Ka ndërruar jetë_Demë ( Salih ) KADRIU nga Tupalla

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koço Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj

                        NJOFTIM

Me pikëllim të thellë lajmerojmë miqët, shokët dhe bashkëvendasit

  ka ndërruar jetë

  Demë ( Salih ) KADRIU

1939 -2016 nga Tupalla e Medvegjes

Varrimi i të ndjerit  bëhet me 28.02.2016 në ora 16:00 në varrezat e Fshatit Tupallë – Medvegjë.    Funerali niset nga Fushë Kosova

Të pikëlluarit Familja KADRIU nga Tupalla dhe Fushë Kosova

—– i ndjeri humbi jeten në një Aksident në Fushë Kosovë —-

Medvegja REDAKSIA i shpreh ngushllimet familjes KADRIU dhe të gjithe atyre qe e njoften e paten lidhje familjare me te ndjerin Demë, lusim zotin dhe njerzit per rreth që të jenë pran familjes KADRIU për t’ia lehtesuar dhimbjen.

Na Ndiqni në FACEBOOK

Bëhuni fans të Faqes Medvegja REDAKSIA  

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,

Share

Një çerek shekulli nga 1 e 2 mars 1992 Referendumi Krahina Shqiptare mes Serbisë dhe Kosovës

Një çerek shekulli nga 1 e 2 mars 1992 Referendumi Krahina Shqiptare mes Serbisë dhe Kosovës me (pa) Referendum

Me rastin e 25 vjetorit të mbajtjes së Referendumit ku më datën një e dy mars të vitit 1992 nga ne banorët e Komunave të Medvegjës, Bujanocit dhe Preshevës për Autonomi Territoriale–Politike dhe me të drejtë bashkangjitje me Kosovën amë.

Këto tri Komuna janë territor i banuar me popullatë shumicë shqiptare i shkëputur padrejtësisht nga trungu i Kosovës historike, u nda dhe u aneksua nga Serbia. Pra para 25 vite për dy ditë rreshtë të vitit 1992, ne populli shqiptarë i Komunave të Medvegjës, Bujanocit dhe Preshevës shpalli këtë krahinë si Autonome, duke themeluar edhe Kuvendin për Autonomi Territoriale-Politike të shqiptarëve të tri komunave të cekura më lartë me të drejtë bashkimi me Kosovën. Ky Referendum ishte një akt sublim, Referendumi u mbajtë nën kushte tejet të rënda, lirisht mundë të shprehemi nënë një gjendje të jashtëzakonshme, ku pati shumë qytetarë shqiptarë që u morën në biseda informative.

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koço Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj

Pati edhe të maltretuar psiçikish dhe fizikisht por edhe disa dhjetra persona të arrestuar nga ai pushtet i atëhershëm, ku nga ajo kohë vetëm bartësit e pushtetit u ndrruan e asesi në kuptimin pozitivë në të mirë të neve shqiptarëve. Përveq në tri komunat që u votua ju mundësua që edhe mërgata e këtyre tri komunave që ishin me punë të përkohshme jashta, të shprehin vullnetin dhe në mënyrën më plebishitare edhe në shumë shtete në Europë ku me një pjesëmarrje masovike prej 98,43% votuan që kjo Krahinë të përbëj dhe Kuvendin për Autonomi Territorial-Politike me të drejtë bashkimi me Kosovën. Të përkujtojmë që Referendumi i mbajtur më datën një dhe dy mars të vitit 1992,është një akt shumë domethënjës me vlera të larta edhe me aktet juridike ndërkombëtare edhe pse jo i pranuar por ishte i monitoruar nga të gjitha anët, ku u shkrua dhe u komentua mjaftë në këto anë të Ballkanit të trazuar. Deri në atë kohë edhe popujtë konstituivë të ngrehinës artificiale të quajtur Jugosllavi ende ishin me qëndrimin jo të prera , kurse ne shqiptarët në hapsira tona etnike mbajtëm Referendumin. Pra , në këtë rast ne nuk mundë të krahasohemi as me Hungarezët në Vojvodinë e as me Boshnjakët në Sangjakë sepse kemi elemente që njiven dhe pranohen edhe me akte ndërkombëtare. Ne shqiptarët etnike e kuptuan me kohë edhe pse ende ngrehina artificiale e quajtur RSFJ-ja ishte jo ende e shpërbërë që të bëjnë çmosë për ndryshime në aspektin e statutit të tyre të përcaktuar jo drejtësishtë që pastaj edhe për konsulidimin e përgjithshëm. A janë të mjaftueshme këto veprime në realizimin e aspiratave dhe synimeve të popullatës shumicë Duhet edhe më tej të vazhdohet por gjithmonë duke patur parasysh që tashmë Republika e Kosovës është ndihmesa më e madhe për gjetjen e zgjidhjes për krahun e vetë Lindorë. Duke llogaritur në politikën e jashtme ku tani kemi edhe përfaqësi diplomatike nëpër botë. Kërkohet që edhe njëher të ri-konfimohet vullneti i popullit pra të parashifet shqyrtimi serioz edhe për mbajtjen edhe të një Referendumi për Autonomi Territorial-Politike me të drejtë bashkangjitje me Kosovën amë. Çka është më e rëndësishmja popullata duhet të jetë prezente pra fitorja më e madhe është nëse arrijmë ta ruajmë prezencën e faktorit njeri që është edhe përcaktues vendimtarë i territorit sipas ligjeve pozitive ndërkombëtare. Subjektet politike dhe njerëzit me ndikim, intelektualët të marrin pjesë më shumë në jetën politike e publike ku së bashku me grupet e interesit për të pasur një qëndrim, unitet, harmonizim dhe koordinim në realizimin e kërkesa para qeverisë serbe dhe faktorit Ndërkombëtarë e jo si deri më tash të ndarë e jo unikë p.sh lidhur me pjesëmarrjen për parlamentë të serbisë disa ishin pro e disa kundër, kështu nuk mundë të ndërtojmë ndonjë strategji veprimi që do jepë rezultate të pritshme .

1 – Tirana dhe Prishtina së bashku me ne vendasit të ndërtohet koncenzusi për gjëra fundamentale,

2 – Rikonfimim i Referendumit së bashku me kërkesën që në këtë Krahinë të ketë dhe

3 – Mbykqyrje të përheshme të forcave të sigurisë ndërkombëtare.

Këto duhet të jenë tri shtyllat e të ardhmes për këtë krahinë shqiptare të mbetur padrejtësisht nën admnistrimin e serbisë. Shumë pakë bëhet në shenimin e ksaj date historike, në evakuimin e ksaj ngjarje në forma të ndryshme si përkujtimin përmesë mbajtjesë të ndonjë akademije por edhe manifestime të ndryshme.

Nga ne varet e tëra sa ne jemi të përkushtuar në objektivat tona, në realizimin e plebishitit të popullit. Edhe më tej të plotësohet me elemente të kohës që po jetojmë, për tu bërë realitet Referendumi i ksaj krahine për Autonomi Territoriale–Politike dhe me të drejtë bashkangjtje me Kosovën amë.

shkruan: Mr.Sc.Refik HASANI

Continuer la lecture de Një çerek shekulli nga 1 e 2 mars 1992 Referendumi Krahina Shqiptare mes Serbisë dhe Kosovës

Share

Danaj: Kush e ka radhen ?

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koço Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj

Danaj: Kush e ka radhen ?
Ne fillim ishte Toplica, Molla e Kuqe, pastaj radhen e kishte Tivari, Ulqini e Plave Gucia. Me vone i erdhi radha Velesit prilepit Manastirit. E me vone i erdhi radha Camerise.
Po tani kush e ka radhen? E ka Medvegja, pastaj Bujanoci. E ka radhen Kosova Veriore.
Pse? Qe te na thone jini europiane. Kush? Ata qe kur erdhen ne keto troje na gjeten vetem ne.
Pra te tjeret duke trembyer trojet tona u bene europiane.
Ndersa ne europianeve shekullore na thone: Jepni akoma troje te rimerrni emrin qe kini pasur.
Dhe politikanet tane ua japin. Por prape nuk na thone europiane. Por kandaidat per europiane!!!!!
Po vazhduam te bindemi
Po vazhduam te leshojme. Po vazhduam te ulim kurrizin mos u habitni qe neser te na thone: pse quheni shqiptare? Me mire quajuni toske gege kosovare leber etj qe te jini europiane. Dhe te jeni te sigurte se do kete politikane qe do jene dakord dhe me kete kerkese. Por do te kete mijra dhe mijra shqiptare qe nuk do ta pranojne. Qe do pranojne me mire nje fund te tmerrshem se sa nje tmerr pa fund. Qe do te pranojne te jene me mire Permendore Nderi se sa Statistika Turpi. Vec ky do te jete dhe fundi i ketij kontinenti qe quhet Europe dhe qe dot shtrihet nga Kapo Di Roka ne Portugali deri ne Uralet ne Rusi.

Na Ndiqni në FACEBOOK

Bëhuni fans të Faqes Medvegja REDAKSIA 

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,

Share

U Formua Lobi Euro-Atlantik Shqiptar në Gjermani

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj

U Formua Lobi Euro-Atlantik Shqiptar  në Gjermani

 

Në tromegjën:Gjermani ,Zvicër dhe Francë, në qytetin Lorrach-Gjermani u themelua “Lobi Euro-Atlantik Shqiptar”. Një Lob apolitikë që prioritet ka unifikimin dhe tubimin e mbarë mërgatës kudo në botë! Tubimi u mbajt aty që dikur ishte arenë e përgjakshme luftërash e urrejtjesh. Më shërimin e plagëve të vjetra, tani kjo tromegje, është shembulli më i bekuar i unitetit ndër popuj e  civilizuar. Zgjidhja e këtij vendi ishte një mesazh për shqiptarët të cilët kanë një gjak flamur dhe një gjuhë: »Bashkohuni edhe JU »! Amanetet dhe udhërrefimet për bashkim i kemi të kahershme, që nga Teuta, Agroni, Skënderbeu, Rilindësit deri të dëshmorët e lirisë etj!!!

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj
Pamje  e të pranishmëve  në tubimin e themelimit të “Lobi Euro-Atlantik Shqiptar”
në Lorach-Gjermani, më; 20.02.2016

          

 

Në Tubim  u prezantuan pjesa dërmuese,nga  përfaqësues të asociacioneve,shoqatave dhe organizmave me  veprimtari në Evropës dhe ma gjerë. -Në pamundësi pjesëmarrje shumë përfaqësues nga  katër anët e Globit   shprehen gëzimin, gatishmërinë dhe vullnetin përmes përshëndetjeve,telegrameve dhe mesazheve në shenjë përkrahje  për këtë nismë. Pati shumë telefonata dhe shkrime nga kryesues të shoqatave e asosiacioneve nga vende përtej oqeanike, si:Amerika,Australia,Zelanda e re etj. Pjesëmarrës pati nga te gjitha trevat shqiptare .Tubimin e hapi zoti Skenderbeg Klaiqi me antonimin e himnit kombëtar të dy shteteve shqiptare ,po edhe përkujtim me një minutë heshtje martireve që ranë për lirinë dhe çlirimin e atdheut nga pushtuesit barbar. Zoti Skenderbeg Klaiqi paraqiti në mënyrë ilustrative shembullin e një projekti se si një platformë organizative do dukej. Edhe pse të ftuar e njoftuar ishin të gjitha partitë politike, e institucionet tjera, pjesëmarrës nga strukturat  politike ishte vetëm zoti Begjet Pacolli.

