Demarkacioni me Malin e Zi,po me Serbin

Me Malin e Zi, demarkacioni po zgjatet,si do të zgjidhet me Serbin?

Republika e Kosovës, ende nuk e ka zgjidhur definimin e kufirit shtetëror me Malin e Zi, për këto gati tri legjislatura të Parlamentit të Kosovës duke ndërruar deri më tani dy Komisione. Kjo stërzgjatje e definimin të këtij kufiri nuk është në favorin ton,pastaj kjo qasje dhe stërzgjatje do t’na kushton.
Me Malin e Zi, nuk është dashur kjo që është duke u zhvilluar në Parlamentin e Kosovës, në media dhe në përgjithësi dhe në diskursin politik të neve shqiptarëve. Kosova ishte pjesë e RSFJ-ës dhe raporti i neve me Malaziasit historikisht nuk krahashet fare me Serbinë.Nuk kemi patur nevoj të harxhojm gjithë këtë energji për caktimin e kufirit me Malin e Zi.
Kaher është dashur të zgjidhet nga instancat tona apo t’ju drejtohemi institucioneve ndërkombëtare për zgjidhje.

Kur jemi dëshmitar të kohës për këtë vonesë, përqendrimin do të duhej fokusuar në pregaditjen për definimin e kufirit me Serbinë

Dihet mirëfilli se ne shqiptarët jemi në një luftë të pa shpallur e që po zgjatë për me tepër se një shekull me Serbët, dhe Serbët na kan përvetësuar me dhunë qindra e mijëra kilometra katror të territoreve tona dhe ishin po ata që na mbajtën të pushtuar me shumë se gjysmën e popullit ton për dekada.
Prandaj definimi i kufirit të Kosovës me Serbinë do të jetë shumë më i vështirë dhe më kompleks për shkak të shumë rrethanava historike që dihen. Nuk kemi dhe nuk mundë të mohojm që definimi i kufirit shtetëror dhe të njëjtën kohë është edhe kofij ndërkombëtaraisht i njohur Kosovë-Serbi,e ka kuptimin e plotë që jan edhe kufijtë shqiptaro-serbe.
Në caktimin e kufirit shtetëror të Kosovës me Serbinë nuk mundë askusht të harron që Medvegja, Bujanoci dhe Presheva është një krahinë shqiptare dhe si do të ndërtohet qasja ndaj saj dhe nuk do të mund t’i mohohet e drejta edhe Tiranës zyrtare që të kontriboj në këtë drejtim.
Kur me Malin e Zi, demarkcioni po zgjatet,si do të zgjidhet me Serbin?, a thua sa do të zgjatë. Sa legjislatura do të duhej të debatojn,a do të ketë nevoj të kyqen edhe faktori ndërkombëtarë në zgjdhjen e kufirit në mesë të Kosovës dhe Serbisë lexo kufirit shqiptaro-serbe.Të gjithë këto është koha që do të jap përgjigjen e duhur.

shkruan: Mr.Sc.Refik HASANI

Na ndiqniFacebook

Bëhuni fans REDAKSISË Medvegja
Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë

Share

Toka e heronjëve të harruar_UÇPMB-së, Fatmir Ibishi

ʹʹToka e heronjëve të harruarʺ

(Në kujtim të dëshmorit të parë të UÇPMB-së, Fatmir Ibishi)

