJEVE TË HESHTJES”. Është ky libri im i parë i botuar! Poezi kam edhe për dy përmbledhje, por kur do të dalin në dritë, mbetet enigmatike hë për hë! Tani për momentin paralelisht me poezi, jam duke punuar në një roman!

– Çka iu frymëzon për të shkruar, gjegjësisht cilat janë motivet e poezive tuaja?
Bazë fillestare për krijimin e vargut të shkruar poetik është frymëzimi! Unë leximin gjithherë mundohesha ta interpretojë. Ky ves më ka përcjellë gjithnjë gjatë jetës. Çdo herë gjatë leximit inspirohesha dhe gjeja frymëzimin për të krijuar!… Me kalimin e kohës frymëzimi për të shkruar poezi shtohej duke u inspiruar edhe në bukurit magjepse të vendlindjes, sikur janë bjeshkët dhe fushat e Kapitit, Medvegjës, etj… Ndërsa tani poezitë e mia janë me motive nga më të ndryshme, duke u nisur nga përditshmëria jetësore, malli, kurbeti, dashuria për vendlindjen, motive sociale, përkushtime për dëshmorët e atdhetarët, për të afërmit e miqtë, po edhe ato dashurie!
– Përveç me poezi, ti ke dëshmuar edhe aftësi para mikrofonit si moderatore në manifestime, por edhe në radio. Cila është eksperienca e juaj në këtë drejtim?
Mikrofonin e kam dashur qysh kur kam qenë e vogël, e sidomos kur mësoja vjershat dhe ushtroja në shtëpi, duke përdorur çfarë do mjeti që gjeja afër duke e imagjinuar si mikrofon! Më pas kur isha e vetme në dhomë duke lexuar ndonjë tregim, artikull apo roman, e lexoja me zë të lartë, duke imituar spikeret e medieve! Moderimin nuk e kam profesion, vetëm se e dua! Dhe, duke falënderuar miqtë, së pari Ali Rexhepin, unë bashkëpunova me radio Zërin e Arbrit, kryeredaktor i së cilës është poeti Imri Trena. Ende vazhdoj të jem bashkëpunëtore, sepse për mua është dhe mbetet një medium ku transmetohen vetëm vlerat e mirëfillta të artit, kulturës e traditës shqiptare! Kam bashkëpunuar dhe me Radio Mitrovicën e Radio Iliridën! Me të gjitha këto kam pasur një eksperiencë të kënaqshme…! Ndërkaq prezantimi i manifestimeve të organizuara nga Shoqatat Kulturore ishte një eksperiencë e re, krejt ndryshe! Emocionet ishin më të mëdha, por kur çdo gjë përfundon me rezultat të mirë, atëherë medoemos të lë kujtime të bukura, të paharruara dhe të lë dëshirë për të qenë prapë pjesë e këtyre manifestimeve!
– Çka të bën të lumtur më së shumti në këtë përditshmëri ?
Të duash vendlindjen, të duash atdheun tënd është diçka hyjnore, dhe kjo ndjenjë nuk krahasohet e as zëvendësohet me tjetër! Ndjenja e atdhedashurisë të bënë krenar e të lumtur! Më jep dhe vullnet e energji në vazhdimin e punës dhe veprimtarisë time, për një të ardhme të mirë, sidomos për brezat e rinj që lindin e jetojnë larg atdheut tonë të dashur!

