Medvegja nuk harrohet nga Presidenti Ilir Meta

Medvegja nuk harrohet nga Presidenti Ilir Meta

Medvegja është komuna më pak e zhvilluar,me më së paku përfaqësim të shqiptarëve në institucione lokale dhe qendrore, më e diskriminuara.Është më e anashkaluara nga Beogradi pasi vetëm aparatin shtetëror e ka përmes, policëve, ushtarëve dhe xhandarëve të shumtë të instaluar.

Kjo Komun edhe nga Prishtina dhe Tirana zyrtare është harruar dhe nga askush nuk është vizituar e aqë më largë të investohet diçka konkretisht.
Vizita e filluar sot duhet përshëndetur pasi Presidenti i Republikës së Shqipërisë SH.T. Ilir Meta,në prag të festave të Nëntorit është në një vizitë vllazërore dhe jo kalimthi se i ka rruga andej. Vizita është enkas për Medvegjë me çka përballet me shumë vështërsi nga më të ndryshmet.

Popullata shqiptare e kësaj Komune sigurisht e pritë këtë vizitë në mënyrë madhështore dhe tëpër me emocione pasi krijon një mbështetje së paku morale për shqiptarët e kësaj Komune.

Kjo vizitë që bëhet në festën më të madhe që kemi ne është shumë domethënjëse.Presidenti që sivjet ka marrë detyrën ka filluar mirë e mbarë që të vizitoj Komunën më të skajshme shqiptare që ende po mbahet e populluar me shqiptarë,kjo është shumë me rëndësi.
Mbesim me shpresë që deri në fund të mandatit do të interesohen dhe me një përkushtim do të investohen në këtë Komunë.

Opinionin e kujtojm që Presidenti aktual sa ishte në cilësin e Kryediplomati Shqiptarë kishte bërë disa lëshime e që me këtë vizitë në njëfarë mënyre ka ndryshuar qasjen dhe diskursin ndaj Medvegjës.Tani kjo është vizita e parë që dikush nga dy Presidentët, Kryeministrat apo Kryetarët e dy Parlamenteve të dy shteteve bëjn këso vizita. Uroj që të vazhdohet me vizita, investime e përkudejsje nga Prishtina e Tirana zyrtare për Medvegjë,Bujanoc dhe Preshevë.

Sivjet më 7 mars 2017, me rastin e ditës së Mësuesit,në Komunën e Bujanocit dhe të Preshevës ish-Presidenti i Republikës së Shqipërisë z.Bujar Nishani, bëri po ashtu një vizitë historike këtyre dy komunave, por jo edhe Medvegjën e tani sikur kjo po përmisohet nga Presidenti i Shqipërisë SH.T. Ilir Meta.

Vizita vllazërore uroj të mos mbetët vetëm si e till, por të afroj mbështetje,pasi Shqiprëria ka obligim kushtetues,moral e institucional të ngrit zërin, mbron dhe përfaqësojn të drejtat individuale dhe kolektive jo vetëm në Medvegjë, por edhe në Bujanoc dhe Preshevë që përbëjn hapsirën ton etnike shqiptare.

Tirana në bashkërendim me Prishtinën zyrtare do të duhej të ndërtojn një qëndrim,platformë a strategji që t’i praqesin e artikulojn kërkesat e neve shqiptarëve nga kjo pjesë në të gjitha instancat dhe mekanzimat të BE-së dhe OKB-ës.

Shkruan:Mr.sc Refik Hasani

Na ndiqniFacebook 

Bëhuni fans të  REDAKSISË Medvegja 
Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë

Share

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *