Asnjë Luginas në qeverinë e Kryeministrit Ramush Haradinaj

Asnjë Luginas në qeverinë e Kryeministrit Ramush Haradinaj

Në Qeverin e Kosovës nuk ka asnjë përfaqësim të emëruar në pozita të resorëve të Ministrive apo zëvendës të tyre e që vijn nga Krahina e Preshevës apo Malit të Zi, kurse në Qeverin e Shqipërisë kemi katër zëvendësministra që jan shtetas të Kosovës. Legjislatura e gjashtë e dalur nga zgjedhjet e dt.11 qershorit 2017, përkatësisht Qeveria e Haradinaj, perveçë tjerash duhet që edhe të shpreh, mbroj dhe përfaqësojë në radhë të parë kategorin e banorëve të ardhur, shpërngulur dhe të dëbuar shqiptarë që janë jashta trojeve të tyre nga Komuna e Medvegjës, Bujanocit dhe Preshevës që jan në Kosovë. Në Qeverin e Kosovës nuk asnjë përfaqësim të emëruar në pozita të resorëve të Ministrive apo zëvendës të tyre e që vijn nga Krahina e Preshevës apo Malit të Zi.
Por edhe do të ngrisë zërin për të drejtat dhe lirit themelore, individuale dhe kolektive të popullsisë shqiptare që kan mbetur në Komunën e Medvegjës, Bujanocit, Preshevës dhe pjesë tjera të hapsirës së Republikës së Serbisë dhe ish-ngrehinës së quajtur Jugosllavi, si dhe interesat e saj të ligjshme për integrim. Për të njoftuar, sensibilizuar dhe alarmuar në qarqet diplomatike të akredituara në Prishtinë për këtë krahinë të diskriminuar
Ja disa arsye që shqiptarët nga kjo Krahinë të përfaqësohen në Ministri,si:
– Të punëve të brendshme,
– Të jashtme dhe në
-Presidencë,zyrën e Kryeministrisë dhe Kryeparlamentarit
Respektimi i Rezolutës me nr.04-R-011, 06.06.2013, që asnjë pikë nuk është realizuar edhe pas këtyre viteve.
Pregaditja për bisedimet në mesë të Prishtinës dhe Beogradit.
Pregaditja nga parlamenti dhe qeveria e Kosovës ligjin, duhet të hiqen pengesat dhe barrierat për tu pajisur me nënshtetësi të Kosovës për shqipatarët e kësaj Krahine
Është dashur të vlen dhe të aplikohet që në fillim dhe për mësimin mbi:
Reciprocitetin dhe paralelizmi në mesë të drejtave të serbëve të Kosovës dhe shqiptarëve në Serbi.
Janë edhe shumë arsye dhe argumente, pra kemi 1001 arsye që shqiptarët të përfaqësohen duke emëruar në pozita të resorëve të Ministrive apo zëvendës të tyre e që vijn nga Krahina e Preshevës dhe Malit të Zi.

Të formohet një komision mikst nga Beogradi, faktori ndërkombëtarë dhe Prishtina. Përbërja e komisionit nga Beogradi duhet të ketë edhe shqiptarë etnik nga Presheva, Bujanoci apo Medvegja.

– Pse banorët e Luginës mbetën të pa integruar, kategoria e banorëve që lëshuan trojet e veta dhe erdhën dhe u vendosën të jetojnë në Kosovë.
– Në veçanti për të shpërngulurit, dëbuarit prej Komunës së Medvegjës, Bujanocit dhe Preshevës, krijimi i kushteve për kthimin e atyre që dëshirojnë të kthehen.
– Deri më sot trajtohen banorët e tri komunave me banim në Kosovë si:
Azilantë,të dëbuarë,të shpërngulur,me qëndrim të përkohshëm, me qëndrim të përhershëm,ilegal, gjysëm illegal, apo me çfarë statuti qytetarë trajtohen.
– Lëvizja e lirë, si mundë të thuhet që ka lëvizje të lirë kur në këtë Krahinë ku ka aq forca të shumta dhe është shëndruarr në një poligon ushtarak të vërtet.
– Të drejtat kolektive si Rajon dhe ato individuale si Shqiptarë në Serbi si dhe investimi në infrastruktur dhe krahasimi.

Shkruan Refik HASANI

Na ndiqniFacebook 

Bëhuni fans të  REDAKSISË Medvegja 
Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë

Share