– Para disa dite në lokalitetin ku jeton ( Arzignano-VI) u promovua shoqata “Ardhmëria”, ku ju u zgjodhët kryetare. Çka do të thotë për ju?
Po! Ceka dhe më lart se, ne jemi mërgimtar, por dashuria për atdheun, për gjuhën tonë të bukur shqipe e për kulturën është e madhe! Dëshira ime ka qen qysh në fëmijëri të merrem me aktivitete kulturore! Dhe që atëherë isha aktive në shumë veprimtari që organizoheshin nga shkolla! Tani që jemi në mërgim, me nostalgji i kujtoj vitet e adoleshencës sime, si në Kapitin e vendlindjes, si në qytetin ku u rrita të Prishtinës! Por, duke qenë në vend të huaj, duke parë se brezat që po lindin e jetojnë këtu po asimilohen dite ditës, ne morëm përsipër që të formojmë një shoqatë kulturore, dhe të angazhohemi plotësisht në ruajtjen e gjuhës dhe të kulturës shqiptare…Ne realitet unë dhe bashkëshorti im Ferati ishim mjaftë aktiv në organizimet që bëheshin nga shoqatat dhe grupet tjera shqiptare të rajonit, duke marrë një eksperiencë të mirë në këtë drejtim! Kështu që vendosëm të krijojmë Shoqatën Kulturore të emërtuar “ARDHMËRIA”. Jemi të bindur se do të ndihmoj në ruajtjen e identitetit tek shqiptarët këtu, po ashtu do të ndihmojë të paraqesin vlerat e kulturës tonë aq të pasur! Formimi i shoqatës u mundësua mbas disa takimeve me bashkatdhetarët në Arzignano të Viçencës. U zgjodh Kryesia, dhe u regjistrua sipas rregullave dhe ligjeve vendore Italiane më datë, 18. Nëntor 2018. Për një kohë të shkurt u anëtarësuan numër rekord i shqiptarëve!
Zgjedhja ime për kryetare të shoqatës?! Nuk di si të përgjigjem për këtë. Është e vërtetë se kam lobuar shumë të formohet një shoqatë, por jo dhe të jem kryesuese, sepse ky post kërkon angazhim të madh!… Megjithatë, i falënderoj të gjithë bashkatdhetarët që më dhanë këtë besim. Gjithashtu, në veçanti e falënderoj bashkëshortin tim Feratin, për përkrahjen dhe ndihmën që më jep, ndihmë që nuk më ka munguar asnjëherë deri tani. Ani se jemi shoqatë e re, e sapo formuar, me angazhimet e deritanishme jemi të kënaqur, duke falënderuar këtu dhe miqtë nga jashtë, nga shoqatat tjera ku kemi bashkëpunuar deri tani. Gjithashtu i falënderoj edhe artistët e këngëtarët që na afruan përkrahje e bashkëpunim në promovimin e shoqatës “Ardhmeria”.
– Cilat janë synimet e shoqatës?
Synimet apo qëllimi i shoqatës është në radhë të parë, ruajtja e identitetit, kombëtar, ruajtja e gjuhës tonë të bukur e të ëmbël, njohja e historisë tonë të lavdishme, ruajtja dhe kultivimi i traditave dhe zakoneve tona!
Nuk kemi hapur ende shkollën shqipe, por kemi filluar hapat e parë në këtë drejtim. Jemi në formim komisioneve e grupeve të nevojshme brenda shoqatës! Mandej presim rezultate dhe krahas tyre edhe synimet tjera do të shtohen! Jam e bindur se nëse vazhdojmë me këtë entuziazëm do të arrijmë rezultate të kënaqshme! Kemi vendosur që të përgatisim programe festive për data të rëndësishme historike të kombit, siç janë 17 Shkurti – Dita e Pavarësisë së Kosovës, 28 Nëntori-Dita e Pavarësisë së Shqipërisë dhe Dita e Flamurit Kombëtar, 8 Marsin me gratë e komunitetit shqiptar etj.
– Planet tuaja, për të ardhmen?
Zakonisht pak bëj plane! E gjithë kjo pas zhgënjimit të hershëm, kur dështuan gjithë planet me rastin e zhdukjes së materialeve për botim! Por tani që kemi brezat e rinj pas nesh, nipërit, mbesat, doemos se këtë princip timin duhet ndryshuar dhe plane për të ardhmen! Do të mundohem me gjithë qenien që të hapim shkollën shqipe sa më parë, dhe të ruajmë e të shpëtojmë këta breza nga asimilimi! Po ashtu dhe plane personale, do të mundohem të gjej tani e tutje kohë më shumë për punën time krijuese dhe të përfundoj romanin e filluar. Brenda mundësive të dalin në dritë poezitë e pabotuara, që i ruaj në skripte të arkivin tim!
– Meqenëse jemi në fillim të vitit, cili është mesazhi Juaj për lexuesit në fund të kësaj interviste ?
Viti që sapo e përcollëm, ishte një vit që më goditi rënd disa herë në familje, nga ana gjinisë time! Por nga fundi solli dhe kënaqësinë, formimin e shoqatës së shumëpritur kulturore! Për këtë fillim të Vitit 2019, uroj për të gjithë shëndet, paqe, lumturi e suksese në synimet personale e familjare! Kemi filluar një punë të rëndësishme, të shenjtë për ruajtjen e identitetit Kombëtar, andaj le të mos kursejmë asgjë në këtë drejtim! Të investojmë sa më shumë në gjeneratat e reja për të lënë brezat pas nesh të jetojnë me krenari për ne! Faleminderit!
Janar 2019


U PRET MEDVEGJA!
U PRET MEDVEGJA!

Medvegjë, tokë e shqipes krenare,
e mbuluar me petkun e gjelbërimit, mrekulli,
me shumë të ëmbla,zemra bujare,
me njerëzit të dashur e plotë mirësi.

Medvegjë, ti vendlindja ime e dashur,
si fëmijë shume kam ardhur te ti,
thesar të vetëm ty të kam pasur,
sa shumë më mungon, tash më mirë e di.

Si një lis që tymos mjegullë në perëndim,
dhe errësira në mbrëmje kur zbret e frymën ndalon,
del ashtu malli i fshehur, pa mëshirë më përbinë,
Medvegja ime, si frymëmarrja më mungon.

Sa lashtësi, ato kulla e shtëpi,
duke shikuar nga qielli,presin me padurim,
që të thyhet heshtja nën ato çati,
i PRESIN njerëzit në kthim.
U PRET MEDVEGJA!
U PRET MEDVEGJA!

Medvegjë, tokë e shqipes krenare,
e mbuluar me petkun e gjelbërimit, mrekulli,
me shumë të ëmbla,zemra bujare,
me njerëzit të dashur e plotë mirësi.

Medvegjë, ti vendlindja ime e dashur,
si fëmijë shume kam ardhur te ti,
thesar të vetëm ty të kam pasur,
sa shumë më mungon, tash më mirë e di.

Si një lis që tymos mjegullë në perëndim,
dhe errësira në mbrëmje kur zbret e frymën ndalon,
del ashtu malli i fshehur, pa mëshirë më përbinë,
Medvegja ime, si frymëmarrja më mungon.

Sa lashtësi, ato kulla e shtëpi,
duke shikuar nga qielli,presin me padurim,
që të thyhet heshtja nën ato çati,
i PRESIN njerëzit në kthim.

Na ndiqniFacebook

Bëhuni fans REDAKSISË Medvegja
Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë

Share

Poezia e vitit 2017

MALLI E DHIMBJA KURRË S’KA ME U SHU

Qaj Medvegja ime
qaj e mos u ndalë,
ah akoma ty e mira ime
po të hapet ai varr!

As për së vdekuri
fëmijët nuk t’i lënë të qetë,
edhe ata pak të gjallë të mbetur
sërish janë duke t’i ndjekë!

Qaj Medvegjë për Mollën e kuqe
qe rrënjët jan duke ju tharë,
se degët e saj gjithandej
nëpër botë janë shpërndarë.

Qaj Medvegja ime
vajin mos e ndalë,
e loti yt u bëftë mallkim
për ata qe dhimbjen tënde s’po e ndiejnë.

E bashkë me ty po qajnë
të gjithë fëmijët e tu,
se malli e dhimbja për ty
kurrë s’ka me u shu!

©Maki Maqedonci – Canolli

NGRITE ZANIN NANË SHQIPNI

Th’rret Çamëria me lot n’sy
oh ku je moj nanë Shqipni?
Më shkoj jeta tuj prit nanë
kur po m’merrë në gjirin tënd?

Th’rret Medvegja me Preshevën
kur Kosovë do t’na hapsh derën,
mos na le ti si jetime
se mjaft hëngrëm thik pas shpine!

Merrna merrna nanë Shqipni
hjeki ti kufijt e zi,
merrna nanë për jetë te votra
se ma mirë do t’na njeh bota!

llirida th’rretë Gucin
merri Plavë edhe Ulqin,
hajdi sbashku mori motra
se në sofër na th’rret votra.

Ngrite zanin nanë Shqipni
me i rrafshu të zijt kufi,
ka ardh koha me u bashkue
lot e gjak me i ndalue.

Merrna merrna nanë Shqipni
hjeki ti kufijt e zi,
merrna nanë për jetë te votra
se ma mirë do t’na njeh bota!

©Maki M Canolli

PERËNDIA IME E KA VETËM NJË EMËR

Tek ti e kam gjithë dashurinë
për ty e thurri unë poezinë,
tek ti unë e gjejë frymëzimin
tek ti e ndiej gjithë gëzimin.

Për ty flijohem nëse do të duhet
për ty tretem edhe bëhem pluhur,
ty të falemnderoj sa të jemë gjallë
që më dhe emrin të quhem shqipëtarë!

Për ty bie në gjunjë dhe ta puthi tokën
për ty jam në gjendjë edhe ta jap kokën,
ty të falem me mishë e shpirtë
për ty lutem natë e ditë.

Për ty do të jemë gjithë jetën fëmi
je dielli im që gjithmonë bënë dritë,
për mua ti je vetë Perëndia
e shtrenjta ime – Nënë Shqipëria!

Autore e tekstit © Maki M Canolli- Këndon Shaqir CERVADIKU

Na ndiqniFacebook 

Bëhuni fans të  REDAKSISË Medvegja 
Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë

Share

Mbahu Medvegjë-Lirona ZUKA

Biografia

Lirona Zuka 18 vjeqare Vendlindja , Llapashticë Meditë-Medvegje, mbaroi shkollen fillore « Zenel Hajdini » në fshatin Tupallë, nxenese e shkolles se mesme ne vitin e katërt  » Nikolla Teslla » ne Meditë-Medvegje. Atdhedashuria e madhe shpesh here e ben qe dashurine dhe ndjenjat e saj per Mediten ti shpreh ne leter. Duke dashur dhe respektuar simbolet Kombetare ne nje vend ku ato nuk jane te dashura dhe te lejuara, shpesh here eshte ardhur ne situata jo aq te kendshme nga ana e kundert. Deshira e saj e vetme eshte ta shoh Meditën ne nje menyre tjeter dhe shqiptaret e saj me me shume të drejta. Në Meditë ajo perjeton momente te papershkruara thuaj se çdo ditë duke veshtruar drjetperdrejt padrejtesi ndaj bashk kombaseve
te vet siq eshte fshirja e adesave -vendebanimeve, mos lejimi i simboleve kombetare, ajo eshte e deshpruar ndaj diskriminimit dhe e pafuqishme kur shef zbrazjen e Medites nga banoret autokton të imponuar nga pushteti.


Mbahu Medvegjë

Disa qe per kete vend kurre nuk kane vujt,
E ja kane kthyer shpinen bash atehere kur eshte dashur me se shumti me rujt.
E na ktu bojna gajret edhe pse hiq nuk eshte e lehte,
Meshira e Zotit eshte e madhe qe e ka per robin e vete.

A je lodhur vendi im
Nga te gjitha fatkeqsite?
A je lodhur Medvegje
Per ty a ka ende shpetim??
Lirona Zuka
Lirona
A kujtohesh nga vendasit ne cdo problem e cdo halle
Apo duhet gjithmone te shihemi
Vetem kur ka nje maje.

Edhe tmira qe te bejme per ty, sna lejojne
Voten per shqiptar kur dojme te hedhim,
Dalin ne kufi me ore na bllokojne.

A hiq kurfar drejte skam
Adresen e vendlindjes time une ta kam.
Apo duhet te gjitha vendbanimet ti fshini
Shqiptare sa me pak ketu te shihni?

A te dhemb kur gjithmone te lendojne
Kur nga ti te gjithe largohen
Si ndihesh oj Medvegja ime, Kur nxenesat shqiptar per nje flamur ti arrestojne? ?

Vjen Rama e Nishani,
Thane : ” po shkojme ne Lugine ”
Une met vertete nuk e dija qe Medvegjen aty nuk e perfshijne.!
Me duk ata nuk e dinin qe ne ode te huaj ne nuk mund te presim musafir.!

Cdo shprese e enderr tashme u vra,
Librat ne gjuhen shqipe edhe sa gjenerata skan mi pa???

Cdo dite po vertetohet,
Qe pakices per ty I intereson
Faleminderit te gjithe atyre qe kurre ste leshuan dhe cdo dite per ty luftojne.

Kurre deshiren askush mos tju largon
Ne Medvegje per te shkuar.
Prap mblidhemi si dikur,
Ty Medvegje nuk te leshojme kurre.

nga: Lirona Zuka

Lirona është tashmë një poete e njohur dhe një personalitet në ngjitje i jetës së shqiptarëve në Meditë. Ky shkrim rreh të portretizojë pikërisht në mënyrë sa më realiste një prej vajzave shqiptare që prej disa kohësh ka tërhequr vëmendjen e një publiku të gjerë për poezitë sa edhe përfshirjen në një sërë manifestime mbarëshqiptare.
Një vajzë e rrallë, që u ngrit mbi dramën e saj vetiake, për t’i dhënë shoqërisë shqiptare, veçmas Meditës, më të mirën e shpirtit dhe të talentit të vet natyral.Përherë në një ambicie nga më të rrallat, që shkruan e boton pareshtur sikur të druhej se përndryshe mund të humbte apo mund të shkëpuste lidhjet me lexuesin.

Kur lexon poezitë e Lironës, të krijohet përshtypja sikur diku përqark është edhe një aparat filmi; madje edhe dikush po këndon pranë teje. Nuk është e re të themi se poezia shfaqet para nesh si një ndër artet më ‘vetmitare’. Mënyra se si ajo lind, se si mbahet gjatë në mendjen dhe në buzët e krijuesit, mënyra se si ngjizet për të shkuar tej sa më e plotë, të gjitha këto janë një mister. Është e kthjellët në atë se ç’do të thotë, i gjen mjetet e duhura për ta shprehur atë çka e mundon.
Lirona shikon qartë në gjithë kompleksitetin e të mirave dhe të këqijave, orientohet paq në detin e brengave dhe të dobësive, gjëra këto që jeta i ofron me shumicë.

Ashtu siq kemi shkruar edhe në një shënim tjetër, disa nga vjershat e saj janë të një natyre aq njerëzore, aq fluide, ku gjithnjë ka diçka që e ndjen nga afër, njëlloj vuajtjeje, trishtim me vetëpërmbajtje gjithsesi:

Poezitë më të mira të Lironës, gjithsesi, janë të vetat; ato prodhojnë njëlloj afiniteti, ngrohtësi që rrallë e ndjen.
Lirona mund të braktisë çdo gjë, me përjashtim të thjeshtësisë dhe të komunikimit, çka është edhe suksesi i saj.

Lirona me veshjen Medvegjase

Të flasë me të tjerët, kjo është shumë e rëndësishme për poeteshën. Madje nganjëherë, poezia e Lironës vjen më shumë se e natyrshme, gati naive, aq sa të jep përshtypjen se është shkruar me padurim, me ngut, në një përplasje midis ndjenjave të çastit dhe një përvoje jetësore të pazakontë, përderisa me lehtësinë më të madhe e përshkruan dashurinë për vendlindjen e vet Meditën që e preokupon dhe i qendron besnike ,nuk ju nda asnjehere edhe ne periudhat me te veshtira qe po perjetojn edhe sot shqiptarët e Medites .
Jo rrallëherë, poezia e saj është e drejtpërdrejtë, ka aq shumë tension e ndjenjë, saqë mund të vijë vetëm përmes imazhit (pothuaj) filmik dhe e ngarkuar mbi epitete fort mirë të përzgjedhura. Duke e parë gjithë këtë punë me vështrim të përqendruar, mund të thuhet se tashmë Lirona e krijon poezinë tërësisht në mënyrën e vet; poezia është vetja tjetër e saj. Por kur duhet, ato të dyja shkrihen. Dhe ajo është nga ato vajza, që për të bërë më të mirën për Meditën dhe njerëzit e saj.
‘’ Që do të thotë se nuk ka ndër mend të thyhet ’’. Dëshpërimi, një prani e pashmangshme për poetët e mirë, asnjëherë nuk është më i fortë, më mëtonjës se dëshira e natyrshme për të jetuar dhe për të ëndërruar.
Mendoj se këto vargje të saj, e përmbyllin në mënyrë kuptimplotë këtë shënim, ndërkohë që do ta këshillonim miqësisht të kishte më mirë nën kontroll ritmin dhe sidomos gjatësinë e vjershave.

Na ndiqniFacebook 

Bëhuni fans të  REDAKSISË Medvegja 
Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë

Share

Medvegja, Bujanoci dhe Presheva banor të askujt

Kryeministri na premton Preshevarëve shtetësi të Kosovës,kurse Presidenti kërkon për Kosovarët shtetësi shqiptare!

Kryeministri i Kosovës, z.Ramush Haradinaj, më datën 23 maj në Gjilan në cilësin e të nominuarit për Kryeministër të Kosovës, citojm ,,Shteti i Kosovës duhet me ua dhanë shtetësinë, të gjithë qytetarëve të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës’’.
Kurse sot datë, 11 tetor 2017,Presidenti i Kosovës,z.Hashim Thaçi,në takimin që u mbajt gjatë vizitës së Presidentit Shqiptarë z.Ilir Meta në Prishtinë,thekson: ,,Se e vetmja shpresë në këtë moment për qytetarët e Kosovës që të lëvizin lirshëm që në përputhje me Kushtetutën e Shqipërisë t’u jepet shtetësia shqiptare qytetarëve të Kosovës’’, tha Presidenti Thaçi pas takimit me Metën.
Kryeministri i Kosovës, ju premton shtetësinë, të gjithë qytetarëve të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës. Presidenti i Kosovës, kërkon që t’u jepet shtetësia shqiptare të gjithë qytetarëve të Kosovës.
Në këtë mesë qytetarët e Medvegjës,Bujanocit dhe Preshevës, kujt t’i takojn,Prishtinës apo Tiranë zyrtare t’i pajisë më nënshtetësi. Kjo është droja që mundë të mbetemi qytetarët të askujt. Këto deklarata jan tejet të pamatura.Të gjitha këto dhe sikur kan shpërfaqur që ka dallime edhe në mesë të Kryeministrit dhe Presidentit të Kosovës. Diskursi politik i mbajtur ishte dhe mbetët jo i drejtë, i ndarë,i pa harmonizuar, larg koordinimit. Në radhë të parë ndërtimi i një qëndrimi të përbashkët ndaj kësaj krahine të mbetur padrejtësisht nën adminsitrimin e Serbisë.
Dy Presidentët,dy Kryeministrat, dy Kryeparlamentarët duke përfshirë dy Qeverit dhe dy Parlamentet, do të duhej të ken në trajtim dhe tretman krjet unik për Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë e jo me dallim jo të vogla të thirren në ndërtimin e kësaj fryme të një qëndrimi.
Por vazhdimisht kemi kërkur që na duhet një qëndrim i përbashkët.Prandaj, Prishtinës dhe Tiranës zyrtare për të gjitha çështjet e shqiptarëve që jetojn në hapsirat tona etnike apo jashta tyre na duhet një qëndrim. Në kohën kur Serbia shqiptarët e Medvegjës, Bujanocit dhe Preshevës jan duke na fshirë adresat e vendbanimeve dhe shlyerja nga rexhistrat amë, kjo do të duhej të jetë interesim i Prishtinës dhe Tiranës zyrtare se sa të dekalorojn Kryeministri ndryshe me Presidentin.
Kjonënëkupton që ne shqiptarët e Medvegjës, Bujanocit dhe Preshevës herë na premtohet nënshtetsi të Kosovës e Presidenti kërkon që të gjithë Kosovarët të pajisen me pashaporta të Shqipërisë e ku mbetën dhe të kujt jemi ne shqiptarët e Medvegjës, Bujanocit dhe Preshevës kur nuk na pranon as vetë Serbia që ka obligim t’na pajis me dokumenta pasi po kërkojn të plotëson standardee e BE-ës.
Mos të harrojm që qytetarët nga kjo krahinë një pjesë jo e vogël kan mbetur sikur të jen banorë të askujt, pasi nuk jan të pajisur me dukumenta të asnjë shteti.

Shkruan: Refik HASANI,11.10.2017
Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koço Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj, Lëvizjës për Shqipëri të Bashkuar, LOBI EURO-ATLANTIK SHQIPTAR. Malësia ,Migjeni,zgjedhjet ,vota

JETË TRADHËTARE

Botë moj botë e përdalë
sa shumë je mbushur me njerëz zuzarë,
me hipokrit dhe tradhëtarë
e qe besa edhe me moral të shpërlarë!

Jetë moj jetë e shkretë
pse dikend kaq shumë po e vret?
Pse disa mizorisht po i mbytë?
Duke ua hedhur litarin në fyt!

Pse disa nga varfëria në skaj po i qon
e disa milionera mbrenda natës i bën,
po po atje në trojet tona me bollëk janë
qe ne gjithë botën shokët nuk i kanë!

Pse atdhetarët gjithmonë po na i mbytë?
E tradhëtarët po i marrin lartësitë!
Pse je kaq e pamëshirshme dhe tinzare
apo mos edhe ti je vetë tradhëtare?