– Pjesëmarrja e Zotit Pacolli ishte në cilësinë e një mërgimtari nga Zvicra. Këtë e konfirmoi ai vet në prezantimin e tij,duke konfirmuar po ashtu  gatishmërinë dhe vullnetin e tij për të ndihmuar organizimin e lartpërmendura. Zoti Pacolli apeloi në nivelin e njëjtë me W.Woker, për një organizim të mirëfilltë të mërgatës dhe një zgjim të cilin e kërkon koha dhe nevoja. Të gjithë pjesëmarrësit arritën të japin mendimet dhe idetë e tyre rreth platformës organizative dhe emërtimit të këtij kulmi organizativ. Propozimet u miratuan me vota të hapura. Pos shume propozimeve rreth emërimit  ma i qëlluari ishte ai i zotit Xhafer Ahmetaj nga Norvegjia, nga e cila pjesëmarrësit me shumicë votash e miratuan me emrin « LOBI EUROATLANTIKË-SHQIPTAR« .E veçanta e këtij takimi ishte edhe komunikimi i drejtpërsëdrejti i Lobit Shqiptaro –Amerikan, përmes internetit, me një deklaratë të ish ambasadorit amerikan zotit W.Woker me porosi të fuqishme,duke vijuar deklaratën përmbledhëse të  tij:

-Unë dhe familja ime, do jemi në betejën për realizimit e aspiratave dhe të drejtave tuaja. Duam të kontribuojmë për zhvillimin e pozitës së shqiptarëve kudo që janë. Na duhet durimi,besimi,vullneti dhe uniteti i juaj. Organizimi i mërgatës mbarëshqiptare është obligim që duhet urgjentisht të vëhet në jetë. Luftoni dukuritë negative dhe investoni në ardhmërinë e fëmijëve tuaj. Ne jemi me Ju! Amerika është me JU!Zgjohuni! Publiku e përcolli deklaratën e  zotit W.Woker me duartrokitje të gjata.

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj
Pamje premtuese nga takimi ne gjermani

Kjo datë e 20.02.2016, ishte një ndër ditët që thyen tabutë historike të shqiptarëve nëpër shekuj. Kjo ditë shënoj një shpresë të madhe, për t’i kthyer imazhin popullit shqiptar në mërgatën e madhe anembanë botës. Këtu u bë promovimi i bashkimit të mërgatës tonë me themelimin e këtij Lobi, që do të sjell dashurinë e jo urrejtjen ndaj njëri tjetrit,forcën e jo përçarjen si deri më tani ,punën dhe jo abuzimin si deri me  sot. Formimi i këtij Lobi, do të bashkon e bashkërendon një potencial të fuqishëm, për çështja madhore të interesave tona të përbashkëta te të gjitha trojeve shqiptare dhe të Mërgata Shqiptare.

Ky takim i kësaj date  krijoj   vullnetin relativ nga veprimtarët, intelektualët dhe  përfaqësuesit  e  organizmave të ndryshme në mbarë Evropën nga unioni dhe asociacionet e të  gjitha organizmave  u zotuan  për mbarëvajtjen e aktualitetit të Mërgatës Shqiptare përmes Lobit Euro-Atlantik Shqiptar  ,duke i përfshirë  të gjitha subjektet e  gjithmbarshme kombëtar në boshtin  Lob –Shqipëri dhe vendet shqiptare të Ballkanit .

Ky tubim hapi një kapitull te ri me qellim të  sensibilizojmë opinionin  ndërkombëtar duke u hap ndaj Evropës dhe Botes,  përmes  lotimit  nga deputet  tanë  që do të jenë pjese e politikes për mes partive politike të tyre ,qoftë gjermane ,zvicerane , austriake, belge apo në shtetet përkatëse ku jetojmë në shqiptarët  si emigrant.

Këtu u synua qe Lobit Euro-Atlantik Shqiptar të jete urë lidhëse dhe si sugjerim ka  ndryshimin  e  diskursit ndaj Mërgatës Shqiptare duke filluar nga Shqipëria ,Kosova dhe trojet tjera  me qëllim të përforcimit të interesave tona ne këto segmente dhe fusha  si vijon:

Veçojmë disa segmente të interesave prioritare,  ku Lobi synon të ngiste në vetëdije dhe ndërgjegje popullin shqiptar në tërësi : Lobi ka interesa të zhvillimit  dhe ndryshimit në fushën e ekonomisë ,biznesit, gjendjes sociale,kulturës ,shkencës,artit,turizmit dhe zhvillimit teknologjik me qëllim të ndjekjes se hapave qe i bëjnë  popujt me influencë në botë. Pse mos ta bëjmë, kur posedojmë një strategji  gjeografike me të mirën, me një bregdet  dhe klimë ndër ma te mirët në botë. Ne mund ta bëjmë, sepse kemi popullin  me moshë ma të re  në botë. Këtu priten  frutat ti  vjelim bashkërisht, vetëm pas bashkimit tonë  si mërgatë me kombin tonë të shtrenjtë.

Detyrë e këshillit iniciues mbeti që së shpejti në të gjitha shtetet përkatëse ku jetojnë ata, ti themelojnë qendrat e Lobit Euroatlantikë-Shqiptar(LEASH) Kjo nismë do fillon në të gjitha kontinentet. Është një zgjim që do na lidhë me Arbëresh,Arvanitas,Shqiptarë nga Turqia,Shqiptarë nga Ukraina dhe kudo që ata jetojnë. Lutemi që çdo shqiptar, kudo që jeton, të behët shpirt e zemër e një iniciative të shekullit 21-të e cila duhet të na zgjoi nga gjumi i thellë…  bashkohuni dhe sa ma shpejt  kuvendi i ardhshëm të  na nxënë sa ma të përgatitur në çdo cep të botës ku jetojnë shqiptarët.

Shkruan: Asllan Dibrani

Na Ndiqni në FACEBOOK

Bëhuni Fans të Faqes Medvegja REDAKSIA  

Autori  është publicist, ish i burgosur politik, anëtar i kryesisë së Lidhjes së Shkrimtarëve, Artistëve dhe krijuesve shqiptarë në Gjermani, poet, piktor dhe veprimtar shumë vjeçar për Kosovën.

 

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari, Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,

 Për tu njohur me autorin Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari, Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti

 klikoni këtu:

Biografin e autorit 

Share

Zgjedhjet në Zvicër – me kandidatë shqiptarë

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj

 

Zgjedhjet në Zvicër – me kandidatë shqiptarë edhe nga Toplica – Sanxhaku i Nishit

 

Më 28 shkurt 2016 , në Zvicër zhvillohen zgjedhjet për ;

–        Këshillin Bashkiak ( Komunal ) dhe

–        Këshillin e përgjithshëm

 

Tani në zgjedhjet zvicerane është bërë e zakonshme që ne listat zgjedhore të ketë edhe kandidat me origjine shqiptare , ku numri i tyre eshte ne rritje e sipër e premtues për Partit Politike, poashtu dergon sinjal të qarte nivelin e larte të integrimit ne shtetin Zvicerran , i vetmi shtet në EUROP me sisitemin politik «  Demokraci Direkte  «  që i ja kan lakmi jo vetem shtetet për rreth por lirisht mund te themi pjesa dermuese e shteteve në Bote në shumë fusha  :

 • Ekonomi
 • Politikë
 • Tolerance bashkëjetese , kulturore  & Fetare
 • Neutralitet
 • Drejtësi ( aplikimi i ligjit )
 • Kultur & Cilësi pune
 • Të ardhurat për kokë banori
 • Pa i permendur ato mrekulli që ja ka dhuruar natyra, e Zvicrra  me pune e dije  i ka shëndërruar në resurse që i sjellin të hyra.

Ujin në prodhimin e energjis elektrike me Hidrocentralet ndër me gjigantet dhe rentabile ne Europ

Alpet që i sjellin të ardhura marranedëse ne Turizmin dimëror dhe stinët tjera.

 

Të shkruhet për zvicrren nevoiten institute dhe kompetenca profesionale në pafundësi ….. por ne kësaj radhe po ju perqendrohemi pjeserisht zgjedhjeve .

 

Kësaj radhe në kantonin e Friburgit komuna Bulle ku numëron përafersisht 20‘000 banor, nga të rinjët tan atje që kandidojn :

Për Këshillin e përgjithshëm  5 shqipëtar në emër të partis Socjaliste

Për Këshillin Bashkiak ( Komunal ) 1 kandidat i vetem  Beg SADIKU nga partia PLR Partia Liberalet Radikal

Qafra të thuhet ketu , pjesëmarrja e tyre ne zgjedhje  i benë të lumtur të gjithë bashkevendasit tan atje  edhe në vendelindje po ashtu zvicerranet , sepse mergimtaret jo vetem se po tregohen te sukseshem si në punë, arsim  ne veqanti Ushtrin Zvicerrane , ata tani  po dëshmojn se jan gati të marrin edhe pergjegjësi politike .

Kandidatët meritoj përkushtim dhe përkrahëjen maksimale pa marr parasysh se me emrin e ciles parti kandidojn ata , të drejten e votes e kan jo vetem shtetasit zvicerran por edhe Mërgimtarët që posedojn leje qëndrimi vizë C .

Pyetje ? a mundë te votohen të gjithe kandidatët shqiptare edhe pse jan në Lista ( Parti ) të ndryshme   

Përgjigjëja është …. PO

Për me shume konsultohuni me të afermit , klubet , shoqatat apo më së miri me Kandidatët tan atje drejtërsëdrejti , Krenohuni me suksesin e tyre e njiherit edhe perkraheni me mundesit qe keni …

Sot atyre u nevoitet Vota e juaj ?. . . . . . .

Kandidati Beg SADIKU i lindur në Leskovc rrethinen e Toplicës ( Sanxhaku i Nishit ) është i vetmi kandidat që ka arrit të nominohet në Listën për Këshillatar Komunal (Bashkiak) në këtë komunë , Z. SADIKU është në moshë të re dhe premton mjaft në të ardhmen me pregaditjen e tij profesionale , mban titullin Inxhinier i energjis dhe Master _MBA , me nje dinamizmin dhe karrier të shkëlqyer profesionale, rrjedh nga një familje  tradicionale e Medvegjes , babai i tij Osman SADIKU është i njohur për diasporen shqiptare ne zvicerr që nga vitet e 80-ta me kontributin e tij humanitar e kombetar për trojet tona në pergjithesi, vazhdon edhe sot.