Në rrethana të okupimit, pas luftës së Kosovës, rritja e ndikimit të ideve të çlirimit kombëtar, të
propaganduara nga qarqet atdhetare brenda vendit, si dhe nevoja e vetëmbrojtjes nga terrori
shtetror serb, bënë të domosdoshëm organizimin e lëvizjeve kombëtare shqiptare mbi themelet e
të drejtës për çlirim dhe bashkim me Kosovën. U shtrua kështu si një nevojë e ngutshme formimi
i kësaj celule, sipas shembullit dhe programit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, i një organizate
politike-ushtarake, si UÇPMB-ë, të fshehtë në fillimet e para, që do ti bashkonte atdhetarët e
kësaj treve. Kjo vendosmëri sidomos u shtye përpara nga ish veteranët që kishin qenë në luftë të
Kosovës, për të rivazhduar në rrugën e luftës së armatosur edhe në Kosovë Lindore.
Kjo lëvizje ishte me një ide të njejtë kombëtare sikurse ajo e luftës së Kosovës, gjë që e bënë
edhe këtë luftë si vazhdimsi të rrugëtimit dhe përpjekjes për çlirim kombëtarë. Kjo lëvizje kishte
karakteristikat e saja, duke synuar që të përmbushte aspiratat politike të asaj popullate shqiptare
të mbetur jashtë kufijve të Kosovës. Shkalla e nacionalizmit u karakterizua nga ndjenja e
përbashkët, si pjestarë të të njejtit komb, që edhe në fund shekullin XX po vuanin nga robëria
dhe mos çlirimi i tyre. Në jetën shoqërore u zhvillua ideologjia çlirimtare, kombëtare, thelbin e
saj e përbën lufta kundër shtypjes kombtare, me idetë që argumentonin të drejtën e natyrshme
njerzore të kësaj popullate shqiptare për të qenë e lirë dhe e pavarur kombëtarishtë si pjesë e
trungut shqiptarë. Këto ide, të përhapura gjersishtë në rrethet brenda dhe jashtë kësaj popullate u
futën edhe në mendjet e njerzëve të thjeshtë, të cilat ndimuan në formimin te popullata shqiptare
rreth ndërgjegjës së përbashkët kombëtare, e cila e mishëronte vullnetin e tërë asaj popullate,
gjegjësishtë të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës.
Viktimat civile patën jehonën e dhimbjes në Kosovë Lindore dhe ngjallën indinjatë tek popullata
shqiptare dhe njëkosishtë shkalla e pasigurisë shtohej nga dita në ditë pasi që pushteti serb nga
njëri vendbanim në tjetrin bënte terror mbi popullatën civile.
Fatmir Ibishi nga fshati Uglarë të Gjilanit, kthehet nga perëndimi në vendlindje dhe menjëherë
kyçet në njësitet guerile të UÇK-së, në Zonën Operative të Karadakut në pikën e Zhegocit në
Brigadën 171 “Kadri Zeka”. Në fillimin të luftës së UÇPMB-së Fatmiri ishte ndër të parët, që
nga dalja publike e UÇPMB-së në fshatin Dobrosin. Pas vendosjes në këtë fshat, Fatmir Ibishi
ishte në mesin e tri skuadrave të para që themelohen, Fatmiri ishte Komandant i Skuadrës së
Dytë që ishte themeluar në këtë fshat më 27 janar të vitit 2000.
Gryka Klisura e Konçulit që lidhë Republikën e Kosovës me Serbin është një prej pikave më
strategjike në Kosovën Lindore. Ditë e më shumë ushtrohej dhunë psikike e fizike ndaj
shqiptarëve të Kosovës Lindore në punktin policor në Konçul. Pikrisht Komandant Fatmir Ibishi
më 26 shkurt të vitit 2000, rreth orës 23, me një grup bashkëluftëtarësh prej dy njësitëve të

pjestarëve të UÇPMB-së kishin zënë pritë në kthesën e parë në hyrje të fshatit Konçul, nga
drejtimi Bujanoc-Gjilan, ku sulmuan xhipin e policisë në të cilën ishin katër polic serb, në mesin
e tyre dhe oficer pjesëmarrës në të gjitha luftërat në ish-Jugosllavi. Në përleshje në mes të
ushtarëve të UÇPMB-së dhe policisë dhe paramilitarëve serb, Fatmir Ibishi pati fatin që të jetë
dëshmori i parë i UÇPMB-së. Bashkëluftëtarët nuk mundën fare që ta tërheqin kufomën e tij,
pasi që arritën forca të mëdha serbe. Pas vrasjes së komandantit, policia serbe e marrin kufomën
e komandantit, e dërgojnë dhe varrosin në varrezat Rome në Bujanoc. Falë ndërkombtarëve që i
bën presion palës serbe, pas një muaji nxirret nga varri dhe kufoma e komandantit kthehet në
vendlindje në Kosovë.
Me emrin e tij u themelua Brigada 111 e UÇPMB-së “Fatmir Ibishi”, e cila ishte emëruar për
nderë të dëshmorit dhe heroit të kësaj lufte çlirimtare.

Shkruan: Valon Jashari:
*Historian, ish-veteran i UÇPMB-së,dhe ish-Kryetar i “Lëvizjes së Lirisë”, Lëvizje që
vepron në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, si dhe aktivist për të drejtat e
shoqërisë shqiptare.

Na ndiqniFacebook

Bëhuni fans REDAKSISË Medvegja
Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë

Share

HISTORIA E SUKSESIT

HISTORIA E SUKSESIT

Medvegja sot renditet ndër vendbanimet shqiptare komuna me numrin më të vogël të shqiptareve dhe me e rrezikuara që të shuhet, që nga viti 1999 ka pas nje rënje të vazhdueshme ku tani arrin në 522 numri i banorëve arsyjet jan të njohura për shkak të konflikteve në Ballkan dhe pozicioni i saj strategjik ,Medvegja ka qene perhere nën presion.
Banorët që u larguan asnjëhere se harruan vendlindjen ku mbajn lidhje të përherëshme ,ata me pune kan vazhduar rrugen e suksesit në fushën e arsimit, ashtu si gjeneratat e me hereshme që krenohemi të gjithë.
Medvegjes për festen e 10 vjetorit të pavarësisë së Kosovës i vjen gëzimi nga Gjermania me lajmin, i shtohet edhe një Inxhinier – Menagjer
Të njhemi me Inxhinier-Menagjerin e parë të vitit 2018 nga Medvegja.
Emri : Arian
Mbiemri : JAKUPI
Vendlindja : Gjermani
Viti i lindjes : 1995
Vendbanimi fillestar i familjes: Medvegjë – Qytet
Shkollimi : Gjermani në isnstitucione arsimore prestizigjioze me renome ndërkombëtare.
Gjatë kohës së studimeve ai ka zhvilluar praktika profesionale në kompani të ndryshme.

Në vitin e fundit të studimeve për 6 muaj me radhë menaxhoi projekte me rendësi te veqant në kompanin e njohur për prodhimin e vetuarave Mercedes në qytetin Stuttgart, ku mori mirënjohje e vlersime të larta për rezultatet e projekteve e tij në sigurin e teknologjis së ardhëshme në këtë gjigant industrial.

Në muajin shkurt të vitit 2018 diplomon pran :
Universitetit Gjerman i themeluar 160 vjet më parë
Furtwangen University / HFU Business School

– Inxhinier Menagjer me temën : Menaxhimi i rrezikut dhe shërbimeve për korporata

Ariani rrjedh nga Familja JAKUPI_lagjja Dediq është nip i familjes SALIHU nga Tupalla, ai viziton vendlindjen rregullisht dhe mban lidhjet të panderprera me njerzit e bashkëmoshatarët e vet gjithë andej.

I riu në Gjermani përveq suksesit në arsim ka dëshmuar rezultate në Sport e mbit ë gjitha në modë me trupin e tij shtatëlart të një Malësori,ka bashkëpunuar me disa shtëpi të modes, thuhet se është i apasionuar me folklorin e mirfillët shqiptar me siguri të trashiguar nga familjarët . Nga instrumentet preferon qiftelin si dhe është një valltar i përkryer.


Çfar e bëne Arianin të veqant ? Ai ku do që gjendet krenohet me kombin e vet dhe punon në promovimin e permisimin e imazhit shqiptar.

Historiku i Familjes JAKUPI :

Familjes JAKUPI e ka prejardhjen nga Medvegja qyteti i sotëm që dikur mbante emrin Dediq dikund deri në vitet 1889, përndjekjet e viteve 1877-1878 të Sanxhakut të Nishit e Toplices edhe Dediqi (Medvegja e sotme ) e pësuan keq si gjithe të tjerët,familjet autoktone u larguan pjeserisht nga qyteti në perifei ku jetojn edhe sot.
Duhet patjeter te thuhet se Lagjja Dediq eshte vend pitoresk dhe nga aty e shef të tërë qytetin si në pëllemb të dores,aty ku kjo lagje i kishte edhe tokat e punueshme buzë lumit Jabllanicë.
Këto toka ishin nën pronësin e tyre deri ne vitet 1985 por shteti gradualisht iu mori nga pronësia me forma te ndryshme p.sh duke ndertaur stacion Policor, e institucione te tjera të siguris shtetërore ,poashtu një pjesë të madhe e shenderroj edhe në zonë indistriale.
Dikur Medvegja ishte Dediqi ndërsa tani është Histori,dhimbje, kujtime e nostalgji për ata që po mundohen edhe sot ta mbajn gjallë.

Kjo është Historia e suksesit per fillimin e vitit 2018, Arianit i urojm suksese në profesion si dhe të gjithe atyre që arrin rezultate të tilla.
Për Medvegjen tradita vazhdon duke synuar majen e piramides në arsim e po ashtu edhe në karrierën profesionale.

Shkruan: F.FERATI,17.02.2018 Germany

Na ndiqniFacebook

Bëhuni fans REDAKSISË Medvegja
Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë

Share

Në prag të pavarësisë së 10 vjetorit të shtetit të Kosovës

Në prag të pavarësisë së 10 vjetorit të shtetit të Kosovës

Në Kosovë këto ditë është duke u shënuar me manifestime të ndryshme kulturore 10 Vjetori i Pavarësisë së Shtetit të Kosovës. Angazhimi dhe sakrifica një shekullore e shqiptarëve anembanë trojeve etnike, u kuroriziua me vendimin historik për shpalljen e shtetit të pavarur të Kosovës; më 17, shkurt, 2008.
Sikur 100 vjet më parë, edhe tani cështja shqiptare në nivel kombëtarë nuk u zgjidh tërësisht. Shqiptarët etnik të trojeve kombëtare sot jetojnë në dy shtete të pranuara ndërkombëtarisht. Megjithat, një pjesë e tyre vazhdon të mbetet e cunguar me kufij administrativ jashtë trungut natyrorë kombëtarë. Shqiptarët në Kosovën Lindore padrejtësisht, me padëshirën e tyre, edhe kësaj rradhe mbeten nën kufijt administrativ të shtetit të Serbisë.
Gjatë gjithë zhvillimeve të rëndësishme historike, shqiptarët e Kosovës Lindore, të mbetur këndej kufirit, kanë qenë pjesë e kontributeve të rëndësishme për ngritjen e vetëdijes kombëtare në nivel mbarë kombëtarë. Shqiptarët në këto troje autoktone gjthmonë e kanë ngritur zërin e tyre të protestës, duke i dëshmuar botës se organikisht janë pjesë e pa ndarë e etnikumit kombëtarë shqiptarë.
Politikisht statusi politik i këtyre trojeve nga shqiptarët e Kosovës Lindore ka qenë ngusht i përfshirë në programet kombëtare si: Lidhja e Prizrenit, rezistenca ndaj masakrave të vitit 1912 – 1913 e këndej, iu kanë bashkangjitur programit politik e ushtarak për bashkim kombëtarë të Lëvizjes Nacionaldemokratike Shqiptare gjatë Luftës së Dytë Botërore kundër forcave që po përgaditeshin ta instalojnë regjimin komunist, i kanë mbështetur vendimet e Konferencës së Bujanit, janë vendosur në krah të padëgjueshmërisë qytetare ndaj regjimit komunist paralel me demostruesit e demostratave të vitit `61 dhe 81, të shekullit të kaluar, kanë organizuar referendumin e vitit `92, ku kanë shprehur vullnetin politik përmes aktit plebicitarë për autonomi territoriale më të drejt bashkangjitje me Kosovën, janë organizuar ushtarakisht duke mbështetur rezistencën e armatosur gjatë vitit 2000- 2001, janë hartuar e votuar nga subjektet politike platforma politike në frymën e rezultteve të Referendumit të vitit 92, ka pasur në vazhdimësi reagime për arsimin shqip, është ngritur zëri për avancimin e statusit politik duke rritur kërkesat për më shumë të drejta politike; si zyrtarizimi i përdorimit të flamurit kombëtarë, gjuhës, edukimit dhe arsimit shqip etj.
Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Dr.Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Ismail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar ,Ajet DULI,Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koço Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,çameria ,Qameria, ilirida, Kërçova, Struga, Dibra, Prizreni, Vlora, Saranda,Bujanoci, Peja, Dugagjini, Tropoja, Bajram CURRI,Ulqini, Plave e Guci,Shkoder,Deti , plazhi Deti Adriatik, Deti Jon, Koroacia, maqedonia, Lugina,beteja e Koshares, Drenica, Lufta ne Kosove, Edi rama, Sali Berisha, Ismail Qemajli, Skender beu,ali Ahmeti.hashim thaqi , Albin Kurti.SHBA, Crans Montana,Batalioni ATLANTIKU,EGRIU, BejiqiRamush,Beiq,nvalidi i luftes , Irfan XHAFERI,Mesuesi i popullit Abdi Begu-Haxhiu, kufiri te Molla e Kuqe,Koço DANAJ , Tahir VELIU, LISTA PËR SHQIPËRI NATYRALE ,LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR,XHULI SPAHIU, ©MAKI M CANOLLI, Abdullah PRAPASHTICA,ALBULENA SALIHU,FEHMI RAMADANI, KONGRESI I MANASTIRIT ,28 NENENTORI , QAMËRI , MEDVEGJË , BUJANOC , PRESHEVË, PLAVË , GUSI,DUL KRASNIQI, MUHARREM SALIHU,DUL KRASNIQI, ILIR META, MIRADIE AVDULLAHI, ZIZE LIZA PEPSHI,MR.QAZIM NAMANI,DR ADIL MUSTAFA,PROF.DR SKENDER KODRA,JIM XHEMA, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,Njoftim , Hashim Thaçi,Isa Mustafa,Presidenca , Kryeministria,Teuta Nunaj, Lëvizjës për Shqipëri të Bashkuar, LOBI EURO-ATLANTIK SHQIPTAR. Malësia ,Migjeni,zgjedhjet ,vota,malesia e gallapit..,LOBI,Autostrada Morinë-Merdare,skenderbeu ,shtatorja ,Lapidari,Kumanova,Fahri Xharra,Ali Hajdini,Birul Murati, Malësia e Bujanocit,deputeti Fatmir HASANI , Riza HALIMI , Shaip Kamberi,Nene Tereza , Mere Teresa,Takimet e Gallapit 2016 ,Rapsodët,skender Jashari,Zgjedhjet ne Mal të Zi, te burgosurit politik, krimet e luftes , historia shqiptare , sporti,Teuta NUNAJ,Dr.Sadri RAMABAJA, Forumi Shqiptar për Zhvillim Ekonomik në Serbi (AFEDS)