Pse për ne shqiptarët gjithmonë loti i trishtimit
sa shumë pak i shijojmë çastet e gëzimit,
pse na ke tretur në gjashtë pjesë të ndarë
e miliona tjerë nëpër botën mbarë.

Thonë se jeta ka shumë bukuri
por ne shqiptarët pak po shohim nga ti,
falëm lot, gjak edhe jetë
por si duket ti nuk po e ke dert.

Sërish po vazhdon me avazin e vjetër
pa meritorëve ua jep tatëpjetën,
e ata qe nga ti më shumë meritojnë
si duket akoma duhet të sfidojnë.

Por mos harro një gjë mbaje mend
se e padrejta gjithmonë dhemb,
nuk ke qare pa e pranuar edhe ti
se pa njerëz të mirë nuk ke leverdi!

Prandaj, kujdes të kesh ti jetë
ndaj meritorëve të jeshë më e drejtë,
bëhu si nëna e barabartë me fëmi
e jo s’i njerka qe ta sjell diellin mbi kry!

©Maki M Canolli

Na ndiqniFacebook 

Bëhuni fans të  REDAKSISË Medvegja 
Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë

Share

DO TË RRENOJMË ÇDO KUFI

DO TË RRENOJMË ÇDO KUFI

Jam shqiptare
Nga Sfirca e Medvegjes
Erdha ti rrënoj
Kufijt e Mexhes

Jemi të gjithë gati
Fëmijë , gra e burra
Kurr më nuk durrojmë
Nga Serbia turtura

Erdha t’ ia bej me die
Serbis vrastre
Do rrenojmë çdo mexhë
Mes trojeve shqipëtare

Mbaje mend mirë
E poshtra Serbi
Shqiptari 1. vdes
Por lindin 1. Mijë

E trazove gjithë boten
Oj shtrigë e Ballkanit
Shqipëtaret janë trima
I dalim zot Vatanit

Ne shtetin tënd – Serbi
Valoftë Flamuri i Zi
Kurrë ne jeten tënde
Mos gëzofsh lumturi !

Zahide Marije UKAJ

Na Ndiqni në FACEBOOK Medvegja REDAKSIA

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koço Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj, Lëvizjës për Shqipëri të Bashkuar, LOBI EURO-ATLANTIK SHQIPTAR. Malësia ,Migjeni,zgjedhjet ,vota,malesia e gallapit..,LOBI,Autostrada Morinë-Merdare,skenderbeu ,shtatorja ,Lapidari,Kumanova,Fahri Xharra,Ali Hajdini,Birul Murati, Malësia e Bujanocit,deputeti Fatmir HASANI , Riza HALIMI , Shaip Kamberi,Nene Tereza , Mere Teresa,Takimet e Gallapit 2016 ,Rapsodët,skender Jashari,Zgjedhjet ne Mal të Zi, te burgosurit politik, krimet e luftes , historia shqiptare , sporti,Teuta NUNAJ,Dr.Sadri RAMABAJA, Forumi Shqiptar për Zhvillim Ekonomik në Serbi (AFEDS),Arkitekt Arber SADIKI

Share

PUSHKË E VJETËR – Poezia e javes

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015, Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter

Pushkë e vjetër shumë vjeçare.

Kërcet prapë n`tokat shqiptare.

Krisma e saje si dikur.

E përcjell me Flamur.

 

Pushkë e vjetër n`supet e trimit

Kërkon rrugën e bashkimit.

Trimi i ri dhe pushkë e vjetër.

Nuk dinë asnjë rrugë tjetër.

 

Rrugë Kombit ,që kemi një.

Është e shkruar në Histori.

Trojet tona të Dardanisë.

I trokasin në derë Shqipërisë.

 

Qohu nga gjumi Nënë e Madhe.

Dëgjo pushkën n`viset shqiptare.

Qenka krismë e pushkës t`vjetër.

Dikur jashtë që të mbetën.

 

Ngite zërin dhe Flamurin

Trego tokat që ti morën.

Nëse s`din ato ku janë.

Dëgjo pushkën sot ,të tregon.

 

Në ato vise ku flitet shqip.

Kërcet pushka sot, e Lirisë.

Gjaku derdhet në këto troje.

Për ta kthyer Shqipërinë e Madhe.

 

N`Kumanovë sot derdhet gjak.

Ti tregoi Evropës prapë.

Prano gabimin Evropë e vjetër.

Se shqiptarët s`kanë rrugë tjetër.

 

Nëse s`të kujtohet ajo rrugë.

Dëgjo sot ku kërcet ajo pushkë.

Pushka e vjetër s`ka harrua.

Dikur tokat që i pat çliruar.

 

E tradhtuat  ju Evropë.

E bëtë Shqipërinë copë –copë.

Tash këto copa që mbetën jashtë.

Do të digjen të gjitha bashkë.

 

Kumanovë,Medvegjë,Ternovc.

Shkup,Preshevë e Bujanovc.

Tetovë, Dibër e Qemëri.

Ulqin,Plavë e Guci.

Është kjo e Madhja Shqipëri.

 

Ose sot ,ose kurrë !

Të betuar në Flamur.

Rruga jonë do t`jete një.

Të bashkohemi me një Shqipëri.

 

Pushkë e vjetër ,bashkë me troje.