 

Stafi i REDAKSISË Medvegja uron të gjithë konkuruesit, faleminderon mbështetejen tuaj të vazhdueshme deri në fitoren e dates 28 shkurt .

Na Ndiqni në FACEBOOK

Bëhuni fans të Faqes Medvegja REDAKSIA 

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,

Share

Vetëm JU dhe SHBA-ja, edhe një herë, mund ta shpëtoni Kosovën!

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj

 

 

 

Vetëm JU dhe SHBA-ja, edhe një herë, mund ta shpëtoni Kosovën!

 

Letër e hapur Ambasadorit të SHBA-së, z. Greg Delawie

Mos e mbështetni njëanshëm një qeverisje të keqe, joetike, antikombëtare, e cila abuzon dhe plaçkit pronën publike

Nëse po, pse nuk ia thoni kësaj “elite” keqqeverisëse dhe joetike të Kosovës, e cila këtë popull e ka katandisur në këtë gjendje dhe e cila në dëm të interesave dhe të vlerave të fituara me luftën heroike të UÇK-së dhe miqve në krye me SHBA-në , për çdo ditë janë duke e rrënuar të ardhmen e këtij vendi, për shkak të interesave të tyre meskine, për t’u pasuruar, dhe për të ruajtur postet dhe privilegjet e tyre marramendëse

I nderuari ambasador Delawie, unë jam një qytetar i thjeshtë dhe i Republikës së Kosovës. Kam qenë dhe akoma jam veprimtar, mbrojtës dhe mbështetës i flaktë i të drejtave dhe të lirive themelore të njeriut. Nga kjo fushë, pos dhjetëra punimeve të botuara në gjuhën shqipe, serbe dhe angleze i kam të botuara edhe katër libra të kësaj natyre në gjuhën shqipe. Këtë e kam bërë dhe akoma jam duke e bërë, sepse nuk ka asgjë më të shenjtë për ekzistencën e species njerëzore në planetin Tokë se të kuptuarit, bindja dhe të vepruarit ashtu siç edhe thuhet në Nenin 1 të Deklaratës së Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriu: “ Të gjitha qeniet njerëzore lindin të lira dhe të barabarta në dinjitet dhe në të drejta. Janë të shpërblyer me arsye dhe vetëdije dhe ndërmjet vete duhet të veprojnë në frymën e vëllazërisë”.

I nderuari Ambasador, aq sa di unë, dhe sa kam lexuar për më shumë se gjashtë dekada, në asnjë vend të botës, dhe në asnjë dokument botëror, shpirti dhe germa e këtij neni, nuk është mishëruar më fuqishëm dhe më mirë se sa në “ Deklaratën e Pavarësisë së SHBA-së” të vitit 1776, vendit dhe shtetit të cilin secili shqiptar, pavarësisht nga mosha,  gjinia, bindjet politike dhe fetare e ka në zemër, si pjesë të pandarë të qenies dhe të ekzistencës së tij.

Unë jam i bindur se kjo nuk është e përkohshme, sepse këtë ndjenjë nuk do të mund flakë asnjë individ, as shqiptar e as amerikan me dashje apo pa dashje me veprimet dhe sjelljet e tij dashamirëse ose dashakeqëse.

Me këtë duhet ta them haptas dhe fuqishëm se nuk jam dhe nuk mbështes Peticionin e nënshkruar apo çfarëdo peticionin tjetër nga çdokush për largimin e ekselencës tuaj, por më duhet ta them haptas dhe fuqishëm, se ju me deklaratat e njëanshme dhe nga aspekti i vogëlsisë time përballë një zyrtari të lartët të SHBA-së, jo vetëm që keni përdorur një gjuhë jodiplomatike, por edhe lënduese që këtë popull nuk e qetësojnë, por e ndajnë duke çuar drejt një konfrontimi të përgjakshëm vëllavrasës, meqë jeni duke mbështetur njëanshëm një qeverisje të keqe, joetike, antikombëtare, cila një kohë të gjatë abuzon dhe plaçkit pronën publike, që është e lidhur me krimin e organizuar dhe korrupsionin dhe që ka tendencë të hapur për të vendosur despotizmin e plotë duke u thirrur në votën e dhënë të shqiptarëve në zgjedhjet e fundit.

I nderuari, Ambasador

Më lejoni që nga dokumenti i madhërishëm i “Deklaratës për Pavarësinë e SHBA-së “ të vitit 1776, dokument të cilin unë e konsideroj jo vetëm themelin e civilizimit botëror, por edhe bazën e ekzistencës së species njerëzore në planetin TOKË të citoj vetëm një pasazh të vogël të cilin si po më duket mua nuk e keni në kujtesë dhe ku thuhet: “Por, pas disa abuzimeve dhe plaçkitjeve, të cilat ndodhin në vijimësi qëllimi i të cilave tregon përpjekjen që t’i nënshtrojë me despotizëm të plotë, është e drejtë dhe detyrim i tyre të largojnë qeverinë e tillë dhe të kujdesen për rojtar të ri të sigurisë së tyre të ardhshme”.

I nderuari Ambasador, Ju pyes publikisht, kjo e drejtë universale e njerëzve a vlen edhe për njerëzit e Kosovës. Nëse po, pse nuk ia thoni kësaj “elite” keqqeverisëse dhe joetike të Kosovës, e cila këtë popull e ka katandisur në këtë gjendje dhe e cila në dëm të interesave dhe vlerave të fituara me luftën heroike të UÇK-së dhe miqve në krye me SHBA-në , për çdo ditë janë duke e rrënuar të ardhmen e këtij vendi, për shkak të interesave të tyre meskine , për t’u pasuruar, dhe për të ruajtur postet dhe privilegjet e tyre marramendëse .

Ju, i nderuari Ambasador, duhet të dini dhe shpresoj se para ardhjes tuaj keni marrë informacione për historinë e Kosovës dhe të popullit shqiptar. Shpresoj se jeni informuar për ËNDRRËN e shqiptarëve mijëvjeçare për liri dhe pavarësi, e cila falë luftës dhe guximit heroik të UÇK-së dhe ndihmës që populli amerikan bashkë me NATO-n dhe BE-në në vitin 1999, këtë ëndërr e bëri realitet.

I nderuari Ambasador, kjo ëndërr e shqiptarëve për liri dhe pavarësi është thellë e ngulitur në frymën, shpirtin, gjakun, secilën qelizë dhe secilin kapilar të pjesës dërmuese të shqiptarëve. Kjo ëndërr , z. Ambasador, është pjesë e ko-ekzistencës së shqiptarëve. Pa këtë ëndërr shqiptarët e Kosovë nuk mund të jetojnë.

Me duar në xhepa në Bruksel

Me bisedat që janë duke u zhvilluar në Bruksel, nga “ përfaqësuesit” e shqiptarëve që me duar në xhepa shkojnë në bisedime, me ata që kanë qenë urdhërues të vrasjeve, djegieve, përdhunimeve, dëbimit të një milion shqiptarëve nga Kosova, ëndrra pjesërisht e realizuar ka filluar të venitet. Këta njerëz të papërgjegjshëm, pa ndjenja kombëtare, pa etikë të cilët për t’i mbuluar keqpërdorimet, abuzimet, zhvatjen, korrupsionin, krimin e organizuar pjesë – pjesë, pa transparencë jo vetëm që janë duke rrezikuar ëndrrën pjesërisht të realizuar, por me marrëveshjet që i kanë nënshkruar Kosovën e kanë bërë lëkurë leopardi. Me marrëveshjet për demarkacionin Kosova është tkurrur dhe ngushtuar. Këta zotërinj dhe këto zonja që zhvillojnë biseda inferiore në Bruksel kanë nënshkruar vetëm marrëveshje që shkojnë në interes të Serbisë e jo të Kosovës. Edhe ato marrëveshje të cilat janë nënshkruar, të cilat do të mund të ishin interes dhe lehtësim për popullatën joserbe të Kosovës, Serbia nuk i përfillë dhe nuk i realizon.

Me marrëveshjet e nënshkruara në Bruksel në kundërshtim me të gjitha parimet e të drejtës ndërkombëtare dhe në shkelje të gjitha dokumenteve të Drejtës Ndërkombëtare: Kartës së Kombeve të Bashkuara, deklaratave dhe të konventave ndërkombëtare të miratuara në Kombet e Bashkuara, në Kosovë është institucionalizuar diskriminimi në baza etnike dhe racore, duke e krijuar një superkomb pakicë që sundon dhe pengon zhvillimin dhe të drejtën e një bashkësie tjetër ët kombeve mikste prej 93 %. Ky diskriminim racor duke krijuar një superkomb të privilegjuar me Marrëveshjen për Asociacionin e Komunave Serbe përfundimisht do ta tretë dhe do ta humbë ëndrrën mijëvjeçare të popullit shqiptar.

I nderuari Ambasador, e pranoj se nuk e di, andaj Ju pyes Juve, sikur Presidenti Obama të kishte nënshkruar me vetëdije një marrëveshje me të cilën cenohen interesat e SHBA-së të vërtetuara edhe nga Gjykata Kushtetuese, a do të mund të qëndronte ne vendin e Presidentit. Unë besoj se ai jo që nuk do të mund të ishte President, por do ishte në burg. Ky është mendimi im, nëse nuk është i saktë, unë kërkoj ndjesë publike.

I nderuari Ambasador, ju lutem keni durim dhe ndani pak kohë për t’u informuar dhe të keni pak empati për këto tragjedi të këtij populli.

Një kushëri i ndjerë imi, në fshatin Makoc, këtu afër Prishtinës që quhej Fehmi Hasimja është prerë copa – copa për së gjalli me motor për prerje të drurëve nga armata dhe policia serbe në vitin 1999. Në këtë masakër nuk ka qenë ky i vetmi, por shumë të rinj të cilit janë nxjerrë nga rreshti i njerëzve të dëbuar nga shtëpitë e veta me qëllim të pastrimit etnik nga Kosova. Edhe këta e kanë pasur të njëjtin fat. Për këto krime që janë bërë me dijen dhe lejen e Vuçiqit, Nikoliqit, Daçiqit dhe të epigonëve të tjerë të Slobodan Milosheviqit askush nuk ka dhënë përgjegjësie deri me sot.

Kriminelët enden të lirë

Masakrat e bëra nga forcat e armatosura të Serbisë, në Reçak, Meje,  Rogovë, Poklek, Çikëtove, Burojë, Prekaz, Çirez, Izbicë, Likoshan, Krushë, Fushë- Kosovë, Mitrovicë Suharekë me rrethinë, Orllan, Podujevë, Gjilan, e dhjetëra e dhjetëra vende të tjera të cilat janë vërtetuar, ekzistojnë dëshmitë, janë identifikuar emrat dhe mbiemrat edhe të kryerësve, të gjithë pjesëtarë të forcave  ushtarake dhe policore të Republikës së Serbisë, të gjithë edhe sot të avancuar në polici dhe ushtri, me përjashtim të ndonjë pensionist apo të vdekurit, shëtisin të lirë në Kosovë dhe në Serbi.

Unë nuk e di a dini apo jo se askush nga këta vrasës ordinerë nuk ka dalë para drejtësisë. Do të ishte ky një satisfaksion, një lehtësim shpirtëror sikur të kishte ndodhur drejtësia dhe vrasësit edhe të shqiptarëve dhe ata serbëve, të kishin dalë para një gjykate objektive dhe të paanshme. Pa u ndëshkuar askush për krimet e bëra po zhvillohen bisedat në Bruksel.

I nderuar Ambasador, më fal, por unë dua të jem eksplicit dhe bindës, më duhet t’ua rikujtojë seancën e parë kur u hodh gazi lotsjellës në Kuvendin e Kosovës, kur JU të gjithë përfaqësuesit e Kuintit treguat mungesën totale të ndjenjës së dhembjes dhe të empatisë për rastet të cilat i përmendi Donika Kada për vajzat që ishin përdhunuar dhe ishin hedhur bunar. Sikur vetëm një, nga Ju pjesëmarrësit e Kunitit, të kishit shfaqur shqetësim dhe empati për këto raste, nuk do të përsëritej as gazi, as nuk do të kishte protesta, se populli i përvuajtur shqiptar, di të ndajë shapin nga sheqeri. Ai do të ishte i lumtur që Ju dhimbjen e ndatë me ta. Ju mbi këtë narracion për krimin as që e regjistruat, kaluat mbi këtë krim të tmerrshëm pa u shqetësuar fare. Sikur ky të ishte i vetmi rast, bota do të duhej të tronditej, por raste të këtilla janë me qindra mijëra, i nderuari Ambasador Delawie ,nga viti 1878 deri në vitin 2000.

Dhuna serbe ndaj shqiptarëve

I nderuari Ambasador, a keni dëgjuar ndonjëherë për “Buzëqeshjen shqiptare “! Jo. Informohuni për këtë dhe gjëra të tjera të masakrimit të shqiptarëve!

(1) Në vitin 1912, në Kosovë Serbia shpiku lojën me emër” “Lojërat me të porsalindurit”. “ Të porsalindurit( kuptohet shqiptarë) hidheshin përpjetë, thjesht vërtiten në ajër, dhe priten prej një grupi ushtarësh me bajoneta të zbërthyera. Përpëlitjet e të porsalindurve shqiptarë në maje të bajonetave quheshin ndryshe “ Buzëqeshje shqiptarësh “.

(2) “ Në Gllogovc , pas pastrimit të terrenit, pashë një grup prej 400- 500 shqiptarë (gra, fëmijë , pleq). Dikush deshi të shtinte, por e ndërpreva. Më vonë pashë tmerrin! Kufoma të copëtuara, shtëpi të djegura (dëshmi e policit serb ). “

(3) “Një koleg imi i kërkoi para një civili shqiptar të moshuar mbi 70 vjeç. E pyeta nëse ishte normal dhe pse e bënte një gjë të tillë. Ai e vrau atë, sepse i kishte vetëm 10 marka! Ai polic ende punon. Unë këtë vërtet nuk e kuptoj… ( deklaron polici humanist serb)”.

(4) “Më kujtohet kur u vranë çobanët e paarmatosur, që nuk kishin thikë as për të prerë bukën. Komandanti Radoslav Mitroviq dha urdhër që ‘t’i linim të rreziteshin!’. Kjo në gjuhën tonë të koduar donte të thoshte, t’i vrisni me gjakftohtësi!”. Kuptohet epilogu

(5) Për të gjitha këto dinte komandanti Nenad Stojkoviq. Ai ishte personalisht i pranishëm kur policët e njësitit në fshatin Bajgorë, te miniera ”Trepça”, vranë një fëmijë me të meta mendore dhe nënën e tij, në shtëpinë e të cilëve kemi kaluar natën. Kur e pyeta përse e bënë një gjë të tillë, më thanë se nuk kishim nevojë për dëshmitarë.”

(6) “Një anëtarë i Çetës së Pirotit, që i takonte Sektorit 87, të Njësive Speciale të Policisë, i kishte prerë kokën një shqiptari të vdekur. Pastaj , për ditë të tëra e ka zier në tenxhere Nga ajo i nxori katër dhëmbë prej ari, pastaj ka shkuar në shtëpi, kafkën e ka lyer me llak dhe nga ajo ka bërë një llambë tavoline (…) Të njëjtën gjë e ka bërë edhe me një grua të vrarë. Edhe asaj ia ka prerë kokën, në të njëjtën mënyrë e ka zier, e çoi në shtëpi dhe bëri llambë tavoline. Fliste se dëshironte të kishte një çift llambash. Njerëzit normalë ishin tmerruar! Edhe komandanti i Kompanisë, edhe komandanti i çetës, edhe 80 % e policëve ishin në dijeni për këtë tmerr!…”
Zoti Ambasador, a jeni informuar për vrasjen e vëllezërve Bytyqi, qytetarë amerikanë të ekzekutuar në Serbi, para 17 vjetësh. A dini se  Nikoliqi , Vuçiqi, edhe Marko Gjuriqi, i cili kërkon që të dënohen ata që kanë vrarë serbë dhe cili  është bërë kryetari oficiel i Kosovës fare mirë e di jo vetëm kush i ka vrarë vëllezërit Bytyqi, por edhe kush ka marrë pjesë në vrasjen e mbi 10,000 shqiptarëve, kryesisht civilë, plaka, pleq, të rinj dhe në mesin e të cilëve janë mbi 1,300 fëmijë.

I nderuari Ambasador!

Nuk e di a e dini apo jo, por forcat e armatosura serbe në Kosovë kanë përdhunuar rreth 20, 000 gra dhe femra të moshave të ndryshme. Nuk e di a e dini, por shumë nga këto gra të dhunuara seksualisht janë gjuajtur të gjalla nëpër bunarë, mbi të cilat janë hedhur gurë e  dhe, për të mbuluar gjurmët. A e dini, dhe a keni pak empati për shqiptarët të cilëve gruaja u është dhunuar para burrit, vajza para prindërve dhe vëllezërëve. Mendojeni pak se si ndihen këta njerëz kur me mbështetjen e Brukselit dhe pajtimin e “përfaqësuesve” tanë, të cilit sot thirren në votën e fituar të qytetarëve, në  këto bisedime po i rehabilitojnë kriminelët dhe po e përgatisin terrenin për kthimin e tyre në vendin e krimit. Meqë jeni bërë mbështetës i qeveritarëve, të cilët, sipas Jush, janë legjitimë, sepse e paskan “marrë” votën e qytetarëve, pyeteni Hashim Thaçin se çfarë i ka ndodhur Valdrinit dhe familjes së tij në fshatin Obri, nga ku është edhe Hashim Thaçi. Pyeteni se si ndihet ai kur buzagaz shtrëngon duart me Vuçiqin dhe Daçiqin. I pari në atë kohë ka qenë ministër i Informacionit, ndërsa i dyti zëvendëskryetari i Slobodan Milosheviqit. Kthehuni pak prapa dhe bini në pozitën e atyre familjeve të vrara dhe të masakruara vetëm e vetëm pse ishin shqiptarë. Ju jeni neveritur me atë çka po bëhet në Parlament. Më shumë duhet të neveriteni me atë që i ka ndodhur popullit shqiptar dhe me atë që po i përgatitet pas perdeve gjeostrategjike dhe të rendit të ri ndërkombëtar. Kosovën ka filluar ta mbulojnë retë e reja të zeze dhe ogurzeza, në rend të parë prej njerëzve të tij gjakprishur, të cilët për interesa meskine, për të ruajtur postin, për të plaçkitur dhe për të vjedhur apo për ta mbrojtur lëkurën e tyre janë duke e kthyer Serbinë në Kosove, duke e instaluar dhe duke e institucionalizuar diskriminim racor. Zoti Ambasador, shkoni deri në Babin Most, fshat afër Prishtinës dhe shikoni se si mund të punohet në një shkollë që ka rreth 80 nxënës, me të cilët punojnë më shumë se 80 mësimdhënës, të cilët marrin rroga edhe nga Serbia, edhe nga taksapaguesit e varfër shqiptarë. Rrogat e këtyre mësimdhënësve janë qind për qind më të mëdha se të atyre që janë shqiptarë, boshnjakë, turq apo romë, ashkali dhe egjiptianë, a e dini pse? Sepse këta janë superkomb! Ajo që është shumë cinike dhe shumë dyfytyrëshe është se Kosova i paguan mësimdhënësit që zhvillojnë mësimin në gjuhën serbe nga buxheti i Kosovës, të cilët këta fëmijë i edukojnë për të bërë shfarosjen kreatve biologjike të shqiptarëve nga këto treva dhe për ta kthyer Kosovën nën Serbi. Këtë veprim nuk e bën asnjë komb tjetër në botë, përveç shqiptarëve. I nderuar Ambasador, a e dini se nxënësit serbë në Kosovë punojnë me tekste nga Serbia, ndërsa librat e dërguar nga Kosova për nxënësit shqiptarë janë të prangosur në terminalin e Bujanocit. A e dini se vetëm nxënësit shqiptarë të këtyre viseve, si në Afrikë, mësojnë pa libra, vetëm e vetëm pse janë shqiptarë dhe pse shteti i tyre “demokratik”, i cili i ka plotësuar standardet për hapjen e bisedave për  anëtarësim në BE, në realite sillet si një shtet racist. Unë në shumë shkrime, fjalime dhe në trajnime, por edhe në libra i jam referuar një vjershe të shkurtër me titull: “Liria e tmerrit” e shkruar nga Xhevdet Bajraj, të cilës edhe një herë i referohem:

Liria e tmerrit

S’dua t’ua harroj;

Për hatër të ditës së nesërme

S’dua t’ua fal

Se nuk falin as të vdekurit e mi

S’dua t’ua kthej që të mos bëhem si ata.

I nderuari Ambasador, unë më nuk mendoj dhe nuk pajtohem me mesazhin e kësaj poezie, sepse gjithnjë e më shumë jam duke humbur besimin në drejtësinë ndërkombëtare dhe në rendin e ri ndërkombëtar, i cili gjithnjë e më shumë nga luksi i të pasurve të paktë në përqindje, por të fortë në armatim janë duke lëshuar rrugën e humanitetit dhe të filantropisë po e shkelin të drejtën ndërkombëtare, po i mohojnë dhe po abuzojnë me të varfrit dhe të dobëtit. Kështu, edhe bashkësia ndërkombëtare, tani po sillet ndaj Kosovës duke krijuar Gjykatë Speciale për Kosovën, e themeluar tërësisht mbi bazën e gënjeshtrave dhe të falsifikimeve serbe. Sipas kësaj logjike po del se Kosova ka qenë agresore, e jo Serbia. Këtu qëndron edhe mbështetja që ka Serbia nga bashkësia ndërkombëtare në Bruksel, me të cilat biseda Serbia, e cila ka bërë krime mbi shqiptarët, nëse dallojnë nga krimet të cilat terroristët e ISIS-it, të Asadit dhe të Rusisë tani janë duke i bërë në Siri dhe vendet e okupuara të Irakut, dallojnë vetëm pse krimet e Serbisë mbi shqiptarë kanë qenë më brutale se ato që ISIS është duke i bërë sot. A nuk duhet të shqetësohen shqiptarët për atë që i pret pas nënshkrimit të Marrëveshjes për Asociacionin dhe pas rehabilitimit të gjithë atyre që kanë marrë pjesë në krimet mbi shqiptarë, që janë futur në organet e sigurisë së Kosovës. Ju, i nderuari Ambasador, si mik i shqiptarëve dhe besoj edhe i humanizmit dhe i vlerave themeltare amerikane, mos u bini në qafë vetëm udhëheqësve të opozitës, sepse këta tani janë në të drejtë, sepse janë duke mbrojtur paqen e qëndrueshme dhe duke e mënjanuar konfliktin e ri serbo- shqiptar dhe mos i mbështetni ata që këtë vend e kanë sjellë  buzë greminës. Sa për informim, unë nuk jam anëtar i asnjë partie politike. I nderuari Ambasador, SHBA –ja dhe Ju jeni të vetmit që mund të ndalni përkeqësimin e mëtejmë të kësaj gjendjeje. Mos i mbështetni dy Marrëveshjet e nënshkruara, sillni njerëz të cilët do ta reformojnë në themel drejtësinë, mos kontaktoni me ata që janë në qeveri, për të cilët Ju keni informacione se janë të lidhur me krimin, korrupsionin, abuzimet dhe plaçkitjet, kërkoni që edhe në Kosovë të zbatohen vlerat e demokracisë amerikane, të cilat ky popull me zemërgjerësi të jashtëzakonshme do t’i miratonte dhe do t’i mbështeste. Unë nuk jam besimtar i asnjë feje, por fuqishëm besoj në ZOT, andaj haptas lus Zotin që përmes SHBA-së dhe personalisht Juve të ndihmoni që të mos rrokullisemi në greminë, se ky popull këtë nuk e meriton, fajtore është keq-udhëheqja dhe udhëheqja joetike. I nderuar Ambasador, nëse SHBA-ja dhe JU nuk angazhoheni që të ndalet kjo rrokullisje e tmerrshme, kam një paralajmërim dhe porosi për popullin shqiptar të Kosovës, se nëse nënshkruhen dhe zbatohen Marrëveshjet e arritura në Bruksel, me të cilat Serbia këmbëkryq kthehet në Kosovë, shqiptarët o duhet të ikin nga t’u shohin sytë, o të armatosen që të mbrojnë nderin e familjes dhe të kombit, sepse këta që janë duke i zhvilluar bisedat në Bruksel kanë nënshkruar kapitullimin.( KOSOVASOT )

 

shkruan Prof. Halim Hyseni

Na Ndiqni në FACEBOOK

Bëhuni fans të Faqes Medvegja REDAKSIA 

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,

 

Share

Është koha e referendumit për bashkimin e Kosovës me Shqipërinë

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj

 

Faza e përkohshme, e dhimbshme por e domosdoshme, e shpalljës së pavarësisë së kushtëzuar të Kosovës bazuar në paketën e Ahtisarit, si fazë e përkohshme në shërbim të synimit përfundimtar, jetësimit të Shqipërisë së Bashkuar ka përfunduar, këtë nuk e thash une si ideator i Lëvizjës për Shqipëri të Bashkuar, por e tha dje populli shqiptar në Prishtinë. Tash, më nuk ka rëndësi data e mbajtjës së zgjedhjeve në Kosovë, por rëndësi ka data e mbajtjës së referendumit për t’iu bashkuar trungut Shqipërisë. Politika shqiptare në Tiranë dhe Prishtinë duhet ta kuptoj këtë, përndryshe sovrani; populli do të detyrohet që për të realizuar idenë e Shqipërisë së Bashkuar, në pushtet të sjell misionarët e jetësimit të Shqipërisë së Bashkuar që mendojnë dhe veprojnë kombëtarisht, dhe në fund vetëm politikanët aktual do të jenë humbës, sepse procesin e pashmangshëm të bashkimit të shqiptarëve nuk ka politikan apo forcë që e ndal.

Kufijtë që ndajnë sot shqiptarët ngelin kufij kolonialë. Tashme, këta kufijë kolonialë populli shqiptar nuk i pranon, ashtu sikurse kurrë nuk e pranoj ndarjën e dhunshme të trojeve shqiptare. Shqiptarët evropianë të vitit 2016 nuk kërkojnë asgjë më shumë, veqse atë që u takon, bashkimin e trojeve shqiptare në një shtet të vetëm kombëtar, bazuar në aktin juridik të 28 Nëntorit 1912 të Kuvendit Gjithëkombëtar të Vlorës.

Bashkimi i Kosovës me Shqipërinë, do të mbyllte përgjithmonë aspiratat dhe pretendimet e Serbisë, të ripushtonte Kosovën. Këtë rrëzik e dëshmon edhe Kushtetuta e Serbisë ende në fuqi, ku thuhet se “Kosova është pjesë e pandashme e Serbisë”. Pra, përderisa në Kushtetutën e Serbisë, është sanksionuar një nenë i tillë, Republika e Kosovës vazhdimisht rrezikohet nga Serbia kolonialiste dhe hegjemoniste. Pra, për të mos i lënë asgjë rastit, krerët drejtues të Republikës së Shqipërisë dhe të Republikës së Kosovës në bashkërendim me aleatin tonë strategjik Shtetet e Bashkuara të Amerikës, të mundësojnë ndryshimet e nevojshme kushtetuese të Kosovës, që ti qel rrugë realizimit të referendumit demokratik për bashkimin e Kosovës me Shqipërinë.

nga Tahir VELIU

* Autori është ideator i Lëvizjës për Shqipëri të Bashkuar

 

në vazhdim Poezi nga Makfire Maqedonqi-CANOLLI

NA BASHKON NJË SHQIPËRI

Sikur ne në diasporë
ashtu ju atje n’Kosovë,
të dy palëve na takon
për Atdheun të punojmë.

Sikur ju në Shqipëri
ashtu ne n’gurbet të zi,
borxhi njësoj na takon
Atdheun ta lartësojmë.

Ngado jemi e kudo vemi
borxhin pas do ta kemi,
jo më kotë thuhet një fjalë
nënës hakut s’mundemi me i dalë.

Sado nëna të jetë e lodhur
qoftë e verbër apo sakate,
ajo duhet se është nënë
haku i saj mundet me t’zënë!

Të punojmë për Kombin tonë
Shqipërinë ta lartësojmë,
se askund në këtë botë
si ajo jo nuk ka dotë!

Me krenari i themi botës
jemi bijt e shqiponjës,
qe nga jugu gjerë në veri
na bashkon një Shqipëri!

©Maki M Canolli

Na Ndiqni në FACEBOOK

Bëhuni fans të Faqes Medvegja REDAKSIA 

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato, 

Share

Ka ndërruar jetë_Lulzim (Hatem) SAHITI nga Medvegja

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj

                                    NJOFTIM

Me pikëllim të thellë lajmerojmë miqët, shokët dhe bashkëvendasit

  ka ndërruar jetë ne moshen 39 vjeçare

  Lulzim ( Hatem ) SAHITI

1977 -2016 nga Llapashtica e Medvegjes

Varrimi i të ndjerit  bëhet me 20.02.2016 në ora 14:00 (me drekë) në varrezat e  LLAPASHTICËS – Medvegjë

Të pikëlluarit Familja SAHITI

Continuer la lecture de Ka ndërruar jetë_Lulzim (Hatem) SAHITI nga Medvegja

Share

PËSHTJELLAKU I GRAVE TË LLAPIT DHE GALLAPIT

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj

PËSHTJELLAKU I GRAVE TË LLAPIT DHE GALLAPIT

Namani Pështjellaku i grave të Llapit dhe Gallapit dallon nga rajonet tjera etnografike shqiptare për kah përbërja e ngjyrave të zgjedhura. Ky tip i pështjellakut shumë shpejt u përhap në rrafshin e Kosovës, Drenicë dhe rajone tjera shqiptare.

Te kjo veshje mbizotëron ngjyra e kuqe (e njohur te popullata si ngjyrë gjaku), por është prezente edhe ngjyra e zezë. Për gra më të moshuara përdoreshin nuancat e ngjyrave më të mbyllta. Zakonisht në pështjellakun e kuq janë punuar vija të zeza vertikale dhe distanca mes tyre sillet prej 5-10 cm. Pështjellaku në shumicën e rasteve në të dy anët përfundon me nga tri shoka të punuara me vija të zeza afër njëra tjetrës, e që mendojmë se e kanë domethënien e tyre simbolike. Sipas të dhënave nga terreni, kuptuam se pikërisht këto dy ngjyra të zgjedhura kanë një shpjegim jo shumë të largët te popullata shqiptare e brezit kufitar në anën verilindore të Kosovës së sotme. Është e ditur se trashëgimia shpirtërore e një komuniteti lëviz varësisht nga rrethanat kulturore dhe historike që imponohen në një hapësirë kohore të caktuar.

 

Për mua si hulumtues terreni në këtë rajon etnografik dhe kulturor ishte zgjuar kureshtja të kuptoj dallimin e ngjyrave te veshja e grave shqiptare brenda kufirit të Kosovës së sotme dhe popullatës shqiptare të Gallapit në komunën e Medvegjës dhe Bujanocit. Gjatë bisedave të zhvilluara me shumë të vjetër të kësaj ane, më në fund, arrita të kuptoj më shumë për këtë dallim. Disa gra të moshuara kishin ruajtur shumë rrëfime për pështjellakët e përgjakur të gjysheve të tyre.

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj
Pështjellaku i Xhezides, bijë e Siarinve të Dabishecit

Nga këto të dhëna kuptuam se pikërisht pas shpërnguljes masive të popullatës shqiptare nga Sanxhaku i Nishit, ka ndodhur edhe kjo dukuri te veshja e grave të kësaj ane. Pështjellaku i Xhezide Musës (1928), në Dabishec, Komuna e Prishtinës, familje e ardhur nga Siarina gjatë krizës lindore Pështjellaku i Xhezide Musës (1928), në Dabishec, Komuna e Prishtinës, familje e ardhur nga Siarina gjatë krizës lindore Siç dihet, pikërisht në këtë kohë të vështirë, popullata shqiptare në Toplicë, Pusta Rekë, Gërdelicë, Jabllanicë dhe vende tjera, e cila masakrohej dhe dëbohej nga shtëpitë e tyre, filloi të shpërngulet në Turqi, Bullgari, Greqi, Maqedonin e sotme, Kosovë, Shqipëri dhe vende tjera. Shumë njerëz të shquar të popullit shqiptar të asaj kohe, ishin mobilizuar në këto anë për t’i ndihmuar të përndjekurit. Për gjendjen e vështirë të shqiptarëve që vinin nga ajo anë, thuhet se në disa fshatra ishin bërë edhe takime me veprimëtarë shqiptarë të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, për të marrë vendime të ndryshme, që të përballohet gjendja e vështirë e popullatës, me plagë në trup që arrinin nga ajo trevë shqiptare.

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj
Në foto ; Elhame SALIHU me veshje kombëtare e
punuar nga Mihrije ( SALIHU ) SELMANI
nga Tupalla e Medvegjes

Shqiptarët e shpërngulur u ndihmuan nga veprimtarët e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit si: Hysen Agë Gjilani, Hykë Kabashi nga Gjakova, Rrustem Gashi nga Prizreni. Veprimtarët shqiptarë të lidhjes, i kishin mbajtur disa tubime me shqiptarët e brezit kufitar në livadhet e Prapashticës, Merdare, Sfircë, Kitkë dhe pika tjera strategjike.

 

Në këto tubime thuhet se u morën shumë masa për të përballuar gjendjen e krijuar, dhe një numër i madh i shqiptarëve të përndjekur u tërhoqën në qytete dhe fshatra tjera në thellësi të vendit. Veprimtarët e lidhjes e kundërshtonin dërgimin e shqiptarëve në shkretëtirat e Anadollit dhe kërkonin që të shpërngulurit të ktheheshin në Vilajetin e Kosovës. Pjesa dërrmuese e grave që kishin arritur që ta kalojnë të gjalla kufirin, vinin me pështjellakë të përgjakur, duke bartur në prehër fëmijë, pleq dhe familjarë të plagosur. Njëri nga vendimet e grave të kësaj ane ishte edhe heqja e koloritit të ngjyrave në veshje dhe pështjellakun e tyre, për t’i lehtësuar dhimbjet e tyre shpirtërore dhe solidarizuar me përjetimet dhe vuajtjet e popullatës së përgjakur.

 

Pështjellakë në fshatin Tupallë dhe në Siarinë Mund të pohojmë se pështjellaku i kësaj ane mori edhe dy ngjyrat e flamurit kombëtar, si duket nga ndikimi i veprimtarëve të L. SH. P. dhe krerëve tjerë të ngritur të kombit tonë, që qëndruan në mesin e kësaj popullate. Tri shokat e zeza që përfundojnë në të dy anët e pështjellakut të kësaj ane, na shtyjnë të mendojmë për simbolikën e numrit tre si numër i flijimit dhe mbijetesës. Elementet e përdorimit të flamurit kombëtar gjatë sundimit osman dhe serb te popullata shqiptare e Kosovës, janë shprehur edhe te përgatitja e qerres për marrjen e nuses.

 

Qerret e nuseve zakonisht mbuloheshin me qylyma të kuq, që përmbanin elemente dekoruese që në një farë mënyre pasqyronin shqiponjën, dhe jo rastësisht për tërheqje të qerres, në shumicën e rasteve kërkohej një ka i kuq dhe një ka i zi. Ndryshimet e tilla janë të lidhura ngushtë me emocionet shpirtërore që lindin dhe fillojnë me një ngjarje historike të një kohe të caktuar dhe kjo dëshmon për kodin etik të zhvilluar me ndjenja të pasura humane dhe shpirtërore të popullit tonë. Këto raste të ndryshimit të ngjyrave kur mbisundon ngjyra e kuqe, e cila në mitologji shpjegohet si ngjyrë me fuqi për të parandaluar dhe dëbuar të këqijat, tregon më së miri për vuajtjet dhe përjetimet e kësaj popullate në atë kohë. Është me rëndësi për t’u theksuar se të shqiptarët ngjyra e bardhë në veshje ka mbizotëruar më shumë se sa ngjyrat tjera. Këtë dukuri e kanë vërejtur edhe udhëpërshkruesit e huaj që kaluan nëpër këto treva.

Hani e kishte vërejtur këtë dukuri edhe te shqiptarët dhe ka shkruar se: Te asnjë popull tjetër nuk shprehet në veshje ngjyra e bardhë dhe ajo e zezë si te shqiptarët. Ngjyra e bardhë te veshja e shqiptarëve shprehte pastërtinë, shkëlqimin, autoritetin shpirtëror dhe çdo gjëje tjetër që simbolizon veti pozitive. Përmes ngjyrës së zezë tregohej e kundërta. Këto treva shqiptare duke qenë më parë të pandara, kishin marrëdhënie reciproke në shumë pikëpamje me trevat tjera shqiptare, e sidomos tipare të përbashkëta kishin me trevën e Llapit e Gallapit. Veshja e shqiptarëve të Toplicës kishte pak ndryshime me veshjen e shqiptarëve në rrethinën e Vranjës. Përparësja apo Pështjellaku që bartej mbi këmisha-fustanella të gjata që punoheshin prej liri, dhe dimi që punoheshin prej leshi, e më vonë dhe pambuku, lidhej për beli me një tojë (ushkur). Është me rëndësi të dihet se dimitë prej pambuku në fshatrat shqiptare të kësaj ane kanë hyrë në përdorim diku kah fillimi i shekullit XX.

Pështjellaku i grave të Toplicës ishte i bardhë dhe kishte një shokë të zezë në mes, ndërsa ajo e rrethit të Vranjës kishte kolorit më të pasur të ngjyrave.

 

Sipas disa autorëve gjatë luftës serbo-turke të vitit 1877/78, Sahit Pasha oficer në ushtrinë osmane dhe shqiptar nga Llapashtica e Medvegjës, kaloi në anën e ushtrisë serbe. Përveç Sahit Pashës në anën serbe kishin kaluar edhe shqiptarë tjerë si p.sh. Halil Islami, i cili edhe u zgjodh si deputet i Serbisë në kohën e princ Milan Obrenoviqit. Këta shqiptarë i shërbyen Serbisë si dëshmitarë për të vendosur kufijtë në kongresin e Berlinit. Banorët e brezit kufitar tregojnë se vetë Sahit Pasha i ka paraprirë komisionit për përcaktimin e vijes së kufirit serbo- osmane. Në popull ruhet kujtesa se aty ku thoshte Sahit Pasha viheshin edhe gurët e kufirit.

Si pasojë e kësaj ngjarje, një numër i madh i shqiptarëve të cilët mbetën më thellë brenda kufijve të Serbisë, shumë shpejt u asimiluan duke ndërruar gjuhën dhe kulturën, e një numër i tyre edhe fenë. Disa fshatra shqiptare në komunën e Medvegjës dhe Bujanocit arritën që të ruajnë identitetin e tyre fetar dhe kombëtar deri në ditët e sotme, por pjesa dërrmuese u detyruan nga presioni t’i braktisin ato vise. Në rrugën e tyre jetësore këta shqiptarë brenda kufijve serbë, përjetuan lloj-lloj torturash dhe vuajtjesh të planifikuara sipas platformave politike serbe për spastrim etnik të asaj treve. Këta shqiptarë në shumë raste nuk ju shpëtuan as ofendimeve dhe nënçmimeve nga vetë shqiptarët e Kosovës së sotme, për shkak se ishin pajtuar me Sahit Pashën dhe shqiptarët tjerë që e përkrahën Serbinë në Kongresin e Berlinit. Fshatrat shqiptare që mbetën brenda kufijve të Serbisë, pas përcaktimit të kufijve serbo-osmanë në kongresin e Berlinit, arritën të ruajnë koloritin e ngjyrave në pështjellakun e grave të asaj ane, që edhe sot haset te popullata shqiptare e komunës së Medvegjës.

 

Me përcaktimin e kufijve dhe ndarjen e fshatrave përgjysmë, siç është p.sh. fshati Sfircë, u shprehën edhe tiparet dalluese te koloriti i ngjyrave të pështjellakut dhe veshjes së grave në përgjithësi. Pushtetarët serbë në fillim arritën që përmes propagandës të përhapin epitete nënçmuese në ato anë për shqiptarët brenda kufirit të P. Osmane në brezin kufitar me Serbinë.

 

Nga kjo propagandë e zhvilluar serbe doli edhe thënia për shqiptarët që jetojnë në këto anë se ata jetojnë keq, ata janë “rrjepëca”, pra shqiptarët që kishin mbetur në Serbi i quanin “rrjepëca” vëllezërit e tyre që kishin mbetur në anën tjetër të kufirit dhe kjo ndodhte edhe për popullatën e një fshati siç ishte fshati Sfircë!

Ndërsa shqiptarët që kishin mbetur brenda kufijve osmanë, të ndikuar nga propaganda fetare dhe politikat asimiluese, shpeshherë i quanin vëllezërit e tyre andej kufirit me epitet nënçmues, se ata janë “shkie”- “Shkina”! Këto epitete nënçmuese ndër shqiptarë të ndikuara nga pushtuesit e huaj, mendoj se janë mesazh për vetëdijësim kombëtar, për të mos u përsëritur ma kurrë te shqiptarët.

