Nëntori Historia e Suksesit

Historia e suksesit

Medvegja sot renditet ndër vendbanimet shqiptare komuna me numrin më të vogël të shqiptareve dhe me e rrezikuara që të shuhet, që nga viti 1999 ka pas nje rënje të vazhdueshme ku tani arrin në 522 numri i banorëve arsyjet jan të njohura për shkak të konflikteve në Ballkan dhe pozicioni i saj strategjik ,Medvegja ka qene perhere nën presion.
Banorët që u larguan asnjëhere se harruan vendlindjen ku mbajn lidhje të përherëshme ,ata me pune kan vazhduar rrugen e suksesit, ashtu si gjeneratat e me hereshme që krenohemi të gjithë.

Medvegjes për festen e Flamurit i vjen gëzimi nga Franca me lajmin, i shtohet edhe një Doktor i Shkencave.

Të njhemi me PhD e vitit 2017 nga Qyteti i Medvegjes

Emri : Ardian
Mbiemri : SHAHINI
Vendlindja : Leskovc
Viti i lindjes : 1988
Vendbanimi fillestar: Medvegjë – Qytet
Shkollimi : Në Mevegjë deri ne klasen e IV – Shkolla fillore

Në vitin 1999 Emigron në Francë e gjithë familja atje vazhdon shkollimin me rezultate shembullore.

Në vitin 2010
– Diplomon në Drejtësi dhe Ekonomi nga Universiteti i Bordeaux-së


Në vitin 2012
– Master në Marrëdhënie Ndërkombëtare nga Sciences Po Diplomon në në Studime Evropiane

Në vitin 2016-2017
Ka qenë i lidhur si Junior Visiting Fellow me Centre on Conflict, Development & Peacebuilding, në Graduate Institute Geneva, në Zvicër.

Me 24 Nëntor 2017 mbron titullin Doktor i Shkencave Politike
në Universitetin e Bordeaux-së

Temat që ka punuar : Marrëdhënieve Ndërkombëtare, Ndërhyrjet Ndërkombëtare dhe Zgjidhjen e Konflikteve, Ndertimin i Paqes, Politikën e Jashtme të Shteteve të Vogla dhe Metodat kualitative.

Aktualisht është hulumtues në Qendrën Emile Durkheim (Centre Emile Durkheim) në Science Po Bordeaux, në France.

Ardiani rrjedh nga Familja SHAHINI nip i familje LUTA nga Tupalla, ai viziton vendlindjen rregullisht dhe mban lidhjet me
njerzit e vet.

Historiku i Familjes SHAHINI
Vendbanimi i të parëve SAINOVAC që gjindet në mes Qytetit të Leskovcit dhe Nishit
Ata dëbohen në vitin 1878 dhe zhvendosen për 80 kilometra në drejtim të Jabllanices në Fshatin Dërvodel .

Në vitin 1885 prap dëbohen nga Sërbet e Dërvodelit dhe vendosen aty pran në Tupallë , fshat i banuar etnikisht përhere me shqiptar .

Kjo është Historia e suksesit per muajin Nëntor, Ardianit i urojm suksese në profesion si dhe të gjithe atyre që arrin rezultate të tilla. Per Medvegjen tradita vazhdon duke synuar majen e piramides në arsim.

Na ndiqniFacebook 

Bëhuni fans të  REDAKSISË Medvegja 
Asllan Dibrani,ibrahim egriu,Shaban Abazi, Maki,Makfire CANOLLI,kosova lindore , Lugina e presheves, zenel Hajdini, florim rushiti,adem Jashari,Brahim Salihu CURRI ,xhim xhema,Ramadan Xhema,Poezi,hijet që teatronin,armiku ,kosova ,medvegja ,presheva ,shqiperia etnike,UçK,Uçpmb,ilirida,adem jashari,skënder beu, nën tereza,Medvegja Redaksia, tupalla.com,sanxhaku i nishit,kultur ,sport,politikë, luftë,paqe,pajtim, korrupcion , gjygje,shkollë,arsim,profesion,shkencë,art,parlament,avokat,presidentja,Pacolli,femi Beha,PD medvegje, PVD Medvegjë. Kosova Lindore, Ligina e presheves,riza Halimit,Sadri Ramabaja,Rrapi i jetës sime, Gallap-Gollaku, Zahide Marije Ukaj-Malësorja medvegjase,Smail Morina-Ballisti ,ortodokset shqipetar Maqedoni,Beogradi,sport boks ,Agim Tahiraj ,Aziz salihu, Samir Salihu,Tupalla.shpernhulja e shqipetarve 1999,poezia e javës,Ali Hajdini,Sanxhaku i Nishit,Filmi , Kosovë, shqiponjë e robëruar,Jusuf Gërvalla, Sofra Medvegjase,Shqiptare,shoqata Medvegja,Din EGRIU Atentat,Ali Lajçi, Kufiri kosovë Mal i Zi,Historia Shqiptare ,Shperngulja sanxhaku i Nishit Toplica, Zahide Marije UKAJ-Malësorja Medvegjase,1 Maji,Bashkim SADIKU, Bashkimin Kombëtar,internet,rrjetet socjale, LSH në Gjermani me 01.05.2015,Promovim librash në Mërgatës Shqiptare, Poezia e javes, Fshati me roje,xhandarmeri,Lufta e pare botrore,Beteja e Çanakalasë 1915-1916,Tupallë, Tupalla,Sfirca, Kapia, Kufiri,Kumanova,pushke e vjeter , 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Kosovën Lindore / OVL e UÇPMB-së , Medvegjë - Pas spastrimit etnik të shqiptarëve - vazhduan edhe prerjet e maleve me përkrahjen e shtetit ,mbi 1000 hektar, Maqedonisë po i rrëshqasin themelet mbi tokat shqiptare, Terrorizmi sllavo-maqedonas mposhtet vetëm me konfederatë ose shkëputje, Marrëveshja e Ohrit ka vdekur, Koco Danaj,Kryetar, Lista për Shqipëri natyrale,do të lulezoj Kumanova, Masakra e Dubravës më e tmerrshmja nga Lufta e Dytë Botërore,Mbahu Loke,operacioni shigjeta, kolonel Ruzhdi SARAMATI, memorial brigada 128 e Uçk-së,Gostrozhup të Hasit, MË MIRË I VRARË E NË GURË LAPIDARI SE SA I VDEKUR PËR SË GJALLI!Ismet Asllani-Prapashtica, Ilir Meta ,Aleksander Vucic,Ballist Morina,Biografia Shaban Abazi Bac u kry, ATJE I KEMI VARRET E TË PARËVE, FTESË ,Partia Demokratike Dega në Medvegjë

Share