S`kanë të ndalur ,deri n`fitore.

Fitore me gjak nga trimat tanë.

Shqipërinë e Madhe ta formojmë.

 

Shaban Abazi  ish-Komandant i uçpmb-es  Medvegjë 

Na ndiqniFacebook 

Bëhuni fans të  REDAKSISË Medvegja 
Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë

Share

Poezia e Muajit_KURRË MOS PIKT GJAKU AS LOTI

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koço Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj, Lëvizjës për Shqipëri të Bashkuar, LOBI EURO-ATLANTIK SHQIPTAR. Malësia ,Migjeni,zgjedhjet ,vota,malesia e gallapit..,LOBI,Autostrada Morinë-Merdare,skenderbeu ,shtatorja ,Lapidari,Kumanova,Fahri Xharra,Ali Hajdini,Birul Murati, Malësia e Bujanocit,deputeti Fatmir HASANI , Riza HALIMI , Shaip Kamberi,Nene Tereza , Mere Teresa,Takimet e Gallapit 2016 ,Rapsodët,skender Jashari,Zgjedhjet ne Mal të Zi, te burgosurit politik, krimet e luftes , historia shqiptare , sporti,Teuta NUNAJ,Dr.Sadri RAMABAJA, Forumi Shqiptar për Zhvillim Ekonomik në Serbi (AFEDS)

 

KURRË MOS PIKT GJAKU AS LOTI

Morra laps e morra letër
për m’e shkru një këngë të vjetër,
i kujtoj fjalët e babës plak
lotët m’rrjedhin sikur gjak.

Sa herë vjen dimri me acarë
sa herë bora tokën e zbardhë,
me kujtohen fjalët e tij
kur më fliste me dhembshuri.

Ah moj bijë moj bija ime
sa kam plagë në zemrën time,
sa herë vjen kjo stinë dimrore
më kujtohen ato troje.

Me dhunë e forcë k’ta serbianë
i dëbuan t’parët tanë,
ishte borë me acarë
i dogjën shpijat me njerëz të gjallë.

Dogjën shpija e katandi
na i vranë pleq e fëmi,
gjithandej çdo gjë shkatrruan
burra e gra i masakruan.

Sa e gjatë ishte kolona
sikur treni me vagona,
dikush deshë e dikush zbathë
dikush mbeti në shpirt i vrarë.

Bashkë u bën vuatja dhe tmerri
n’pikë të ditës dukej terri,
nga trishtimi dhe uria
rrugës vdisnin pleqt e fmija!

Kan kaluar shumë dekada
por s’harrohen vuajtjet e gjata,
sa herë toka mbulohet me borë
na kujtohet ai horror.

Nuk mjafton një laps e letër
për me i shkrue plagës së vjetër,
letra e libra s’kan me mjaftu
ato vuajtu me i përshkru.

Veq një lutje e kamë n’këtë jetë
shqiptaria vuajtje mos t’ketë,
Shqipëri ku i thotë vetë Zoti
kurrë mos pikt gjaku as loti!

©Maki M Canolli

Na Ndiqni në FACEBOOK

Bëhuni fans të Faqes Medvegja REDAKSIA 

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.

Share

Poezia e javes_Urime Shejtrimin Nene TEREZA

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koço Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj, Lëvizjës për Shqipëri të Bashkuar, LOBI EURO-ATLANTIK SHQIPTAR. Malësia ,Migjeni,zgjedhjet ,vota,malesia e gallapit..,LOBI,Autostrada Morinë-Merdare,skenderbeu ,shtatorja ,Lapidari,Kumanova,Fahri Xharra,Ali Hajdini,Birul Murati, Malësia e Bujanocit,deputeti Fatmir HASANI , Riza HALIMI , Shaip Kamberi,Nene Tereza , Mere Teresa

 

URIME SHEJTRIMIN
NANA JONE’ TEREZE !

 

Shpirti dhe zemra ime
Sa bukur po me qeshe’
Lajm i gezuar nga Vatikani
Nene’ Tereza Jone’
U shpall shejtereshe’

 

Per ty oj Nene’ Tereze
Jehon kenga e gezimi
Urime nga mbare’ shqiptaria
Te qofte’ shejterimi !

 

Shejtreshe’ ishe ne toke’
Sot shejtreshe’ ne Qielle’
Vepra e jote e Shenjte’
Ne kater ante’ e botes
Sot shkelqen si diell

 

Nana Jone’ Tereze
Me shpirt e zemer t’ bardhe’
Prano urimet e ngrohta
Nga gjithe’ Kombi shqipetare’ !!!