 

Nga Msc. Qazim NAMANI

 

 

Na Ndiqni në FACEBOOK

Bëhuni fans të Faqes Medvegja REDAKSIA  

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,

 

Share

Pse Lobi shqiptar është i domosdoshëm në Evropë

 

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj

 

Lëvizja   dhe operimi  kohor i ndryshimeve  në Mërgatën Shqiptare në Evropë  krijuan  vullnetin relativ nga një pjesë e veprimtarëve dhe intelektualëve që ta nxisim  mbajtjen  e një kuvendi të sotëm,  si i domosdoshëm   për të gjithë bashkëmërgimtarët, që të jenë pjesë e takimit të “Botës Shqiptare në Mërgim”. Këtu jemi tubuar për hartimin e “PLATFORMËS” së përbashkët, që t’a bashkojmë në të gjitha fushat e sferave të ndryshme “Mërgatën Shqiptare në Evropë”,me një organizim të ri ,me strategji dhe platformë  e cila tani e tutje  do të menaxhohet nga Lobi-Evro-Shqiptar i cili duhet, sot ta inauguroj  dhe promovoj nismën e   programit  të vet  nacional ,sikurse popujt tjerë që kane vepruar kaherë …

Takimi i sotëm në këtë kuvend le  të jetë mesazh  dhe strumbullar  i krijimit të “kulmit(çatisë  së Vatrës sonë nacionale”.Iniciativa e takimit të sotëm  është që të  bëhemi faktor  në veti për të gjitha shoqatat, klubet kulturore, shoqatat humanitare, organizmat ekonomike,për  biznesmen,afarist ,intelektual,krijues ,shkrimtar ,artist dhe figura politike që kanë studiuar në shkencat politike në  universitetet e Evropës etj. Lobi shqiptar është i domosdoshëm për ndryshimin në strategjinë tonë parimore, me një kulturë pune dhe angazhime   në cilësinë e subjektit të gjithmbarshëm kombëtar.  Kornizat  e “Lobit –Evro-Shqiptar”  duhet të jetë   si model nga  “Lobit Shqiptaro-Amerikan”  jashtë atdheut që filloj me  Nolin ,Konicën  e madh  dhe pasuesin e tyre DioGuardi. Ata  dhanë kontributin  ma te madh për interesat e popullit shqiptar në veçanti për  “Pavarësinë e Kosovës”. Takimi i sotëm duhet të jetë një ditë e madhe që mërgata shqiptare të jetë dhe të bëhet si e bashkuar nga te gjitha subjektet e deri tanishme që vepruan për të mëren  e shteteve tona.  Duhet te jetë faktor i  ndjekjes politike në Shqipëri ,Kosovë po edhe për trojet tjera  shqiptare që akoma  janë nën sundimin e egër greko-sllav-turk,  me të pa drejtë gjuhe ,kulture dhe identiteti kombëtar!

Roli i mërgatës shqiptare në Evropë dhe sensibilizimi i çështjes kombëtare!

Shqiptarët mërgimtarë të Evropës , dhanë kontributin  ma të madh për Kosovën  dhe kombin  në tërësi. Ata u bënë pjesë e çlirimit të Kosovës nga barbaria serbe, fizikisht dhe materialisht. -Këta kontribuon në  shpartallimi e terrorizmit shekullor të Serbo-sllavisë, që ushtroj dhunë dhe terror kundër shqiptarëve. Aktiviteti  i mërgatës shqiptare  ishte rreze drite për bashkëkombësit e tyre në trojet e origjinës edhe se ishte e  organizuar në forma partiake,shoqata ,klube  dhe grupe tjera  pa ndonjë  koncept dhe platformë politike unike.

-Mërgata shqiptare   e deri tashme,ma u  bë faktor kyç i promovimit të paqes, demokracisë dhe formësimit të imazhit të Shqipërisë dhe shqiptarëve në tërësi. Deri me tani në kohën  e pas luftës së  dytë  botërore shqiptarët në tërësi bashkëpunuan me “Lobin Shqiptar-Amerikan” që ishte ma  më zë në bashkëpunimin e shqiptarëve të mërguar. Shqiptarët  emigrantë s’reshtën së vepruari për çështjen kombëtare në  të gjitha periudhat historike. Ata dhanë djersën dhe gjakun e tyre për interesat e kombit të frymëzuar nga Hasan Prishtina, që shkriu kapitalin e vet për interesat  e Kombit. Ta rikujtojmë  vlerën e “Lobi Shqiptaro-Amerikan”,që bënë për vete kongresmenë, senator dhe mbarë opinionin e gjerë amerikan, për ta ndihmuar  Kombin tonë. Amerika  edhe para se të funksionoj  Lobi dha, rezultate në Pavarësinë e Shqipërisë nga Perandoria Osmane,po ashtu edhe për “Pavarësinë e Kosovës” nga Serbia!.

-Mërgata shqiptare  në Evropë  ishte dhe mbeti zë i veçante dhe unikat në  të gjitha periudhat  e historisë sonë. Mërgata shqiptare  dha kontributin  e vet  duke filluar me Enver Hadrin, vëllezërit Gërvalla etj që i trokitën në derë parlamentit të Evropës për Kosovën. Rezistenca e “Mërgata Shqiptare” nuk u kursyer në fushën ushtarake, ekonomike dhe diplomatike, në avancimin dhe ndërkombëtarizimin e kërkesave të popullit të Kosovës për pavarësie e sajë.

Ministria e diasporës a  është produktive  për mërgatën tonë?

Vet emërtimi definon parametrat e gabuara: Ministria e Diasporës në Kosovë me duket analoge me thënien:“tigani (furterja) në zjarr e peshku në det“. Thjesht, mërgata në diasporë e Ministria ndodhet në Kosovë,nuk po tingëllon aspak mirë. Ku qëndron pra ironia e tërë kësaj që thirren se  e kemi formuar një Ministri ? Merr kompetencat një organ, që s’ka të bëjë asgjë me diasporën. Qëndron larg saj, larg problemeve të saj dhe rreth integrimit nuk kane asgjë të përbashkët në harmonizimin praktik…Shtrohet pyetja sa ka kompetencë kjo ministri që ta administrojë mërgatën?. Apo ka dikush për qëllim që ta keqpërdori mërgatën edhe një herë, duke u profilizuar sërish në kurriz të saj ? Mbi të gjitha të ushtrohet edhe autoritet mbi të! Mërgata  nuk ka dyshim se ka kuadro të profileve të ndryshme dhe mos të duroj të sorollaten njerëz për së koti rreth sajë.  Është koha të reagojmë dhe mos të humbasim edhe një minutë, por ta themelojmë Lobin me të gjitha profilet vepruese te bashkuar me te gjitha subjektet që ishin në veprim dhe janë edhe sot . Mërgata duhet të mbetet e lirë të logojë e të promovojë vlerat e saj. Këtë ajo e ka dëshmuar decenie me radhë dhe duhet te vazhdoj  veprimtarinë e saj   si e pa varur.

 

Si të organizohet Lobit –Evro-Shqiptar në Evropë !

Organizimi i shqiptarëve në Gjermani dhe shtetet tjera, ku gravitojnë shqiptarët , kërkon një përkushtim dhe një trajtim më të gjerë ngase organizimi i shqiptarëve është zbehur në krahasim me vitet e mëparshme dhe ka nevoje për ndryshime dhe riorganizime.

Ky organizim jo i kënaqshëm si shkak  ka shumë arsye, por që unë po mundohem t’i përmbledh disa prej tyre. Duke qenë se shqiptarët në rast të kanosjes se rrezikut krijojnë një reflektim me të fort kolektiv s’ka dyshim. Është dëshmia ,se me  përfundimin e luftës kemi dhënë fakte se luftën  e fituam  me gjak, por po e humbim në paç. Vërtetë pavarësia dhe relaksimi rreth sajë e ka bërë të veten. U krijuar një vetëkënaqësi e imponuar nga Qeveritë e Kosovës njëra pas tjetrës duke i formuar  mekanizmat e veta sa për përfitime partiake në mesin  e mërgimtarëve. Nga institucionet shtetërore në Shqipëri dhe Kosovë me organizimet e tyre vetanake  e kanë  tjetërsuar “Mërgatën Shqiptare” duke krijuar hendeqe ,barrikada dhe abuzime  deri të një  përçarje  dramatike. Këtë mërgatë që dikur shkëlqente dhe lëshonte shkëndijat e fuqishme kudo qe ishte  dhe jetonte në vendet e Evropës, sot është përçare dhe zvetënuar  nga e cila, ne sot kemi nevoje t’ja kthejmë  shpirtin me formimin  e Lobit–Evro-Shqiptar  , që t’i ketë të gjitha formacionetdhe kompetencat  e veta pa ra pre e tip matrapazëve politik që ma shumë i sjellin fatkeqësi vendit se sa  të mira!!!.

-Arsyeja tjetër është fakti që shqiptarët në mërgim kanë nevoje t’i kthehen në një fare mënyre vetvetes, pasi që sistematikisht kanë qenë të lidhur jo vetëm emocionalisht,por edhe politikisht e financiarisht për atdheun e tyre me çka të gjithë jemi të zhgënjyer me ligjvënësit dhe menaxherët e politikes në Kosovë pro Mërgatës dhe rreth sajë. Po  ashtu edhe pas 104 viteve Pavarësi të Shqipërisë, respektivisht 8 vjet pas Pavarësisë  së  Kosovës gjendja nuk është e kënaqshme, Lobi shqiptar në Evropë do ti eliminoj gradualisht me përfitimin  e vendeve në Parlamentin e Kosovës të Shqipërisë te Maqedonisë e gjetiu.

-Mërgimtarët kanë qenë dhe janë në fakt, heronjtë kryesor që e kanë mbajtur në jetë një shoqëri të tërë të paralizuar nga aparteidi dhe lufta në çdo sferë. Një ndër arsyet tjera është edhe aspekti i fragmentarizmit partiak, gjegjësisht përfaqësimi parcial i interesave të ngushta duk e  anashkaluar atë  të interesit kombëtar.

Krijimi i klimës se re pas  formimit te Lobit Shqiptare për Evropë do të krijon ideologji të kundërta me ato që po na servohen nga partitë politike të Kosovës që po i shfrytëzojnë djemtë dhe vashat ma të mira qe veprojnë këtu nga e cila kanë  krijuar zbehja e kontributit të  përgjithshëm. Kanë shënuar rënien  e  aktivitetit të mërgimtareve, duke lënë përshtypjen se u krijuar  një skepticizëm nga një politikë shumë destruktive dhe absolutisht e pafrytshme, qoftë në Kosovë, Shqipëri apo në trojet tjera shqiptare. Mërgimtarët shqiptarë kemi pas një emërues atë të shpresës se pas një rezistence te madhe do t’na  kap rrezja e diellit të gjithëve, do i vjelin frytet e një angazhimi të gjatë dhe te lodhshëm,por ajo nuk ndodhi  .Angazhimi i ynë  vetëmohues nuk u shpërblye. Përkundrazi – u shfrytëzua dhe u keqpërdor dhe kjo qon tek një frustrim i madh, i cili si pasojë ka tërheqjen, mllefin dhe distancën nga po ai burim shpresëdhënës. Sot ka ardhur koha e ndërmarrjes së hapave tjerë në konsolidimin e mekanizmave tjerë në binare tjera drejt riorganizimit në “Lobin shqiptar” me çka do të jemi të gjithë për atdheun njëjtë pa ngjyra politike,fetare  ,rajonale apo grupore…Shqiptaret  E Shqipërisë të Kosovës ,te Maqedonisë dhe te tjera vendeve këtu do të jemi të barabartë dhe te bashkuar.

Është koha për  ndryshim dhe anulimin e të gjitha partive politike që gënjejnë popullin  nga shtetet  e Perëndimit , gjeja se bëjnë një shërbim për atdheun duke mos e ditur se me këto veprime po qojnë ujë në mullirin  e armiqve  më parullën  “Përçajë e sundo”. Ftojmë gjithë bashkëmërgimatrët, që të jeni pjesë e takimit të Botës Mërgimtare, për hartimin e “PLATFORMËS” së përbashkët, që t’a bashkojmë mërgatën në të gjitha fushat e sferave për ruajtjen  e  identitet tonë kombëtar. Ta ruajmë vlerën  e gjuhës tonë ma te vjetër në Kontinent.

Fëmijëve  dhe të rinjve tonë në vend të xhamive të hapim shtëpi kulture, në ven te shkarravinave të librave fetare qe i paguajnë armiqtë dhe ju dërgojnë falas derë me  derë, tu sjellim abetare  dhe librat  e  kulturës shqiptare. Ne  duhet të krenohemi që e kemi një kulturë të veçante , një gjuhe të veçante nga tjerët në  konkurrencën e familjeve të Evropës.

Çka pas formimit  të Lobit Shqiptar në Evropë!

Ta rikujtojmë  Mërgatën  shqiptare  të  shpërndarë në të gjitha  shtetet e Evropës. Kjo është një ndër ma të fuqishmet në proporcion me numrin  e popullit shqiptar. Populli shqiptar për fat te keq u shpërngul nga trojet e veta në të gjitha kohërat deri në ditët e sotme.

Shqiptaret  e shpërndarë  nëpër vendet e Evropës  sot kanë mundësi të ndjekjes se  mësimit në gjuhën shqipe ,por me mos organizimin e  faktorit shqiptar  shumë nga fëmijët shqiptar janë jashtë rrjedhave të kulturës shqiptare të komunikimit në gjuhën shqipe. Një numër  i konsiderueshme  prindërish në vend se ti dërgojnë në shkolle  fëmijët e vet i qojnë  në xhamia për të krijuar ekstremizëm  fetar dhe terrorizmin si fenomen ma i keq për shqiptarët!!!.  Duke krijuar   një imazh të keq për Kombin tonë shqiptar. Kur e them këtë ma kujtojnë periudhën e pushtetit serb i hapshin mejtepet arabe për t`’i mbyllur shqiptaret nga dija,shkolla,kultura  dhe shkenca. Beogradi hapi në çdo skutë mejtepet e veta, po ashtu sot po veprohet nga “hoxhallarët shqipfolës” miqtë e Beogradit Moskës ,Athinës dhe vendeve turko-arabe qe i mihin varrin shqiptareve përmes tyre. Të gjithë investuan për xhamia madje ne Tiranë po  e bëjnë ma të madhën në Evropë. Në Kosovë dhe në trojet shqiptare në Maqedoni e gjetiu financuan rryma të ndryshme për çudi asnjëra nga to nuk investoj asgjë ne kulturën  e këtij populli por vetëm  e vetëm në xhamia qe shqiptarët t’i lënë me tespi në dorë  pa vetëdije pa kulturë ,pa vlera kombëtare duke propaganduar dhe kundër figurave tona  kombëtare siç ishin Skënderbeu, Nënë Tereza etj. Fatkeqësisht një numër i vogël i ekstremit fetar pjesë  e luftërave në vendet e huaj sidomos në Siri  sot po e rrezikojnë Kosovën ,po ashtu e   presin sfida dhe valë të tmerrshme të pa sigurisë  nga vet një politikë e gabuar e lidershipit kosovar! Ta rikujtojmë një deklaratë të një politikani serb  këto ditë në Serbi kur tha citojmë:

Ne kur të duam e shpartallojmë dhe e zhbëjmë  Shqipërinë. “Vetëm i nxisim ne një përçarje fetare dhe e patën”. Nuk është që ta hedhim poshtë se naiviteti ,pavetëdija dhe çorodia i ka përqafuar shqiptarët!!!???…

Propozime,detyra dhe ligje në Lobin shqiptar dhe në statutin e tij:

Propozoj që në statutin e  tij te përfshihen këto obligime.

Ta sensibilizojmë opinionin qe  Lobi i ynë të jetë i përfshirë në të gjitha shtete e Evropës ku jetojnë shqiptarët.

 1. Të hapet kapitull i ri me shqiptaret  e Turqisë që nuk kanë as edhe një të drejtë për shkollimin dhe kultivimin e gjuhës amtare  që sot numërohen mbi 7 milion shqiptar në Turqi. Të hapen shkolla dhe universitet në atë  vend qe shumë qytete  janë formuar nga vet shqiptarët.

Nuk mund t’i mbyllim sytë pran ekstremistit Erdogan që në prizmin politik shqiptarët  i sheh, po njëjtë sikur koha e osmanlinjve, prandaj të kërkohen urgjentisht hapja e shkollës shqipe në gjithë Turqinë ku ka shqiptarë dhe të drejtat e veta pasi mbetem  viktime duke i ndier pasojat edhe pas shumë shekujsh te barbarisë osmane  ndaj shqiptareve.

 1. Lobi shqiptar  ka për obligim të bashkëpunoj me Çamët që janë ndër të parët në themelimin  e Lobit shqiptaro–Amerikan  për te drejtat e shqiptareve në Greqi po ashtu sikurse në Turqi nuk ekziston asgjë ma mirë.
 2. Të organizohem në shtete ku jemi ti bëjmë përfaqësuesit tanë  në parlamentin  e Kosovës  sepse  nuk dinë të na përfaqësojnë ata nga Kosova ma mirë se ne vetveten.
 3. Të ndërpriten te gjitha aktivitetet e partive politike  në mërgatën shqiptare dhe të njëjtit njerëz të kalojnë në aktivitetet e Lobit.
 4. Të bëhen  organizimet e ndryshme kulturore ,sportive dhe muzikore  etj ,në atdhe  dhe anasjelltas  .
 5. Të bëhet regjistrimi i popullit në mërgim  se asnjë  statistikë  nuk është e saktë deri me tash!?.
 6. Të hapën universitetet popullore po ashtu sikur kanë vepruar në Zvicër.
 7. Të organizohen të gjithë afaristët në fushën e biznesit  në vendet tona pa u trembur dhe pa ju lënë hapësirë  manipulantëve   politik në Kosovë t’i trembin biznesmenët tanë dhe afaristët tanë  qe me plot bindjen e them se po qe mos të keqpërdorët mërgata dhe njerëzit e biznesit nga kriminelet   politik të Kosovës besoj se Ekonomia dhe zhvillimi i Kosovës do të jetë shpejt model për rajonin. Sot qeveritarët tanë  i kanë  sjell fatkeqësi vendit rrezik sovraniteti , me skamje ,varfri dhe pa siguri që vetëm në vitin  e kaluar e lëshuan Kosovë  mbi 100,000 njerëz !?.Të manipulohet me një popull me i riu në Evropë kështu është një krim skandaloz, jo ma nga pushtuesit por nga kriminelet dhe barbarët uzurpator  te pushtetit,nga e  cila kanë zhytur vendin në një krize të pa parë.
 8. Lobi shqiptar t’i ketë  zyrët e veta në Kosovë në të gjitha komunat  për pritjen e  punëtoreve dhe nxënëseve në atdhe  me organizmin e programeve joshëse  ndaj atdhe dashurinë.
 9. Të hapet një TV vetëm  për mërgimtarët tanë jashtë atdheut i financuar nga vet ne me kusht të ruajtjes se vlerave tona  nga asimilimi dhe harresa kombetare.

 

Për në fund ju bëjë thirrje qe t’i bashkoheni kësaj force, kësaj lëvizje për ta shpëtuar kombin tonë .Le të mbetet  ky si mesazh i një takimi me faqe të  re në jetën e Diasporës Shqiptare që kontribuon,afirmimin dhe  interesat  e  shqiptarëve këtu t’i  lidhjen me vendet amë”

Qytetarë,vëllezër e motra,të nderuar  dhe mërgimtarë, kudo që ndodheni ju  ftojmë që këtë ditë madhështore ta shënojmë si  një ditë të  shenjtë për të gjitha forcat politike të kombit tonë, me rastin  e formimit të Lobit Evro-Shqiptar. Le të vijnë një udhëheqje ma progresive për interesin e kombit tonë, të jetë një ditë e kurorëzimit për një qëllimi dhe një mendje me një vizion dhe ide ,me një strategji dhe synim, me një vullnet dhe harmoni , i të gjitha forcave intelektuale të krijuesve,artistëve,biznesmenëve dhe të gjithë spektrit ne elitën  e Mërgatës sonë qe ta zgjidhni një kryesi të lobit-Evro-Shqiptar. Të bashkohen rreth flamurit, të jetë mesazhi ma i mire i kësaj dite madhështore  të veçanet  dhe rrumbullakim i platformës për Mërgatën Shqiptare në Evropë.

Ky kuvend le të  mbetet si mesazh   i një kushtrimi që të na bashkoj ma tepër se gjithherë shqiptarët  e Mërgatës më Shqipërinë , Kosovën , dhe në trojet tona nën Serbi ,Maqedoni, Greqi dhe Mal të Zi për një bashkim të vendit.

Shqiptar, ti je një akt historik në vete , ngrehe lart krenarinë e shqiptarëve duke u bashkuar  dhe ruaje dinjitetin kombëtar. Fare në fund ju ftoj që të merreni pjesë  në tubimin, kushtuar formimit të Lobit Evro-Shqiptar, që do të mbahet të shtunën, me20.02.2016 në adresën: Basler Str. 142, D-79540 Lörrach, duke filluar nga ora 12:00.  

Klikoni këtu për me shumë  info 

Shpresa është se aty do të epet prova e jonë  që  amanetin e patriotëve tanë  ta zbatojmë dhe  mos t’i shmangemi, por porosinë së tyre  ta kryejmë deri në realizimin e ëndrrave të tyre por edhe tonave  qe i kemi në zemër. Të luftojmë për një një gjuhë ,një komb dhe për një flamur. Së fundmi krenohuni qe jeni shqiptar dhe takimi i ynë te jete gëzim për të gjithë. Mirupafshim në qytetin Lörach ,qytet që  shtrihet në trekëndëshin Gjermani, Zvicër dhe Francë.

Shkruan Asllan DIBRANI    , shkurt 2016

Na Ndiqni në FACEBOOK

Bëhuni Fans të Faqes Medvegja REDAKSIA  

Autori  është publicist, ish i burgosur politik, anëtar i kryesisë së Lidhjes së Shkrimtarëve, Artistëve dhe krijuesve shqiptarë në Gjermani, poet, piktor dhe veprimtar shumë vjeçar për Kosovën.

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari, Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,

 Për tu njohur me autorin Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari, Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti

 klikoni këtu:

Biografin e autorit 

Share