Uçpmb

Ne të gjitha këto zhvillime shqiptarët e këtyre trojeve janë sakrifikuar duke u bërë pjesë e angazhimeve me mjete materiale, shpirtërore, madje duke dhënë edhe dëshmorët e tyre. Ata i kanë dëshmuar botës së lirë dhe të qytetëruar se përpjekjet për liri dhe bashkim kombëtarë kanë qenë në planë të parë, para cdo ideje tetër për zhvillim ekonomik, social apo kulturorë që ka patur për qëllim zhvendosjen e vëmendjes nga ideja e bashkimit kombëtarë.
Festimi i 10 vjetorit të pavarësisë së Kosovës, për shqiptarët e këtyre trojeve është një moment zhgënjimi para se të jete moment kremtimi dhe feste.
Ne do të mundohemi që të vazhdojmë me përpjekjet e tona duke i provuar të gjitha mundësit politike të rezistencës dhe padëgjueshmërisë qytetare që edhe më tutje të kërkojmë mbështetje për realizimin e vullnetit të pathyeshëm për bashkim kombëtarë.
Besojmë se kjo do të jet një zgjidhje e pranueshme afatgjate që i kontribon paqes dhe stabilitetit regjional, mirëkuptimit dhe pajtimit historik në mes dy popujve; atij shqiptarë dhe serb.

Preshevë 12. 02. 2018. Nazmi Hajredini Ish – kryetarë i OVL – UCPMB – së.

Na ndiqniFacebook

Bëhuni fans REDAKSISË Medvegja
Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë

Share

Sa kohë keni bashkë? Zgjidhni dhuratën e Shën Valentinit që bën për të!

shën valentini 16

14.Shkurt

 

Sa kohë keni bashkë? Zgjidhni dhuratën e Shën Valentinit që bën për të!

Gjetja e dhuratës së përsosur nuk është e lehtë dhe mund të jetë shumë stresuese, prandaj ju japim këshilla, të cilat do të duhej t’ju ndihmonin të zgjidhnit më të mirën.

Merr frymë thellë dhe provo t’i thjeshtësosh gjërat . Këto janë disa dhurata të cilat do t’i përshtaten të dashurës suaj, varësisht se sa gjatë jenë në lidhje:

0 – 3 muaj
Dhuroni një libër të preferuar

Keni akoma kohë që të njiheni edhe më mirë, ndërkaq libri do të tregojë që jeni inteligjent dhe mbase botën e shikoni njësoj. Vetëm kujtohu që t’i lësh një përkushtim romantik.

3 – 6 muaj
Bëhuni kreativ me gjëra klasike

Darka romantike dhe një buqetë lulesh akoma janë shprehje e preferuar e dashurisë, mirëpo duket nga pak edhe si klishe. Shiko që pak t’i lëvizësh gjërat dhe të zgjedhësh një restorant me ushqimin të cilin kurrë nuk e keni provuar dhe përfundimisht përpiqu t’u shmangesh luleve.

6 – 12 muaj
Përgatituni për një argëtim interesant
Çiftet të cilët lidhjen e tyre e kanë ndërtuar në themele të ngjashme nuk janë vetëm dashnorë idealë, por edhe miq të shkëlqyeshëm. Mund të planifikosh vizitë në ndonjë bodrum verërash apo të shkoni bashkë në ndonjë ngjarje të cilën të dy e dëshironi.

1 vit
Përpiqu

Kënaqeni me versione luksoze të argëtimit të cilat i përdor. Rroba banje të ngrohta, banjë luksoze apo pizhame komode – do t’i tregosh se sa kënaqesh kur jeni bashkë të shtrirë në shtrat.

Më shumë se 2 vjet
Është koha të lëvizni

Pas disa vjetësh të kaluar bashkë, disa gjëra më nuk janë argëtuese si më parë. Përpiqu që të shkoni bashkë dhe të argëtoheni në ndonjë hobi që e preferoni të dy.

Na Ndiqni në FACEBOOK

Bëhuni fans të Faqes Medvegja REDAKSIA  

Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi, mos blej produkte serbe, Blej shqip Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë, Medvegja tani në drejtimin e duhur, S F I R C A Historiku - nga erdhëm ku jetuam, 17 Qershor 1999 - Dita e çlirimit e Komunës së Vushtrrisë ,Faton Hamiti , Medvegja Diskriminimi,Beteja e kosoves 1389 ,Perandoria Osmane 1389 , Turqia 1389,Idriz ajeti feston ditelindjen ,Halim Hyseni, - GJYKATA SPECIALE PRODUKT I FABRIKIMEVE TË SIGURIMIT SHTETËROR SERB,- Shqiptarët duhet t'i thonë jo Gjykatës Speciale,,Kisha e Xhamia, PLATFORMA POLITIKE, Per komb e per Atdhe, leshohet pe,Ibrahim EGRIU, Nazmi Hajredini,Maki Makfire CANOLLI Maqedonci, Ajet DULI,Sadri Ramabaja,Adem Shehu ,Shehi, Muhaxherët,Vushtrria, dita e deshmorëve,pshdk , LDK, PDK , AAK, PD,LS,VV, tahir veliu,shqiperi etnike, presheva , ovl uçpmb , Ovl UçK, Tetovë, shkup, lufta 1998 -1999,Nato,

 

Share

Pse të shkëmbehen territoret

Pse nuk do të duhej të shkëmbehen territoret e as popullata?

Nuk mundë të themi se Kosova dhe Serbia si dy shtete kan apo nuk kanë nevojë për shkëmbim të territorit e as të popullatës, por kemi të bëjm me dy popuj që ka kuptimin raportet Shqiptaro-Serbe. Ne Shqiptarët nuk jemi në territore të huaja,por Serbët jan në territore tona stërgjyshore-kjo është arsyeja kryesore pse nuk duhet të shkëmbehen territore e as popullata.Nuk mundë dhe nuk kemi asnjë të drejtë të japim apo shkëmbejm territorin ton që na përket neve.

Lufta shqiptaro-serbe,asnjëherë nuk është shpallur nga asnjëra instancë Nacionale, por edhe armëpushimi ende nuk është shpallur, prandaj duhet të shpallet ky armëpushim pasi deri sa mos të shpallet lufta shqiptaro-serbe e mbyllur do të vazhdoj në forma e mënyra të kohës.
Sa më parë që Serbia do ta njohë Republikën e Kosovës dhe shkëmbehen ambasadorët aq më mirë do të jetë për fillimin e një epoke për ,,normalizimin e raporteve shqiptaro-serbe” .Njohja e realitetit të ri nga Serbia do ta lironte vetë këtë shtetë që më së shumti është i ngarkuar nga barrierat e kaluar nga ish-ngrehina artificiale e quajtur Jugosllavi. Këto dy shtete nuk kanë nevojë për shkëmbim të territorit e as të popullatës, por të ulen në tryezën e bisedimeve dhe të njohin njëri tjetrin si shtete të barabarta.
Të kërkojmë vënien e marrëdhënieve diplomatike dhe caktimin e kohës për shkëmbim të ambasadorëve. Këto bisedime, pas shpalljes pavarësisë, tani sivjete fgestohete një dekadë nga shpallja e Republikë së Kosovës do të jenë të nivelit të lartë dhe në nivel të komisioneve të ndryshme. Në këto bisedime do të duhej të afroheshin këto dy shtete, prandaj roli i bashkësisë ndërkombëtare është ta detyroj Serbinë që sa më parë ta njohë Republikën e Kosovës.Pas këtyre bisedimeve praktiko-tekniko, Serbia duhet ta njohë Kosovën dhe asgjë tjetër të mos kërkon faktori ndërkombëtarë, por vetëm të shkëmbehen ambasadorët. JO shkëmbim i popullatës,ideja e shkëmbimit human të popullatës është e vjetër, prandaj edhe nuk ka rezultate dhe nuk do të realizohet.
Në këtë projekt humbës do të jemi ne shqiptarët, kurse serbët do të jenë përfitues më të mëdhenj. Lëvizja e organizuar e popullatës prej një vendi përmes një marrëveshje dhe popullata do të kalojnë dhe do të bëhen banorë të një shteti tjetër. Kjo formë e shkëmbimit kolektiv asnjëherë në rrjedhat historike nuk është treguar e dobishme. Kur marrim këto parasysh këto, nuk duhet kërkuar, përkrahur se edhe nuk do të ndodhë në mesë të shqiptarëve dhe serbëve. Faktori politik dhe ushtarak i Ndërkombëtar ka përgjegjësin dhe nuk duhet të lejon që të ndodh një shkëmbim në mesë të dy popujve më të mëdhenj të Ballkanit.
Jo shkëmbim i territoreve sepse ne shqiptarët nuk kemi të japim territore tona, pasi komuna e Medvegjës, Bujanocit dhe Preshevë janë hapësira tona etnike. Për serbët lokal të Kosovës po ashtu do të bisedohet, por pasi këto standarde për pakicat Kosova tashmë i ka plotësuar tërësisht.
Kurse Mitrovica nuk është territor i huaj, por është qytet i trungut shqiptarë. Shkëmbim nuk duhet të kemi, pasi pjesët e trupit tonë Kombëtarë nuk jepen për pjesën tonë. Interes i reciprok i popullit shqiptar dhe atij serbë është normalizimin e raporteve. Me këto bisedime, Serbia nëse do të fiton dhe të afrohet më afër me NATO-n duhet të pranoj Kosovën si shtet. Interes i dy shteteve është që të shkëmbehen ambasadorët. Kemi parasysh që Serbia shumë vështir e ka të pranoj që në Beograd të jenë dy ambasada të shteteve shqiptare, por ky është rendi dhe rregullimi i ri botëror.
Në këto bisedime duhet të shtrohet drejtë dhe me kompetencë edhe çështja e pazgjidhur e shqiptarëve të Medvegjës, Bujanocit dhe Preshevë të mbetur nënë administrimin e Serbisë. Vetëm pasi Serbia ta njohë Kosovën, atëherë do të fillon faza për një ecje në të gjitha aspektet e jetës, për dy popujt. Shkëmbim i popullatës dhe shkëmbim i territoreve nuk është kurrfarë zgjidhje, dhe do të krijonte probleme zinxhirore në tërë rajonin e Ballkanit dhe më gjerë. E vetmja është që të kalohet ish-hapësira e ngrehinës së quajtur Jugosllavi të stabilizohet dhe të krijohet së paku një treg unik dhe fillohet të bashkëpunohet në shumë fusha të interesit reciprok.

Autori është nga Zarbica e Bujanocit,i diplomuar në Master Shkencor, ka disa punime e kumtesa në konferenca shkencore për Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë, por edhe ka propozur,si: rikonfirmimit të Referendimit më dt.1 e 2 mars 1992, shqyrtimi i realizimit të Marrëveshjes së Konçulit,Inicimin që të miratohet një rezolut nga Parlamenti i Kosovës, formim i një Komisioni mikst nga Parlamenti Shqipëri-Kosovë, hapja e një zyre në kuadër të Zyrës së dy Kryeministrive,formimi i komiteteve për bashkëpunim ndërkufitarë, etj.

Shkruan : Mr.Sc.Refik HASANI

Na ndiqniFacebook 

Bëhuni fans të  REDAKSISË Medvegja 
Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë

Share

Ndërroj jetë i mbijetuari Fejzullah SADIKU


Fejzullah (Beqir) SADIKU
1944-2018
Nga Tupalla e Medvegjes aty ku kaloj femirin , punoj gjithë andej por nuk ju nda asnjehere vendlindjes se vete edhe ne ditet me te veshtira , i afert me bashkevendasit e vet dhe të tjeret.
I ndjeri Fejzullah gjat vitit 1999 ishte i arrestuar apo te themi me drejt i kindapuar nga pushteti vrastar i shtetit serb me shumë bashkevendas te tjere ku kaluan tmerrin e vertet ne burgun e Leskovcit, nje numer i madh nga ata te burgosur kan nderruar jetë nga tortuarat e përjetuara.

Staffi i Redaksisë Medvegja i shpreh ngushellimet me te sinqerta Familjes SADIKU gjithë andej.

Na ndiqniFacebook 

Bëhuni fans të  REDAKSISË Medvegja 
Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë

Share