3 Shtator 2016-Austri .

Na Ndiqni në FACEBOOK

Bëhuni fans të Faqes Medvegja REDAKSIA 

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari, Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,

Share

Poezia e javës _ THËRRET ATDHEU

 

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koço Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj, Lëvizjës për Shqipëri të Bashkuar, LOBI EURO-ATLANTIK SHQIPTAR. Malësia ,Migjeni,zgjedhjet ,vota,malesia e gallapit..,LOBI,Autostrada Morinë-Merdare,skenderbeu ,shtatorja ,Lapidari,Kumanova,Fahri Xharra,Ali Hajdini,Birul Murati, Malësia e Bujanocit,deputeti Fatmir HASANI , Riza HALIMI , Shaip Kamberi

 

THËRRET ATDHEU, THËRRET HISTORIA 

Thërret atdheu
dhe historia,
shikoni mirë ju
kufijtë dhe hartat e mia,
mos i falni trojet e mia,
ndalnu pak ju qeveria,
rishikoni trojet e mia,
se me gjak i ka
mbrojtur këto troje
përherë shqiptaria,

jo nuk falen dhe
as nuk shiten
me asnjë çmim
dot trojet e mia,
nuk ka ka falje,
as nuk ka ndarje,
a se shihni se po
ribashkohet Shqipëria,

eh Kosovë sa
gjak u derdh deri te liria,
kush po i fal sot
trojet e mia, është
vërbuar apo e ka
zënë thellë çmenduria,

le ta shohin deputët
dhe qeveria s’mund
të votojnë , as të
nënshkruajnë
as ti falin trojet e mia,
zë kushtrimi po
lëshoojnë legjendarët
nga përjetësia,

s’mund ti shisni ,
as ti falni ju këto troje
plotë blerim thesar
flori dhe hoje,
s’ ju ler shqipja ,
as Perëndia, mos ,
se ju mallkon gjaku
dhe vet liria,

për këtë tokë , për
këtë atdhe eh sa
trima dhe legjendarë
para kohe i mori
që herët perjetësia,
për këto troje kot
nënshkruajnë ministra
dhe qeveria,

mos votoni ju deputet
që ti falni trojet e mia,
se çdo emër do ta
shkruajë dhe ruaj historia,
ndryshe s’ është
tjetër fare tradhëtia,

mbi këtë dhe ju
krijoi vet Perëndia,
atdhe i bukur ,
thesar plotë flori
dhe i shenjtë është
tërë Shqipëria,

komb atdhe mos
gaboni ju sikur qeveria,
thuani , jo jo faljes
se të trojeve të mia,
rishikoni dhe punoni
me drejtesi siç
ju urdhëroi Perëndia,
për falje trojesh
s’ ju dha votën as besimin
as elektorati as partia,

nuk ka ligj ,as
nuk ka force mbi dhe
që i falë trojet e mia,
këtu është gjaku,
këtu është buka ,
këtu është jeta ,
këtu janë nderi
dhe gjithë krenaria,
në këto troje është
pasuria dhe freskia,
bukuria dhe hijeshia,

një atdhe është Shqipëria.
eh Evropë çfarë
do të ndodhë mbi
troje të mia dhe
mbi ty do të bie
fatkeqësia dhe përgjegjësia,

se nuk je ti pronare
për troje të mia,
jemi mirënjohës
që me ty bashkë
erdhëm tek liria, por
nuk lejojmë që sërish
mbi këto troje të
përsëritet sërish
si dikur historia,

Autor : Ilmi Tahiri,Podujevë

Na Ndiqni në FACEBOOK

Bëhuni fans të Faqes Medvegja REDAKSIA 

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari, Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,

Share

Poezia e Muajit_ Nishi qyteti im

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koço Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj, Lëvizjës për Shqipëri të Bashkuar, LOBI EURO-ATLANTIK SHQIPTAR. Malësia ,Migjeni,zgjedhjet ,vota

Nishi qytet i im

Në ty u rriten gjyshërit tanë
Me pushke në dorë luftuan
Në ty ka rënë daullja
Tingujt e betejave nëpër kulla
Ritmet e ninullave dhe baladave
Këngët e kreshnikëve
Qytet po e dëgjoj atë histori
Me duar në pranga nën Serbi
Në burgun e betonit
Zanat me pëshpëritin
Në qelinë e gjakpirsit
Në tokën e gjakosur të Nishit
Vet toponimi po tregon
Nish nga numri një
qe sllavishtja nuk e di
Për qytetin e gjyshërve të mi
Në burg aroma e varreve po frymon
Pos varreve asgjë s’po shoh
Gjuha u be sllave
Ejani or gjyshërit e baballarë
Ju nipërit e stërgjyshërve të mi
Vizitonim në burg,
ju përqafoj me dashuri
Ky është vendi dhe qyteti im
Do të vuaj dhe do qëndroj
sikur t’me presin kokën nuk rënkoj
dhe t’më ngulin me bark në hu
s,do tjetërsohem jam betu
Do t’mbes shqiptar dhe s’dua me vajtua
Të parët e mi dua me i kujtua
Kanë lanë tokë e tapi
Këtu quhet Shqipëri…

Nga Asllan Dibrani

Nga Burgu i Nishit gjate vuajtjes se denimit ish i burgosur politik nga politika serbosllave që vazhdoj edhe ne shkeullin e kaluar,po po vazhdon edhe sot. .

Autori  është publicist, ish i burgosur politik, anëtar i kryesisë së Lidhjes së Shkrimtarëve, Artistëve dhe krijuesve shqiptarë në Gjermani, poet, piktor dhe veprimtar shumë vjeçar .

Na Ndiqni në FACEBOOK

Bëhuni fans të Faqes Medvegja REDAKSIA 

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari, Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,

 Për tu njohur me autorin Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari, Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti

 klikoni këtu:

Biografin e autorit 

 

Share